Αγορά Αναζητηση μωρου budgie, κοκατιλ ή παροτλετ

Maria01

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουν 2015
Μηνύματα
380
Τις τελευταίες μέρες ψάχνω έναν καλό εκτροφέα, αλλά ταυτόχρονα κοντά στην αργολίδα για να αγοράσω ενα μωρό παπαγαλάκι μπάτζι το οποίο θα ταιστεί με κρέμα... Πέρισυ απέκτησα ένα μωρό lovebird οπότε ξέρω ό,τι χρειάζεται για τη φροντίδα τους... Θα ήθελα όποιος μπορεί να μου συστήσει εκτροφείς ώστε να αποκτήσω το μωρό 😉
 
το οποίο θα ταιστεί με κρέμα
Ξέρεις τι επιπτώσεις έχει αυτό στην υγεία ενός μωρού παπαγάλου; Όπως και στα μωρά καναρίνια, και στα μωρά γατάκια και στα μωρά σκυλάκια και σε όλα τα ζωντανά πλάσματα όταν είναι μωρά. Κατά τη γνώμη μου δε θα πρέπει να δίνονται παπαγαλάκια ή γενικότερα ζώα που δεν έχουν απογαλακτιστεί ακόμα, δε θα πρέπει να απομακρύνονται από την μαμά τους νωρίτερα από την κατάλληλη ηλικία. Τα καναρίνια στις 40 μέρες, τα κουταβάκια στους 2 μήνες, οι μεγάλοι παπαγάλοι (νομίζω) στους 3 μήνες και πάει λέγοντας. Είναι η πιο τρυφερή ηλικία και είναι ζωτικής σημασίας για την μετέπειτα ανάπτυξη και υγεία του μωρού (του κάθε μωρού!). Γιατί λοιπόν να ρισκάρεις μια ζωούλα, όταν μπορείς να πάρεις ένα παπαγαλάκι που μόλις έχει απογαλακτιστεί στην ηλικία των 2 - 3 μηνών (δε ξέρω πότε απογαλακτίζονται τα μπάτζι ακριβώς); Και ειδικά όταν μιλάμε για παπαγάλους που έχουν έμφυτη την τάση και την περιέργεια να πλησιάσουν έναν άνθρωπο και να εξοικειωθούν μαζί του.. Αυτό δεν το καταλαβαίνω.. Ανθρώπινη ματαιοδοξία.. Να παίξει τον ρόλο του Θεού.. Εγώ προσωπικά όταν κάποια στιγμή σκεφτόμουν να αποκτήσω ένα λοβάκι, μίλησα με αρκετούς εκτροφείς lovebird, και εκτίμησα πολύ περισσότερο όσους μου έλεγαν πως αφήνουν τους γονείς να αναθρέψουν τους νεοσσούς τους και τα δίνουν μόλις απογαλακτιστούν. Και είναι πολλοί λίγοι δυστυχώς... Και αν κάποια στιγμή αγοράσω παπαγαλάκι από κάποιον τέτοιο εκτροφέα θα προτιμήσω να το αγοράσω. Γιατί θεωρώ πως είναι πιο σημαντική η υγεία ενός νεοσσό, που θα έχει μεγαλώσει σωστά, θα έχει ανατραφεί με του πουλιού το γάλα (δεν είναι τυχαία η έκφραση αυτή), που δε θα έχει αναπτύξει μύκητες κατά το τάσιμα στο χέρι και θα έχει αποφύγει πολλούς τέτοιους κινδύνους (που ίσως εμφανιστούν αργότερα με σοβαρές συνέπειες για την υγεία του), από το να το πάρω εγώ 10 ημερών να το ταίζω κάθε 3 ώρες ή να το μεγαλώσει ο (τάχα μου) εκτροφέας για να το κάνει ήμερο και κοινωνικό... Μαρία μου δεν τα έχω μαζί σου, ούτε σε κατακρίνω, αλλά γενικά με ενοχλεί αυτό που το τάισμα στο χέρι που πλέον έχει γίνει μόδα και όλοι οι "εκτροφείς" τα παίρνουν από λίγων ημερών και τα ταίζουν με κρέμα.. Πόσο ηθικό είμαι αυτό που κάνουν.. σκέφτομαι... Με ποιο δικαίωμα αφαιρούν από ένα μωρό την μαμά του.. Τι είμαστε Θεοί; Για μένα αυτό θα έπρεπε να απαγορεύεται.. όπως απαγορεύεται και στη Γερμανία και σε άλλες πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης..

