Αγορά Αναζητηση μωρου budgie, κοκατιλ ή παροτλετ

:)Γιαυτο εχω αυτη την πρόθεση
Διότι εχω χρόνο
Αν δεν είχα δε θα έπαιρνα αυτο το είδος παπαγάλου
Σκεψου το λιγο πιο μακροπροθεσμα.
2 3 χρονια μπορει να εχεις απειρο χρονο και μετα να μην εχεις.
Το πουλακι θα κατακαβει τη διαφορα.
 
και θα το ταΐσω εγω ειναι ακόμα μωράκι
Ότι διαφωνώ με αυτό που πας να κάνεις το έχω ξαναπεί. Μην επαναλαμβάνομαι.. Όσο για τον tzavegio ναι οκ είναι καλός και τα προσέχει, αλλά δεν μ αρέσει που τα δίνει κοψοχρονιάς από τόσο μικρά για να τα ταίσει ο νέος μπαμπάς ή μαμά. Έχω μιλήσει μαζί του και μου έχει πει ότι ποτέ δεν έχει χαθεί μικρό και ποτέ δεν έχει πάθει τίποτα και τέτοια. Αλλά μόνο σε μένα μου φαίνεται δύσκολο και ριψοκίνδυνο να ταίσεις ένα μωρό 40 γραμμάρια (ή και λιγότερο) με μια σύριγγα κάθε 4-5 ώρες με ακριβή θερμοκρασία και border για να είναι ζεστά; Δε ξέρω εμένα μου φαντάζει βουνό και πολύ επικίνδυνο για την υγεία ενός νεοσσού παπαγάλου. Αλλά αν δίνει λοβακι 20 ημερών 30 ευρώ και κοκατίλ 25 ημερών 60 ευρώ, είναι λογικό όλοι να παίρνουν απ τον συγκεκριμένο.. Αλλά για μένα αυτή του η πρακτική είναι λανθασμένη.. Και όσο δίπλα και να είναι στον νέο γονέα, για μένα στο δικό μου μυαλό, το έχει κάνει εμπόριο ο τύπος.

θα ερθει απο Αθήνα-Ναύπλιο με ΚΤΕΛ
Όσον αφορά αυτό τι να πω... Εσύ πες είσαι μικρή το σκέφτεσαι, μας το λες να σε συμβουλεύσουμε.. Ο Κος Τζαβέτζιο... Που υποτίθεται τα αγαπάει και τα πονάει τα μικρά που μεγάλωσε στο χέρι πως προτείνει ή επιτρέπει να ταξιδέψει ένα μωρό παπαγαλάκι 25 ημερών με τα ΚΤΕΛ ρε παιδια... Είναι δυνατόν; Για μένα είναι απαγορευτικό να ταξιδέψει ακόμα και μια ώρα με τέτοια ζέστη χωρίς συνοδεία με τα ΚΤΕΛ. Άσε το ψυχολογικό... Μιλάμε πάντα για παπαγάλους να θυμίσω... Με ευαίσθητη και εύθραυστη ψυχολογία, πόσο μάλλον για έναν νεοσσό 25 ημερών. Αφού το θες τόσο πολύ, πήγαινε Αθήνα και πάρτο. Μια ώρα δρόμος είναι από Ναύπλιο.. Και εδώ πάλι καταλήγω ότι ο συγκεκριμένος "εκτροφέας" κάνει και επιτρέπει τα πάντα για 70 ευρώ... Πολύ λυπάμαι! Δε θέλω να φανώ κακιά αλλά θα ήθελα να δω πως θα αντιδρούσε ο τζαβέτζιο όταν ένας νεοσσός πεθάνει ή πνιγεί στο τάισμα στα χέρια του νέου του γονιού.. ή όταν ανοίξει το κουτί του ΚΤΕΛ και βρει ένα μωρό νεκρό.. Μήπως του πει φέρε μου την κάρτα αλλαγής να πάρεις καινούργιο; Δλδ έλεος!

