Σκεψου το λιγο πιο μακροπροθεσμα.:)Γιαυτο εχω αυτη την πρόθεση
Διότι εχω χρόνο
Αν δεν είχα δε θα έπαιρνα αυτο το είδος παπαγάλου
2 3 χρονια μπορει να εχεις απειρο χρονο και μετα να μην εχεις.
Το πουλακι θα κατακαβει τη διαφορα.
Σκεψου το λιγο πιο μακροπροθεσμα.:)Γιαυτο εχω αυτη την πρόθεση
Διότι εχω χρόνο
Αν δεν είχα δε θα έπαιρνα αυτο το είδος παπαγάλου
Ότι διαφωνώ με αυτό που πας να κάνεις το έχω ξαναπεί. Μην επαναλαμβάνομαι.. Όσο για τον tzavegio ναι οκ είναι καλός και τα προσέχει, αλλά δεν μ αρέσει που τα δίνει κοψοχρονιάς από τόσο μικρά για να τα ταίσει ο νέος μπαμπάς ή μαμά. Έχω μιλήσει μαζί του και μου έχει πει ότι ποτέ δεν έχει χαθεί μικρό και ποτέ δεν έχει πάθει τίποτα και τέτοια. Αλλά μόνο σε μένα μου φαίνεται δύσκολο και ριψοκίνδυνο να ταίσεις ένα μωρό 40 γραμμάρια (ή και λιγότερο) με μια σύριγγα κάθε 4-5 ώρες με ακριβή θερμοκρασία και border για να είναι ζεστά; Δε ξέρω εμένα μου φαντάζει βουνό και πολύ επικίνδυνο για την υγεία ενός νεοσσού παπαγάλου. Αλλά αν δίνει λοβακι 20 ημερών 30 ευρώ και κοκατίλ 25 ημερών 60 ευρώ, είναι λογικό όλοι να παίρνουν απ τον συγκεκριμένο.. Αλλά για μένα αυτή του η πρακτική είναι λανθασμένη.. Και όσο δίπλα και να είναι στον νέο γονέα, για μένα στο δικό μου μυαλό, το έχει κάνει εμπόριο ο τύπος.και θα το ταΐσω εγω ειναι ακόμα μωράκι
Όσον αφορά αυτό τι να πω... Εσύ πες είσαι μικρή το σκέφτεσαι, μας το λες να σε συμβουλεύσουμε.. Ο Κος Τζαβέτζιο... Που υποτίθεται τα αγαπάει και τα πονάει τα μικρά που μεγάλωσε στο χέρι πως προτείνει ή επιτρέπει να ταξιδέψει ένα μωρό παπαγαλάκι 25 ημερών με τα ΚΤΕΛ ρε παιδια... Είναι δυνατόν; Για μένα είναι απαγορευτικό να ταξιδέψει ακόμα και μια ώρα με τέτοια ζέστη χωρίς συνοδεία με τα ΚΤΕΛ. Άσε το ψυχολογικό... Μιλάμε πάντα για παπαγάλους να θυμίσω... Με ευαίσθητη και εύθραυστη ψυχολογία, πόσο μάλλον για έναν νεοσσό 25 ημερών. Αφού το θες τόσο πολύ, πήγαινε Αθήνα και πάρτο. Μια ώρα δρόμος είναι από Ναύπλιο.. Και εδώ πάλι καταλήγω ότι ο συγκεκριμένος "εκτροφέας" κάνει και επιτρέπει τα πάντα για 70 ευρώ... Πολύ λυπάμαι! Δε θέλω να φανώ κακιά αλλά θα ήθελα να δω πως θα αντιδρούσε ο τζαβέτζιο όταν ένας νεοσσός πεθάνει ή πνιγεί στο τάισμα στα χέρια του νέου του γονιού.. ή όταν ανοίξει το κουτί του ΚΤΕΛ και βρει ένα μωρό νεκρό.. Μήπως του πει φέρε μου την κάρτα αλλαγής να πάρεις καινούργιο; Δλδ έλεος!θα ερθει απο Αθήνα-Ναύπλιο με ΚΤΕΛ
Δίκιο εχετεΣκεψου το λιγο πιο μακροπροθεσμα.
2 3 χρονια μπορει να εχεις απειρο χρονο και μετα να μην εχεις.
Το πουλακι θα κατακαβει τη διαφορα.
