Διατροφή Αναζήτηση άοσμων pellet

Shadow9

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
203
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα! Όπως μου είχε προτείνει και η πτήνιαρος, είχα πάρει pellet για να αρχίσω να δίνω από νωρίς στον Cookie (Galah Cockatoo), τώρα που είναι μικρός ακόμα. Μου είπε να πάρω τα nutribird και του άρεσαν, οπότε δεν είχα πρόβλημα... Το θέμα όμως ήταν άλλο, καθώς η μυρωδιά τους άρχισε να ενοχλεί πολύ την μητέρα μου και οπότε τα σταμάτησα και τα προσθέτω μόνο σε κάτι μπισκότα του του φτιάχνω.

Έχετε να μου προτείνετε κάποια μάρκα pellet του να μην είναι άοσμα και ακόμα κατά προτίμηση άχρωμα;

Είναι επείγον γιατί φοβάμαι πως σε λίγο θα ξεχάσει εντελώς πως είναι να τα τρώει και θα δυσκολευτώ πολύ να τα επανεντάξω στην διατροφή του. Επίσης αύριο πάω Θεσσαλονίκη και τότε μόνο θα μπορώ να τα βρω, διότι στο χωριό μου δεν υπάρχει τίποτα!
 
Έχετε να μου προτείνετε κάποια μάρκα pellet του να μην είναι άοσμα και ακόμα κατά προτίμηση άχρωμα;


 
Και τα Harrison's είναι άοσμα, νοίζω. Βασικά οι περισσότερες εταιρείες έχουν δύο βερσιον, μία χρωματιστή, φρουτένια και μία σκέτη, αν και τα NutriBird δεν έχουν για όλα τα είδη/μεγέθη παπαγάλων και τις δύο. Το αστείο είναι ότι τα μπάτζι μου δεν έχουν αγγίξει την μάρκα αυτήν και η μητέρα μου έχει παρεξηγηθεί, γιατί της μυρίζουν ωραία 🤣
 
@Nausicaa Ναι και ΄μένα μου άρεσε πάρα πολύ η μυρωδιά...αλλά δυστυχώς πειράζει την μητέρα μου.
@Vada
τα είδα αυτά, αλλά νομίζω θα είναι αρκετά μικρά κάτι που επίσης είναι πρόβλημα γιατί τα pellet που έχω τώρα (αλλά δεν μπορώ να του τα δώσω λόγω της μυρωδιάς) είναι τα Νutribird P15, τα οποία τελικά ήταν πολύ μεγάλα και αναγκαστικά τα έσπαγα στο μπλεντερ, οπότε θέλω κάτι στο ενδιάμεσο αυτών των δύο μάλλον.
Βέβαια νομίζω θα καταλήξω στις Zupreem τα Natural pellets στο μεσαίο από αυτά μέγεθος (ZuPreem Natural Parrots And Conures Natural) και μπορεί να δοκιμάσω να του πάρω και τα ZuPreem NutBlend Flavor Parrots & Conures που είναι με γεύση ξηρών καρπών που λατρεύει. Έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές για αυτά και φαίνεται να είναι σχετικά άοσμα.
 
τα Νutribird P15, τα οποία τελικά ήταν πολύ μεγάλα και αναγκαστικά τα έσπαγα στο μπλεντερ, οπότε θέλω κάτι στο ενδιάμεσο αυτών των δύο μάλλον.
Δεν γνωρίζω το μέγεθος γιατί εχω μπάτζι, αλλά κι εγώ μόνο αφότου τα κονιορτοποιήσω και προσθέσω λίγο νέρο κάπως (λέμε τώρα) τρώνε τα nutri. Δεν ξέρω αν είναι θέμα γεύσης/οσμής, αν τα ενοχλεί το μέγεθος ή απλά δεν τα έχουν συνηθίσει, αλλά δεν...
 
@Nausicaa H αλήθεια είναι πως επειδή έχω δοκιμάσει να δώσω τα Νutribird και στα δικά μου budgie, θρυμματισμένα προφανώς, είτε με νερό είτε όχι δεν τα τρώνε με τίποτα! Ακόμα και όταν προσπάθησα να έχω μόνο αυτά στο κλουβί δεν τα άγγιζαν και ας πεινούσαν πάρα πολύ... νομίζω η μυρωδιά φταίει, γιατί το χρώμα τα προσελκύει τουλάχιστον.

@christina07 Τα έψαξα..αλλά είναι πολύ ακριβά! Ήταν περίπου 14ε τα 450 gr που βγαίνει σχεδόν 30 ευρώ το κιλό. Εσύ από που τα παίρνεις; Τα είδα μόνο σε δύο καταστήματα εδώ στην ελλάδα και στο amazon ήταν εξίσου ακριβά.
 
@Shadow9 Δεν ξέρω καν αν τα προσελκύει το χρώμα, τα δικά μου τα αγνοούν επιδεικτικά. Δοκίμασα και το σχέδιο αλλαγής που προτείνει η ίδια η εταιρεία, αλλά τίποτα. Κάποιοι παπαγάλοι τα δέχονται πάντως, οπότε τι να πω, γούστα, μάλλον.

Αν αναφέρεσαι στα Harrison's, εγώ τα παρήγγειλα απο το MyPetShop, για μπάτζι πάντα, αλλά είχε και για μεγαλύτερα. Πάντως η αναμονή θα είναι μεγάλη. Έγραφε διαθεσιμότητα σε 7-15 ημέρες, παρήγγειλα 12 Ιουλίου και δεν έχει έρθει ακόμα τίποτα.
 
εγώ τα παρήγγειλα απο το MyPetShop
Ευχαριστώ! Ναι γενικότερα τα pellet είναι δύσκολα να τα ενσωματώσεις στην διατροφή οποιουδήποτε ζώου θα έλεγα (ξέρω πολλά σκυλιά που δεν τα τρώνε με τίποτα)διότι απέχουν αρκετά από κάθε φυσική τροφή και σίγουρα είναι όπως είπες θέμα γούστου και πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αλλάξεις τις συνήθειες του κατοικίδιού σου.
Τα budgie μου δεν τρώνε τίποτα άλλο παρά σπόρια και συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά και επειδή έχω 7 είναι σχεδόν αδύνατο να τα βάλω να φάνε κάτι άλλο. Αντιθέτως βέβαια το galah μου είναι αρκετά ανοιχτό σε νέες γεύσεις και αφού είναι ακόμα μικρό, είναι η κατάλληλη στιγμή για να του διαμορφώσω μία καλή διατροφή που να έχει και pellet. Τελικά κατέληξα πως θα πάρω τα ZuPreem NutBlend Flavor Parrots & Conures και τα ZuPreem Natural Medium Parrots που είναι πιο μικρά.
 
Back
Top