Όλα αυτά πραγματικά μου ακούγονται τρελά όταν μιλάμε για έναν νεοσσό 25 ημερών. Και γι αυτό αντιδρώ έτσι.. Είναι τόσο μικρά... Τόσο ευαίσθητα... είναι τόσο εύκολο να πάθουν κάτι. Πως είναι δυνατόν να το απομακρύνεις απ τους γονείς του όταν είναι λίγων ημερών, και πόση ματαιοδοξία να έχει ένας άνθρωπος να θέλει να το ταίσει από λίγων ημερών για να είναι ήμερο χωρίς να σκεφτεί την υγεία του και ότι πλέον δεν έχει τα κατάλληλα αντισώματα, μιας και δεν ταίστηκε ποτέ απ τους γονείς του.. Πως είναι δυνατόν να σκέφτεστε να μεταφερθεί με τα ΚΤΕΛ. Το σκέφτομαι και ανατριχιάζω! Ούτε κουτάβι δεν θα επέτρεπα να μεταφερθεί έτσι! Και όλα αυτά για 70 ευρώ. Φυσικά για όλα αυτά κατηγορώ τον "εκτροφέα"... όχι εσένα Μαρία. Εσύ είσαι μικρή θες πολύ ένα κοκατιλάκι, και θεωρείς ότι είναι ασφαλές να το ταίσεις εσύ και να μεταφερθεί με ΚΤΕΛ. Έχεις ελαφρυντικά λόγω ηλικίας. Αλλά ο κύριος υπαίτιος είναι ο εκτροφέας που τάχα μου τα νοιάζετε και τα αγαπάει. Αν με ρωτάς μόνο τα 70 ευρώ τον νοιάζουν. Ίσως να είμαι η αυστηρή της παρέας, δε ξέρω.. Αλλά κρίνω και σχολιάζω με μοναδικό κριτήριο την σωματική και ψυχολογική υγεία του μωρού... Μιλάμε για μια ψυχούλα... Όχι για ένα αντικείμενο. Εύχομαι να πάρεις την πιο σωστή απόφαση για το συγκεκριμένο μωρό για ακόμα μια φορά. Για το τάισμα δεν κατάφερα να σε πείσω.. Προσπαθώ για την μεταφορά μέσω ΚΤΕΛ τώρα...
 
Σκεψου το λιγο πιο μακροπροθεσμα.
2 3 χρονια μπορει να εχεις απειρο χρονο και μετα να μην εχεις.
Το πουλακι θα κατακαβει τη διαφορα.
Δίκιο εχετε
Ομως θα ασχολούνται και οι υπόλοιποι στο σπίτι
Οποτε δεν υπάρχει πρόβλημα
 
Αν ειναι δυνατόν !
Δεν ειναι όλα τοσο τραγικά
Ίσως έτσι σας φαίνεται γιατί δεν το εχετε ξανακάνει
Αντιθέτως ειναι κατι πολυ ευχάριστο και το δέσιμο που έχεις με το μωράκι μετα ειναι τρομερό και αξιοζήλευτο 😛
Όσο για την ηλικία
Είμαι 15 χρόνων και δεν ειναι οτι θελω ενα κοκατιλακι λες και θα αγοράσω αρκουδάκι (γιατί αυτο πιστεύετε οτι σκέφτομαι αποτι κατάλαβα εγω)
Ξερω ακριβώς τι παίρνω και τι χρειάζεται
Εχω την πλήρη ευθύνη για οτι του συμβεί, και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά υπεύθυνο για να αναλάβω ενα μωράκι τοσο μικρό
Όσο για το ΚΤΕΛ η αλήθεια ειναι πως κ εγω φοβάμαι και όπως ανέφερα ΦΥΣΙΚΑ αν μου πουν θα ταξιδέψει στις αποσκευές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ γιατί θα ταλαιπωρηθει παρά πολυ χωρις λόγο!
Αν ομως ταξιδέψει κανονικά έχει καλώς
Αν τελικά καταφέρω και το πάρω θα γνωρίζετε για την πρόοδο του και θα δείτε ποσο καλα θα τα πηγαίνει 😛
 