Μαράκι μου αρχικά καταλαβαίνεις πως ένα μωρό που δεν έχει ταιστεί απ τους γονείς του, δεν έχει πάρει τα κατάλληλη αντισώματα και δεν έχει ένα τόσο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα;Ίσως έτσι σας φαίνεται γιατί δεν το εχετε ξανακάνει
Αντιθέτως ειναι κατι πολυ ευχάριστο και το δέσιμο που έχεις με το μωράκι μετα ειναι τρομερό και αξιοζήλευτο
Μαράκι μου είσαι 15 χρονών... Δεν έχεις την ωριμότητα να καταλάβεις τους κινδύνους που έχει το τάισμα στο χέρι. Και φυσικά δε έχεις και την εμπειρία, επειδή τάισες ένα λοβάκι στο χέρι.. Εγώ κάθισα διάβασα, σου παρέθεσα και σου μετέφρασα τα σημαντικότερα σημεία όλων αυτών των άρθρων, για να καταλάβεις πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που πας να κάνεις. Ας πούμε για την θερμοκρασία της κρέμας πες πως έχεις θερμόμετρο ακριβείας, μέχρι να το δώσεις στο μικρό μπορεί να έχει πέσει η θερμοκρασία.. ή να την κάνεις πολύ πυκνή ή πολύ υδαρή.. Και αυτό με τους μύκητες και τα βακτήρια είναι πολύ σοβαρό. Γενικά δε θεωρώ πως μιλάω με ένα παιδί. Φαίνεσαι ώριμη κοπέλα και γι αυτό κάθισα και έκανα τόση δουλειά για σένα. Για να καταλάβεις πόσο επικίνδυνο για την υγεία του νεοσσού είναι το τάισμα στο χέρι και πόση εμπειρία θέλει.. Ναι οκ είναι ευχάριστο αλλά και άκρως επικίνδυνο! Κάτσε διάβασε τα άρθρα που σου παρέθεσα, και κάτσε σκέψου αυτό που σου λέει η Μύρα. Στα 18-19 που με το καλό θα είσαι φοιτήτρια μπορεί να φεύγεις πρωί και να γυρίζεις βράδυ.. Τι θα κάνεις τότε;Είμαι 15 χρόνων
Πολύ σωστή επιλογή!Όσο για το ΚΤΕΛ η αλήθεια ειναι πως κ εγω φοβάμαι και όπως ανέφερα ΦΥΣΙΚΑ αν μου πουν θα ταξιδέψει στις αποσκευές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ γιατί θα ταλαιπωρηθει παρά πολυ χωρις λόγο!
Οχι η αλήθεια ειναι οτι απο μωρο δε της άρεσαν τα χάδια
Ποσο ακόμα τωρα
Αλλα νομίζω οτι φταίει το είδος και οχι το οτι ειναι θηλυκό
Γιατί αποτι ειδα στα κοκατιλ αρέσουν γενικότερα τα χάδια αλλα τα λοβμπερντ δε φημίζονται γιαυτο
Και θελω ενα παπαγαλακι που θα μπαίνει στο κλουβί του μόνο για ύπνο που λεει ο λόγος
Τώρα το πήγατε αλλου και είτε το θέλετε είτε οχι με τον τροπο σας παρεξηγείτε άτομαΕιναι προφανές οτι η Μαρία ειτε δεν αντιλαμβάνεται το επικίνδυνο του εγχειρήματος που σκοπεύει να κάνει ειτε οτι δεν την ενδιαφέρουν τόσο πολυ οι κίνδυνοι για το κατα τα αλλα μελλοντικά αγαπημένο της νέο πουλακι, ειδικά μπροστά στην ικανοποίηση που θα νιώθει οσο θα το ταΐζει και οσο φυσικά θα διακινδυνεύει την ίδια του την ύπαρξη για να το υποβάλλει σε ενδεχόμενα μαρτύρια του τύπου σιγά- σιγά πεθαίνω καθώς γίνομαι ολοένα και περισσότερο γεύμα για τους μύκητες στους οποίους η Μαρία με καταδίκασε απο την κατα τα αλλα μεγάλη της αγάπη. Φυσικά το εν λόγω πουλακι, δεν θα σκέφτεται έτσι, αλλά δυστυχώς θα βιώνει αυτο που η Μαρία ( πάλι) δεν θα καταλαβαίνει, γιατι δεν την αφορά, μια και το μονο που την ενδιαφέρει ειναι πως θα αναδειχθεί ικανή να εξαρτήσει ένα ούτως ή άλλως ψυχικά ανώριμο και με πολλά, μα παρά πολλά ψυχολογικά προβλήματα πουλακι, το οποίο παρεπιπτόντως δεν θα μάθει και δεν θα κατανοήσει ποτέ τον εαυτό του, μια και ο εκτροφεας το απέκοψε πρόωρα απο τους γονείς και το είδος του και μια και η Μαρία, η νεα του κυρία, ποτέ δεν νοιάστηκε για το σοκ του αποχωρισμού του κατοικιδίου της. Ειναι πραγματικα τόσο μα τόσο ακυρωτικό όλο αυτό. Τι κρίμα, στο βωμό του κέρδους να χάνονται ζωές, και στο βωμό της κακώς εννοούμενης δοτικοτητας έως μητρότητας να επικρατεί η ματαιοδοξία και ο εγωισμός.
