Φροντίδα Είμαι σε αναζήτηση μεσαίου - μεγάλου παπαγάλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GreGoz
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@GreGoz εννοεις να πάρεις ένα νεοσσό δύο εβδομάδων κ να τον ταιζεις πια εσύ αποκλειστικά; Εάν είναι έτσι, είναι τραγικό κ εγκληματικό να το πάρεις πριν απογαλακτιστεί, ειδικά όταν δεν συντρέχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης όπως θανάτου των γονιών. Το ίδιο ισχύει για τα καναρίνια. Διάβασε το άρθρο που σου επισύναψε η Λήδα @Ledagcc κ τα ανωτέρω ποστ των άλλων μελων. Επίσης δες αυτό που είναι πρόσφατο

Εάν κατάλαβα λάθος θα είμαι η πρώτη που θα χαρώ.
 
@MARY58 όχι βεβαια
Κ τα 2 πουλάκια που μου δίνουν είναι κοντά 3 μηνών κ έχουν κόψει την κρέμα απλά επειδή στο δικό μου μυαλο(ίσως να κανω κ λάθος) η μέθοδος co parenting είναι καλύτερη από το τάισμα στο χέρι ήθελα να μάθω αν
στο να πάρουμε τα μικρά στις 2 βδομάδες αφού έχουν κάτσει λιγο με τους γονείς ονομάζεται co parenting
 
@GreGoz με συγχωρείς. Το δύο εβδομάδων το μετέφρασα λάθος κ χαίρομαι γι'αυτό. Οι παπαγαλομανες κ παπαγαλομπαμπαδες θα σου πουν καλύτερα από μένα που δεν έχω την σχετική εμπειρία. Λογικά μιλώντας το να νοιώθουν κ τους γονείς τους σίγουρα φαίνεται καλύτερο. Με το καλό να το δεχτείς σπίτι σου.
 
@GreGoz Το τάισμα των νεοσσών παπαγάλων στο χέρι και η ανατροφή co-parenting νεοσσών είναι ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ μέθοδοι ανατροφής νεοσσών.

Ο χρόνος είναι σημείο αναφοράς, δεν είναι κάποιο όριο που σημαίνει την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης. Χρησιμοποιούμε τους δύο μήνες ως ένα ασφαλές περιθώριο στη μέθοδο της ανατροφής μικρών πουλιών στο χέρι, επειδή αυτό το χρονικό περιθώριο μας δίνει μία σχετική ασφάλεια στο ότι θα μπορούν πλέον τα νεαρά πουλιά να τραφούν μόνα τους.

Η μέθοδος του co-parenting είναι κάπως πιο πολύπλοκη διαδικασία. Σε αυτήν, είναι ο εκτροφέας που θα κρίνει ανάλογα με την κάθε περίπτωση, πότε το πουλάκι είναι έτοιμο (σωστά εκπαιδευμένο) για να παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη.

Επομένως, στα ταϊσμένα πουλιά στο χέρι οι δύο μήνες θεωρούνται στάνταρ, ως ασφαλές περιθώριο ικανότητας ανεξάρτητης σίτισης ενώ στη μέθοδο co-parenting οι δύο μήνες μπορεί να είναι αρκετοι, μπορεί και όχι. Το πόσο ακριβώς θα είναι αυτό το διάστημα, το μαθαίνει ο εκτροφέας το πουλιών για κάθε πουλάκι ξεχωριστά.
 
Να κάνεις co-patenting εσυ δεν γίνεται γιατί απαιτείται ταυτόχρονα και η παρουσία των γονέων.
Αυτό μόνο αν το κάνει ο εκτροφέας τους,αλλά συνήθως οι επαγγελματιες εκτροφείς είτε θα ταισουν εξολοκληρου στο χερι ειτε θα αφησουν αποκλειστικα τους γονεις.
 
Θα σου γράψω ως εκτροφέας που έχει χρησιμοποιήσει και τους δύο τρόπους.
Η αποκλειστική σίτιση με κρέμα (αν γίνει σωστά) μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα αν ο εκτροφέας του ασχοληθεί σωστά με το πουλάκι. Να δίνουμε απλά μια κρέμα στο πουλάκι και να το αφήνουμε δεν θα έχει σωστά αποτελέσματα.
Από την άλλη η co parenting προσφέρει την ασφάλεια της φωλιάς, την αλληλεπίδραση των γονέων με τα μικρά, έναν πιο ασφαλή απογαλακτισμο αλλά τα πουλάκια βλέπω πως δεν γίνονται πάντα τόσο ήμερα, μάλιστα μου έχουν αγριεψει μωρά. Ωστόσο απαιτεί πολύ ώρα ενασχόλησης με το κάθε πουλάκι ξεχωριστά ώστε να βγει ένα ήμερο πουλάκι.
Όλα είναι ανάλογα τις επιλογές του εκτροφέα, τους γονείς και τον χαρακτήρα του πουλιού.
Πάντως ένα πουλάκι προερχόμενο από εκτροφέα σαν τον @μιχαλης91 με χρόνια εμπειρία θα το έπαιρνα.
 
Back
Top