Ίσως έτσι σας φαίνεται γιατί δεν το εχετε ξανακάνει
Αντιθέτως ειναι κατι πολυ ευχάριστο και το δέσιμο που έχεις με το μωράκι μετα ειναι τρομερό και αξιοζήλευτο 😛
Μαράκι μου αρχικά καταλαβαίνεις πως ένα μωρό που δεν έχει ταιστεί απ τους γονείς του, δεν έχει πάρει τα κατάλληλη αντισώματα και δεν έχει ένα τόσο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα;
Οι νεοσσοί όταν ταΐζονται από τους γονείς τους, η τροφή που δέχονται έχει προετοιμαστεί κατάλληλα στον πρόλοβο των γονιών, όχι τυχαία σε μια θερμοκρασία παρόμοια με την εσωτερική των πουλιών. Αυτή είναι γύρω στους 38 -39.5 βαθμούς Κελσίου. Και φυσικά μέσω του σάλιου τους τα μικρά παίρνουν τα πολύτιμα και απαραίτητα αντισώματα που δεν μπορούν να αντικατασταθούν με καμία κρέμα νεοσσών.. Άσε που με το τάισμα στο χέρι τα μικρά δεν κοινωνικοποιούνται σωστά με άλλους παπαγάλους του ίδιου είδους. Μαθαίνουν πως γονιός τους είναι ο άνθρωπος. Αλλά αυτό είναι δευτερεύον όταν μιλάμε για την υγεία τους.

Έψαξα πολύ το θέμα σου και βρήκα κάποια ξένα και πολύ ενδιαφέροντα άρθρα που αφορούν στο τάισμα στο χέρι. Περιττό να πω ότι γράφουν πως τα μικρά τα αναλαμβάνουμε μόνο αν τα παρατήσουν οι γονείς τους. Αλλιώς τα αφήνουν να μεγαλώσουν φυσιολογικά.

Ας ξεκινήσουμε με αυτό: http://www.birdsnways.com/articles/effeb2.htm
Πιθανά προβλήματα κατά το τάισμα στο χέρι
Το πιο σημαντικό απ όλα είναι η θερμοκρασία της κρεμάς όταν την ετοιμάζουμε και την προσφέρουμε. Οι διακυμάνσεις της είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Η θερμοκρασία λοιπόν πρέπει να είναι από 38 μέχρι max 39.5 βαθμούς. Αν είναι χαμηλότερη των 38, μικρά υπολείμματα της κρέμας (που δεν μπορούμε πάντα να τα δούμε) μένουν για ώρες στον πρόλοβο και γίνονται εστία μυκήτων και βακτηρίων. Αντίθετα υψηλότερες θερμοκρασίες πάνω από 39.5 βαθμούς καίνε τον πρόλοβο και είτε θα είναι μοιραίο το έγκαυμα είτε θα οδηγήσουν σε ρήξη του (που συνήθως μόνο χειρουργικά θεραπεύεται), είτε σε μικρότερο έγκαυμα το οποίο θα είναι οδυνηρό για το πτηνό και θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της όρεξής του για φαγητό αλλά θα αποτελέσει και πηγή μόλυνσης για μύκητες ή βακτηρία. Προσοχή με τις υψηλές θερμοκρασίες μιας και οι νεοσσοί θα δεχτούν ακόμα και το καυτό φαγητό και θα συνεχίζουν να τρώνε με πολλή όρεξη!

Απ ότι διαβάζω σημασία έχει και η υφή της κρέμας. Αν είναι πολύ πυκνή και δεν χωνευτεί γρήγορα, αλλά παραμένει στον λαιμό για πολλές ώρες πάλι μπορεί να γίνει εστία μυκήτων και βακτηρίων.