Δεν θα μπω άλλη φορά στο συγκεκριμένο θέμα γιατί πραγματικά με αρρωσταίνει. Αν κάτι αλλάξει στη στάση της θα χαρώ πολυ να το μάθω με ενα μήνυμα κάποιου απο εσάς. Βασικα δεν θα χαρώ ακριβώς, αλλά θα ανακουφιστώ.
Μαρία, τα παραπάνω δεν ειναι μονο για σένα, αλλά για την κάθε Μαρία που κοιτάει μονο τις ανάγκες, ορέξεις, διαθέσεις της κλπ, και δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν εχει το μυαλό, δεν αντέχει να βγει για μια στιγμή απο τον περιορισμένο μικρό εγωπαθή εαυτούλη της και να δει παραέξω οτι και άλλοι έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωη, όσον αφορά τουλάχιστον την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.
Πολύ ευχάριστα νέα! Και στην ηλικία αυτή δε θα κινδυνεύει τόσο πολύ από πνιγμό κτλ. Απλά Μαράκι πολύ προσοχή με την θερμοκρασία της κρέμας, και με την συντήρησή της, και με το πόσο πηχτή θα την κάνεις. Διάβασες τα άρθρα που σου παρέθεσα; Προσπάθησε να είσαι όσο πιο έτοιμη γίνεται γι αυτό το πλασματάκι! Θα εξαρτάται μόνο από σένα και η ευθύνη του να το ταίσεις στο χέρι παραμένει να είναι μεγάλη. Ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνεις.. :)ηρθα με παραπανω πληροφοριες.. Τελικα κακη συνεννοηση.. Τα μωρακια τα ταιζουν οι γονεις τους και σημερα ειναι (23-24)αρων ημερων.. εχοντος καλων των πραγματων θα το παρω την τεταρτη (27-28) ημερων και απο εκει και περα θα ταιστει απο εμενα.. Οποτε εχει παρει και αντισωματα απο τους γονεις που ανησυχουσατε εχει ολα του τα φτερακια
Εννοείται πως θα βοηθούσαμε παρόλο που θα διαφωνούσαμε! Όπως και τώρα θα την βοηθήσουμε ό,τι και αν χρειαστεί! Απλά η βοήθειά μας δυστυχώς είναι μόνο μέσω ίντερνετ και μόνο μέσω μηνυμάτων. Γι αυτό καλό θα ήταν να βρεις έναν πτηνίατρο (αν δεν έχεις ήδη για το λοβάκι σου) σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά να τρέξεις εκεί ή να πάρεις ένα τηλ!Εύχομαι να πάνε όλα καλά και αν ο μη γένοιτο χρειαστεί, θα αναγκαστούμε να βοηθήσουμε.
Άντε τώρα να διαλέξεις... Αν είχα να διαλέξω εγώ νομιζω θα διάλεγα το αλμπίνο!και ειναι ολα πανεμορφα (φωτογραφιες οταν διαλεξω ποιο απο τα τεσσερα θελω γιατι η επιλογη ειναι ακρωσ δυσκολη).. Να πω επισης οτι ειναι 2white faced και δυο albino ️️️
Όποτε νιώσεις έτοιμη! Θες να μας πεις τους λόγους που σε έκαναν να καθυστερήσεις λίγο καιρό την υιοθεσία του κοκατίλ; :)Καλή επιλογή
Αλλα το σκέφτηκα καλύτερα αυτές τις δυο μέρες και αποφάσισα να μην το πάρω καλύτερα τωρα...
Ίσως κάποια άλλη στιγμή μεσα στο 17' ... Λεω για Μάρτιο
Θα δείξει
:)
Εμ έτσι είναι, αλίμονο και αν μαζευόσουν σ' αυτή την ηλικίαενας μηνας μου εμεινε και δε μαζευομαι στο σπιτι
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ και είμαι τόσο επιφυλακτική στο να πάρω ένα παπαγαλάκι! Πάντως είσαι τελικά πιο ώριμη απ ότι έδειχνες!ενας μηνας μου εμεινε και δε μαζευομαι στο σπιτι
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ και είμαι τόσο επιφυλακτική στο να πάρω ένα παπαγαλάκι! Πάντως είσαι τελικά πιο ώριμη απ ότι έδειχνες!
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας