Γενικά Αναζήτηση παπαγάλου που θα μπορέσει να μιλήσει κάποια στιγμή

John Fire

PB New Member
Εγγραφή
28 Μαρ 2022
Μηνύματα
2
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα ! Είμαι ο Γιάννης , είμαι νέος στο φόρουμ και ελπίζω στην βοήθειά σας . Έχω μπεί στην διαδικασία απόκτησης κατοικιδίου... Συγκεκριμένα η οικογένια κατέληξε σε πουλάκι και μάλιστα σε κάποιον παπαγάλο!
Εδώ λοιπον ξεκιναει το όλο θέμα μου... Δεν είχαμε ποτέ μας κατικοίδιο σαν οικογένεια και εννοείται δεν υπάρχει γνώση πανω στους παπαγάλους . Σαν αρχή θεωρώ πως πρέπει πρώτα να καταλειξουμε σε καποιο είδος .. (Εδώ χρειάζομαι βοήθεια) ! Ο απότερος σκοπός ειναι να μπορέσει να μιλήσει ο μικρός μας φίλος κάποια στιγμή . Θα χαρώ πολύ να ακούσω την γνώμη σας και να λάβω την βοήθειά σας ! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .
 
@John Fire Καταρχήν πρέπει να έχεις διαβάσει αναλυτικά για την φροντίδα των παπαγάλων καθώς δεν είναι εύκολα κατοικίδια. Εγώ θα πήγαινα με αρσενικό κοκατιλ (που έχει δυνατότητα ομιλίας) ή με budgie επίσης αρσενικό το οποίο έχει μεγαλύτερη δυνατότητα ομιλίας από τα Θηλυκά. Να ξέρεις όμως πως μπορεί και να μην μιλήσουν! Καλό θα ήταν να πάρεις μωρό ήμερο από εκτροφεα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν είναι τόσο απλή η απάντηση, στο ερώτημα σου.
Μπορεί ένα μικρό μπάτζι να μιλήσει.
Δεν σημαίνει όμως όλα τα μπάτζι θα “μιλήσουν”
Υπάρχει περίπτωση ο κορυφαίος“ομιλητής” ο African grey να μην μιλάει, όμως και αυτό δεν σημαίνει οτι όλοι οι αφρικάνικοι γκρι δεν μιλάνε!
Η δυνατότητα μίμησης ήχων και φωνών είναι εφικτή σε όλους σχεδόν τους παπαγάλους, όμως τα στατιστικά και οι έρευνες αποδεικνύουν πως μέτριες και καλές δυνατότητες ομιλίας έχουν τα κυρίως μεγάλα είδη με κορυφαίους “ομιλητές” τους African Grey, ακολουθούν οι Amazons, και στην συνέχεια οι Macaw και οι Cockatoos!
Ολα τα μικρότερα είδη έως και τα μικρά Budgie πιθανόν να μπορέσουν να πουν κάποια ή κάποιες λεξούλες, ενώ ευκολότερα θα καταφέρουν να μιμηθούν ήχους (πχ. ήχους τηλεφώνου, άλλα ζώα, κλπ).
Βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να “μιλήσει” ένας παπαγάλος είναι να έχει κοινωνικοποιηθεί, να νιώθει δηλαδή τον άνθρωπο μέλος της κοινωνίας του, να θεωρεί την ύπαρξη του ανθρώπου φυσιολογική και μία αφορμή για επικοινωνία.
 
Οκ παιδιά , καταλήξαμε σε αρσενικό Monk/Quaker ... Μένει να βρούμε το απο που μπορούμε να το πάρουμε... Καθώς θέλουμε να το πάρουμε απο μικρούλι. Όχι άνω των 4 μηνών . Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον εκτροφεα/χομπίστα εμπιστοσύνης για την αγορά του;
 
@John Fire πολυ καλη επιλογη, τα μονκ ειναι οι καλυτεροι ομιλητες οσον αφορα τους παπαγαλους μεσαιου μεγεθους. Απο κει και περα θα δειξει. Ο ioannis davos στο fb ειναι ενας καλος εκτροφεας στην Αθηνα που πουλαει και μονκ ( αν και δε γνωριζω αν εχει αυτη τη στιγμη)
 
Back
Top