Παίζει ρόλο και η συντήρηση της κρέμας όχι μόνο από σένα αλλά και από αυτούς που την είχαν στο μαγαζί και πάει λέγοντας. Αν η σκόνη εκτεθεί στον ήλιο ή στην υγρασία πριν την πάρεις εσύ μπορείς αυτομάτως να είναι επικίνδυνη για το μωρό. Πολλοί εκτροφείς λέει το άρθρο, διαμαρτύρονται πως οι κρέμες για νεοσσούς που έχουν χρησιμοποιήσει έχουν προκαλέσει βακτηριακές λοιμώξεις στους νεοσσούς. Πολύ σημαντικό είναι πως μόλις ανοίξεις την σακούλα να την κλείσεις αμέσως για να μην εισέλθουν μολυσματικοί παράγοντες. Και μετά στο ψυγείο! Το άρθρο αναφέρει πως παίζει ρόλο ακόμα και το νερό που χρησιμοποιείς.. Να αφήνεις λέει το νερό να τρέχει για 3 λεπτά και μετά να το βράζεις για να καταστραφούν τα βακτηρίδια.

Όποια σκεύη χρησιμοποιήσεις πρέπει πριν από κάθε γεύμα να αποστειρώνονται, και να πλένεις τα χέρια σου με Betadine πριν από κάθε γεύμα. Επίσης αναφέρει ότι πρέπει το Border να καθαρίζεται πολύ συχνά για αποφυγή τυχόν μολύνσεων.

Άλλο πρόβλημα είναι ο πολύς αέρας στον προλοβό. Ο αέρας πρέπει να φύγει απ τον προλοβό πιέζοντας με τα δάχτυλα τον αέρα να φύγει απ τον οισοφάγο και το στόμα, σαν ένα ρέψιμο. Αν όμως δεν ξέρεις μπορεί να πνίξεις το μωρό με το φαγητό! Αν παραμείνει ο αέρας τότε το μωρό δεν δέχεται άλλη τροφή και πεθαίνει..

'Ενας άλλος κίνδυνος είναι να τραυματιστεί ο λαιμός ή ο οισοφάγος κατά το τάισμα. Μία τέτοια διάτρηση μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή των τροφίμων μέσα στην κοιλότητα του σώματος, και αυτό μετά φυσικά χρειάζεται άμεση επέμβαση από κάποιον πτηνίατρο.

Το άρθρο αναφέρει και για την παλινδρόμηση, η οποία λέει δεν είναι πάντα ανησυχητική. Αν το μωρό παραταιστεί ή είναι ελαφρώς αφυδατωμένο, μπορεί να συμβεί, κυρίως κατά τον απογαλακτισμό. Ωστόσο, συχνά, η παλινδρόμηση δείχνει κάποιο πρόβλημα, όπως μη γρήγορη χώνεψη, μόλυνση, ή απόφραξη του σωλήνα από ξένα σώματα.

Ένα πολύ σημαντικό άρθρο με πολύ χρήσιμες εικόνες είναι αυτό: https://www.beautyofbirds.com/handfeedingutensils.html
Ας μάθουμε κάποιους κινδύνους που συνδέονται με το τάισμα στο χέρι
  • Ασφυξία: Αν πιέσεις πολύ τροφή πολύ γρήγορα στον πρόλοβο του μωρού τότε το μωρό δεν μπορεί να καθαρίσει την τραχεία του και να αναπνεύσει και έτσι παθαίνει ασφυξία και πεθαίνει
  • Όταν ο λαιμός φουσκώνει υπερβολικά : Αν στον νεοσσό δοθεί πιο πολύ φαγητό απ αυτό που αντέχει τότε φουσκώνει υπερβολικά πολύ ο λαιμός του και μετά δεν μπορεί να αδειάσει σωστά. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι βακτηριακές λοιμώξεις.
    ChickCrop.jpg
  • Έγκαυμα στον προλοβό: Αποφύγετε να ζεσταίνεται την κρέμα στον φούρνο μικροκυμάτων. Αν συμβεί αυτό, η τροφή θα διαρρεύσει από την παρακέντηση και αντιβιοτικά πρέπει να δοθούν για την μόλυνση. Αν η μόλυνση παραμείνει, τότε θα επεκταθεί και το μωρό θα πεθάνει από ασιτία γιατί πλέον ο λαιμός του δε θα κρατάει την τροφή.
    CropBurn.jpg

