Γενικά Αναγνώριση φύλου στα καναρίνια από την ουρά

Giorgos_finches

PB Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2019
Μηνύματα
667
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους. Είδα ένα βίντεο στο yt με τους τρόπους να αναγνωρίσουμε το αρσενικό από το θηλυκό καναρίνι. Είπε σε κάποια φάση έναν εύκολο τρόπο, να το γυρίσουμε ανάποδα. Αν η ουρά του πάει προς τα πάνω είναι αρσενικό και αν πάει κατακόρυφα κάτω είναι θηλυκό. Μήπως ξέρεις κάνεις αν ισχύει; Ευχαριστώ.
 
Το έχω ακούσει και εγώ αυτό. Έχω κάνει ένα πείραμα με τα δικά μου και ήταν έτσι όντως (γνώριζα όμως από πριν το φύλλο τους). Δεν το θεωρώ τόσο αξιόπιστο γιατί νομίζω πως παίζει ρόλο και η γωνία κλίσης όταν κρατάς το πουλάκι.
 
Κοίτα δε στο λέω με σιγουριά 100%. Ας περιμένουμε και κάποια άλλη γνώμη. Το έχω και γω απορία. Νομίζω πως το τραγούδι στα αρσενικα και τα αυγά στα θυληκα είναι τα πιο σίγουρα δείγματα. Φαντάσου τα μικρά που ξεχώρισα προχθές από το ζευγάρι τα τσέκαρα με αυτόν τον τρόπο και το αποτέλεσμα ήταν δύο αρσενικα ένα θυληκο. Θελω να το συγκρίνω όμως αργότερα και με τη γενετισια περιοχή που σε τόσο μικρά πουλακια δεν υπάρχουν διάφορες.
 
@Τασος ο καναρινας οκ ας περιμένουμε και την γνώμη κάποιου τρίτου. Απλά έβαλα στο μάτι ένα πανέμορφο από πετ σοπ και είπα μήπως το πάρω να ξέρω τι φύλο είναι.
 
Παιδιά, εγώ νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν υσχύει. Την είχα πατήσει κάποτε, γι'αυτό. Νομίζω ο ποιό σίγουρος τρόπος αναγνώρισης φύλου για τα μικρά αρσενικά καναρίνια είναι όπως είπατε και εσείς το κελάηδισμα. Για τα θηλυκά δεν γνωρίζω, αλλά αν δεν κελαηδούν τότε μάλλον συνεπάγεται πως δεν είναι αρσενικά, αλλά θηλυκά.
 
Γιώργο, μπορείς να τους ρωτήσεις. Πιστεύω δεν θα σου πουν ψέματα.
Αλλά και έτσι να γίνει, το επιστρέφεις πίσω.
[automerge]1589980730[/automerge]
Εννοώ για το αν είναι αρσενικό ή θηλυκό το καναρινάκι που θες να αγοράσεις
 
Απλά έβαλα στο μάτι ένα πανέμορφο από πετ σοπ και είπα μήπως το πάρω να ξέρω τι φύλο είναι.
Αν είναι ενήλικο ζήτα τους να φυσήξουν την αμάρα του και σίγουρα θα φανεί αν είναι αρσενικό ή όχι.
sexing.webp
 
Πολύ σωστά τα λέει ο Αντώνης. Όλα είναι είναι στο ποσό θέληση έχει ο πετσοπας ή οι υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν και πόσο καλοί "έμποροι" είναι. Μην ντρέπεσαι να το ζητήσεις. Δεν χάνεις τίποτα. Σε ένα πετ που είχα πάει όχι μίνι μου έβγαλε να το ακούσω αλλά μου έφερε και άλλα πουλακια από κλούβες που είχε μέσα στο μαγαζί του.
 
Οκ παιδια μαλλον θα το παρω αύριο. Έκανα έναν χώρο για το κλουβί και αφού μ'άρεσε είπα δεν βαριέσαι... Θα ανοίξω θέμα που θα το παρουσιάζω και θα ρωτήσω κάποια πράγματα. Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας, πραγματικά🙂
 
Σε ποια τιμη το δινει Γιωργο;
50 ευρώ. Είναι λέει αχατης με οπαλ αλλά δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω μάθει να τα ξεχωρίζω αυτά και δεν πολύ εμπιστεύομαι τους πετσοπαδες. Πάντως έχει αυτές τις γραμμές πίσω που έχουν οι δύο ράτσες.
 
Back
Top