Όλες αυτές είναι σκέψεις δικές μου και η προσωπική μου γνώμη επί του θέματος.. Ούτε να παρεξηγηθούμε θέλω ούτε να μαλώσουμε.. Και με συγχωρείς που βγήκα λιγάκι εκτός.. Σου εύχομαι να βρεις το παπαγαλάκι που θες, αλλά εύχομαι επίσης να προβληματιστείς με τη δική μου γνώμη και να επιλέξεις να αγοράσεις ένα απογαλακτισμένο και υγιές παπαγαλάκι! Ό,τι και να αποφασίσεις με το καλό σου εύχομαι!
 
Το εχω ξανακάνει και όλα πήραν καλα όποτε το υποστηρίζω και το θεωρώ πολυ καλο για να δεθεις με το παπαγαλακι
 
Μαρία επειδή θυμάμαι πολύ καλά τότε που το ξαναέκανες, θα σου πω αυτό και φυσικά εσύ θα κάνεις ότι νομίζεις όπως και την άλλη φορά.
Το ότι πάνε καλά κάποιες περιπτώσεις, αυτό δεν σημαίνει ότι πάνε καλά οι περισσότερες περιπτώσεις ώστε να δημιουργούμε άποψη.
Όταν λες πήγε καλά, εννοείς ότι το πουλάκι έζησε σε πρώτη φάση. Εύχομαι και ελπίζω να μην παρουσιαστούν θέματα στο μέλλον γιατί φυσικά και τότε θα αναζητούμε αλλού τις αιτίες.
Συμφωνώ με λίγα λόγια με την Αλίκη για να μην μακρηγορώ και ο λόγος που τα γράφω είναι πως διαβάζουν και άλλοι και επηρεάζονται σε μια αρνητική για μένα κατεύθυνση.
 
Κι εγώ θα συμφωνήσω πλήρως με τους προλαλήσαντες. Κάνε μια προσπάθεια να το δεις διαφορετικά αυτην τη φορά: προκειται για μια περιπλάνηση σε έναν κόσμο φιλίας και συντροφικότητας, κι αν το καλοσκεφτείς, ειμαι σιγουρος οτι θα ξεκινήσεις απο την καλύτερη αφετηρία, αυτή της υγείας και μακροημέρευσης του μελλοντικού σου φίλου, ο οποίος, αν παρεπιπτόντως εχει μεγαλωσει με τους γονείς και τα αδέρφια του, θα ειναι πιο κοινωνικός, θα εξελιχθεί σε πιο χαδιάρη και θα μπορέσει να σταθεί δίπλα σου με διαφορετικούς όρους απο το να κατατρεχεται απο ενα μόνιμο άγχος αποχωρισμού.
 
Οχι δόξα τω θεω
Το πουλάκι χαίρει άκρας υγείας και δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλα νομίζω οτι σέβεσαι διαφορετικά με το μωρο όταν το ταΐζεις εσυ!
Βέβαια επικοινώνησα με έναν εκτροφέα και τα δίνει ήδη ταϊσμένα
Κατι που και παλι δε με πειραζει γιατί τα ζει ταΐσει ο ίδιος και ειναι εξημεωμενα
Ίσως να αποκτήσω απο εκει το μωράκι
Ομως ήθελα να ρωτηςω την άποψη σας για τη μεταφορά με τα ΚΤΕΛ
Διότι περισυ έτυχε και κατάφερα να το πάρω εγω
Ο εκτροφέας που βρήκα μου ειπε με ΚΤΕΛ αφού ελέγξει μόνος του και δει οτι θα έχει καλο ταξίδι το μωρο
Αν χρειάζεται πειτε μου να κανω καινούριο θέμα
Ευχαριστώ 😛
 
Επίσης θα παρακαλούσα αν ξερει κάποιος πως αλλάζουμε τον τίτλο να μου πει γιατί δε θελω να το περιορίσω τοσο απο θέμα ράτσας
Δε θα με πείραζε δηλαδή να ειναι κοκατιλ μπατζι ή παροτλετ απλά θελω κατι μικρό και γι αυτές τις ράτσες γνωρίζω τι χρειάζονται
(Και για λοβάκια φυσικά αλλα εχω ήδη)
 