  • Αφυδάτωση: Αν δεν αναμιγνύετε σωστά την κρέμα, τότε δίνεται με λάθος συχνότητα με αποτέλεσμα την αφυδάτωση.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, Πριν ξεκινήσετε... Εξοικειωθείτε με την ανατομία του στόματος, του λαιμού και γενικά του σώματος του πουλιού. Μη διστάσετε να εκτυπώσετε την εικόνα για να την έχετε ως σημείο αναφοράς μέχρι να είστε έμπειροι και απόλυτα εξοικειωμένοι με τη χρήση των επιλεγμένων σκευών για την σίτισή τους.
BirdGlottisTracheaNEW.jpg


ΠΡΟΣΟΧΗ με το "δυνατό" τάισμα
Ακόμα και αν χρησιμοποιείται σύριγγα αν δε χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να αποβεί μοιραίο. Η δύναμη που εκτινάσσεται η κρέμα από τη σύριγγα κρατά τον οισοφάγο ανοικτό και την τραχεία κλειστή και όλο το περιεχόμενο της σύριγγας μπορεί να παραδοθεί σε δευτερόλεπτα. Οπότε θέλει υπερβολική προσοχή!
correcthandfeedingnew.jpg


Ένα ολόκληρο άρθρο αφιερωμένο στο κάψιμο του προλοβού: https://www.beautyofbirds.com/cropburn.html
637563_orig.jpg

Αυτό συμβαίνει όταν η κρέμα ζεσταίνεται στο φούρνο μικροκυμάτων και δεν ελέγχεται η θερμοκρασία της πριν δοθεί στους νεοσσούς.
Αν παρατηρήσετε κάψιμο στον λαιμό (αν ώρες μετά το τάισμα ο λαιμός είναι κόκκινος), τότε ξεπλύνετε τον λαιμό με κρύο νερό. Αν ο λαιμός δείχνει πρησμένος και αποχρωματισμένος, δώστε Βιτ. Α & D, χρησιμοποιείστε αλοιφές και δώστε μικρά γεύματα. Αν το έγκαυμα είναι μεγάλο τότε η τροφή θα περνάει στο υπόλοιπο σώμα του νεοσσού. Και τότε χρειάζεται πτηνίατρος...

Και ένα ακόμα άρθρο αφιερωμένο στην αργή χώνεψη: https://www.beautyofbirds.com/slowcrop.html

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι οι μύκητες που αναφέρονται πολύ στα παραπάνω άρθρα και απ ότι βλέπεις δεν είναι και δύσκολος να υπάρξουν μύκητες και βακτήρια εξαιτίας του ταίσματος στο χέρι. Η πιο σοβαρή ασθένεια είναι η καντινίαση: http://www.kcbbs.gen.nz/lori/ar/candid.html , http://cockatiels4u.tripod.com/candida.htm & https://www.beautyofbirds.com/candida.html . Είναι μια ασθένεια συχνή στα ταισμένα στο χέρι μωρά, και σε αυτά που δεν έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα συμπτώματα της καντιντιασης είναι:
  • υπολευκες πλακες μέσα στο στόμα και στο εσωτερικό του λαιμού,
  • ο λαιμός είναι πρησμένος, η χώνεψη γίνεται αργά,
  • υποφέρουν από ανορεξία και βγάζουν υγρά από το στόμα ή έχουν διάροια και κάνουν εμετούς.
Τα συμπτώματα της ασθένειας αυτής μοιάζουν πολύ με συμπτώματα άλλων ασθενειών. Έτσι λοιπόν πολύ δίνουν αντιβιοτικά ή και κοκκιδιοστατικα για να τα αντιμετωπισουμε και τελικά επιδεινώνουν την κατάσταση. Γενικά οι μυκητισιασεις από τον πρόλοβο επεκτεινονται και σε όλο τον δρόμο της πέψης και του γαστρεντερικου. Γι αυτό και είναι πολύ επικίνδυνες...