Βέβαια επικοινώνησα με έναν εκτροφέα και τα δίνει ήδη ταϊσμένα
Κατι που και παλι δε με πειραζει γιατί τα ζει ταΐσει ο ίδιος και ειναι εξημεωμενα
Οι κίνδυνοι για την υγεία του και ο αποχωρισμός από την μαμά του σε μια τόσο μικρή και τρυφερή ηλικία θα έχει τις ίδιες συνέπειες με το να το τάιζες εσύ. Απλά αυτός με τόσα μωρά που έχει ταίσει έχει πιο μεγάλη εμπειρία χωρίς αυτό να αποκλείει και τα λάθη έτσι.. Και φυσικά πάλι αυτό σημαίνει πως το μωρό δε θα πάρει τα απαραίτητα απ το τάισμα της μαμάς του. Οι γονείς να ξέρεις έτσι ενημερωτικά ότι τρώνε το φαγητό και μετά το δίνουν στους νεοσσούς τους σαν μια κρέμα. Αυτή η κρέμα είναι πιο θρεπτική από κάθε τι άλλο και δεν μπορεί να αντικατασταθεί με καμία κρέμα για νεοσσούς. Είναι αυτό που λέμε και του Πουλιού το Γάλα! Αλλά απ΄ότι φαίνεται έχεις πάρει την άποψή σου οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σου ευχηθούμε να είναι υγιές το μωράκι που θα πάρεις.

Ομως ήθελα να ρωτηςω την άποψη σας για τη μεταφορά με τα ΚΤΕΛ
Ο εκτροφέας που βρήκα μου ειπε με ΚΤΕΛ αφού ελέγξει μόνος του και δει οτι θα έχει καλο ταξίδι το μωρο
Διαφωνώ και σε αυτό.. Και μάλιστα χωρίς συνοδεία (έτσι τα στέλνουν συνήθως). Στα δικά μου μάτια αυτό λέει πολλά για τον εκτροφεά και το πως αντιμετωπίζει τα μωρά που μεγαλώνει στο χέρι. Σαν εμπορεύματα που μπαίνουν σε ένα κουτί και πάνε στον προορισμό τους. Και τα ταίζει στο χέρι όχι για κάποιο άλλο λόγο, απλά τα ταισμένα είναι πάντα πιο ακριβά απ ότι τα "άγρια" παπαγαλάκια.. Πραγματικά λυπάμαι που υπάρχουν τέτοιοι "εκτροφείς" και δυστυχώς όσο παίρνουν από κει οι άνθρωποι μωρά ταισμένα στο χέρι μέσω ΚΤΕΛ τόσο θα συνεχίζουν να κάνουν την ίδια πρακτική. Αφού έτσι βγάζουν λεφτά. Τέλος πάντων εγώ στη θέση σου θα πήγαινα να ελέγξω τον χώρο που έχει τα πουλιά του. Αν είναι καθαρός, αν τα έχει περιποιημένα. Θα πήγαινα να δω τους γονείς του μωρού που θα έπαιρνα. Θα πρέπει να είναι υγιής και εύρωστοι, και όχι μαδημένοι και νωχελικοί. Και φυσικά δε θα επέλεγα μωρό από φώτο.. Αλλά από κοντά. Γιατί μπορεί να ανοίξεις το κουτί όταν πας στο ΚΤΕΛ και να βρεις ένα νωχελικό φουσκωμένο παπαγαλάκι που στην φώτο φαινόταν υγιές και χαρούμενο. Και άντε μετά να του αποδείξεις πως δεν ήταν αυτό κτλ κτλ. Γενικά ας πάρουμε λίγο πιο σοβαρά την απόκτηση ενός παπαγάλου. Είναι ζώα με αυξημένη την κοινωνική τους νοημοσύνη και είμαι σίγουρη πως τους επηρεάζει αρνητικά στην ψυχολογία τους και η απομάκρυνσή τους απ τους γονείς του όταν είναι λίγων μόνο ημερών, αλλά και μια μεταφορά μέσω ΚΤΕΛ μέσα σε ένα κουτί σίγουρα δε θα είναι ευχάριστη εμπειρία. Ακόμα και ένα ήμερο "ταισμένο στο χέρι" μετά από αυτό μπορεί να αγριέψει! Ακόμα και μπάτζι να είναι, είναι το ίδιο έξυπνα.. Δε ξέρω ίσως εγώ να είμαι αυστηρή, αλλά ψυχούλα θα πάρεις.. με συναισθήματα και ανάγκες.. Μην το παίρνεις τόσο επιπόλαια γιατί μετά θα το βρεις μπροστά σου..

Καλή τύχη ό,τι και να επιλέξεις.. :)
 
Τελικά αποφάσισα κοκατιλ
Εχω επικοινωνήσει με πολλούς εκτροφείς και κάποιοι απο αυτούς εχουν πολυ ανεβασμένες τιμές
Επικοινώνησα με έναν που χει πιο ήπιες τιμές
Και μαλλον απο αυτόν θα πάρω το μωράκι το οποίο θα ερθει με τα ΚΤΕΛ απο Αθήνα.
Αύριο θα Πρπει να δώσω τελική απαντηση
Πειτε μου αν επιτρέπεται να αναφέρω το όνομα του εκτροφέα για να μου πειτε αν εχετε πάρει και εσείς απο εκει μωράκι ή αν εχετε ακούσει κατι κακό για τον συγκεκριμένο
 
Λοιπόν ο εκτροφέας που επικοινώνησα ειναι ο (tzavegio birds) και η τιμή του μωρού ειναι 60€
Σήμερα το μωράκι ειναι 20 ημερών
Για τεστ δεν εχω ρωτήσει αλλα πιστεύω θα μου το είχε αναφέρει αν είχε κανει
Θα ρωτηςω ομως και θα σας πω
Σε περίπτωση που γνωρίζουμε το φύλο του τι μου προτείνετε αγοράκι ή κοριτσάκι;
 
Σε περίπτωση που γνωρίζουμε το φύλο του τι μου προτείνετε αγοράκι ή κοριτσάκι;
Πολύ καλός είναι ο κ. Γιώργος, όλη η εκτροφή του είναι ελεγμένη για ψιττάκωση από την κ. Πατρίτσια Γκρέϋ και κάνει τεστ με 5 ευρώ νομίζω. Ε με λίγο παζάρι πες του να στο βάλει στην τιμούλα. Η τιμή εντάξει στα πλαίσια της αγοράς. Πόσων ημερών θα στο δώσει; Νομίζω δεν τα δίνει κάτω των 2 μηνών και πως θα το παραλάβεις; Μην το πάρεις κιόλας κάτω των 2 μηνών.
 
Αν τελικά το πάρω απο εκει (τίποτα δεν ειναι σίγουρο εω αύριο) θα ερθει απο Αθήνα-Ναύπλιο με ΚΤΕΛ και θα το ταΐσω εγω ειναι ακόμα μωράκι, αλλα τον εχω πληροφορήσει πως εχω ξανά ταΐσει μωράκι

Επίσης θα το πάρω άνω των 25 ημερών
Πιθανόν ενός μηνα
 
Και τόσες ώρες μέσα στον καύσωνα δεν το σκέφτεσαι Μαράκι μου; Τι να πω, σου έχει μπει στο μυαλό η επιθυμία και δεν κρατιέσαι :)
 
😀
Ναι η αλήθεια ειναι πως ανησυχώ για το ταξίδι που θα έχει και φοβάμαι
Αλλα αν δε σιγουρευτώ πως το μωρο δε θα ταξιδέψει στις αποσκευές φθσικα και δεν το παίρνω
Διότι δε φταίει αυτη η ψυχούλα να περάσει τις 2 χειρότερες ώρες της ζωής του εξαιτίας μου 😛
 
Για τον συγκεκριμένο έχω ακούσει τα καλύτερα.
Προσωπικά θα σου έλεγα αγοράκι για να γλυτώσεις τις πιθανες δυστοκιες συν ότι μου φαίνονται πιο γλυκά σαν χαρακτήρες.
Η δικιά σου ή θηλυκιά (lovebird) πως είναι σαν χαρακτήρας;
Χαδιαρα;
Προσωπικά ότι είχα σε αρσενικό μου φαινόταν πάντα πιο γλυκός χαρακτήρας.
 
Οχι η αλήθεια ειναι οτι απο μωρο δε της άρεσαν τα χάδια
Ποσο ακόμα τωρα 😛
Αλλα νομίζω οτι φταίει το είδος και οχι το οτι ειναι θηλυκό
Γιατί αποτι ειδα στα κοκατιλ αρέσουν γενικότερα τα χάδια αλλα τα λοβμπερντ δε φημίζονται γιαυτο
Και θελω ενα παπαγαλακι που θα μπαίνει στο κλουβί του μόνο για ύπνο που λεει ο λόγος 😉
 
Και θελω ενα παπαγαλακι που θα μπαίνει στο κλουβί του μόνο για ύπνο που λεει ο λόγος 😉
Καταλαβαίνω ότι μάλλον το λες αυτό κάπως αλληγορικά, όμως ο χρόνος που διαθέτουμε στα πουλιά μας, πρέπει να είναι τόσος που πάντα θα μπορούμε. Γιατί σκέψου ένα πουλάκι που το έχεις όλη μέρα έξω, πως θα νοιώσει όταν αναγκαστείς να το περιορίσεις στην συνέχεια.
 
:)Γιαυτο εχω αυτη την πρόθεση
Διότι εχω χρόνο
Αν δεν είχα δε θα έπαιρνα αυτο το είδος παπαγάλου
 
Back
Top