Είμαι 15 χρόνων
Μαράκι μου είσαι 15 χρονών... Δεν έχεις την ωριμότητα να καταλάβεις τους κινδύνους που έχει το τάισμα στο χέρι. Και φυσικά δε έχεις και την εμπειρία, επειδή τάισες ένα λοβάκι στο χέρι.. Εγώ κάθισα διάβασα, σου παρέθεσα και σου μετέφρασα τα σημαντικότερα σημεία όλων αυτών των άρθρων, για να καταλάβεις πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες και πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που πας να κάνεις. Ας πούμε για την θερμοκρασία της κρέμας πες πως έχεις θερμόμετρο ακριβείας, μέχρι να το δώσεις στο μικρό μπορεί να έχει πέσει η θερμοκρασία.. ή να την κάνεις πολύ πυκνή ή πολύ υδαρή.. Και αυτό με τους μύκητες και τα βακτήρια είναι πολύ σοβαρό. Γενικά δε θεωρώ πως μιλάω με ένα παιδί. Φαίνεσαι ώριμη κοπέλα και γι αυτό κάθισα και έκανα τόση δουλειά για σένα. Για να καταλάβεις πόσο επικίνδυνο για την υγεία του νεοσσού είναι το τάισμα στο χέρι και πόση εμπειρία θέλει.. Ναι οκ είναι ευχάριστο αλλά και άκρως επικίνδυνο! Κάτσε διάβασε τα άρθρα που σου παρέθεσα, και κάτσε σκέψου αυτό που σου λέει η Μύρα. Στα 18-19 που με το καλό θα είσαι φοιτήτρια μπορεί να φεύγεις πρωί και να γυρίζεις βράδυ.. Τι θα κάνεις τότε;

Εγώ αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε ένα ήμερο εξοικειωμένο παπαγαλάκι ταισμένο στο χέρι με χαμηλό ανοσοποιητικό και σε ένα παπαγαλάκι που έχει μεγαλώσει με τους γονείς του αλλά ως παπαγάλος αναζητά την ανθρώπινη συντροφιά (ειδικά τα κοκατίλ σε 1 μήνα θα έχει γίνει ήμερο), είναι κοινωνικοποιημένο με το είδος του και έχει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, τότε θα διάλεγα το δεύτερο ασυζητητί!

Κάτσε σκέψου ότι σου λέμε... και ξανασυζητάμε!

Όσο για το ΚΤΕΛ η αλήθεια ειναι πως κ εγω φοβάμαι και όπως ανέφερα ΦΥΣΙΚΑ αν μου πουν θα ταξιδέψει στις αποσκευές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ γιατί θα ταλαιπωρηθει παρά πολυ χωρις λόγο!
Πολύ σωστή επιλογή! 👍
 
Οχι η αλήθεια ειναι οτι απο μωρο δε της άρεσαν τα χάδια
Ποσο ακόμα τωρα 😛
Αλλα νομίζω οτι φταίει το είδος και οχι το οτι ειναι θηλυκό
Γιατί αποτι ειδα στα κοκατιλ αρέσουν γενικότερα τα χάδια αλλα τα λοβμπερντ δε φημίζονται γιαυτο
Και θελω ενα παπαγαλακι που θα μπαίνει στο κλουβί του μόνο για ύπνο που λεει ο λόγος 😉

Έχω κι εγώ ένα λοβακι αρσενικό και όσο μεγαλώνει τόσο πιο πολύ θέλει χάδίά.
Σκυβει το κεφαλάκι και περιμένει χάδίά και μάλιστα καμία φορά κάνει και ακροβατικά για να τον χαιδεψω καλύτερα 😀!
Επιμένω να πάρεις αγοράκι.
Μαθαίνουν και πιο εύκολα σφύριγματα και ήχους.
 
Ειναι προφανές οτι η Μαρία ειτε δεν αντιλαμβάνεται το επικίνδυνο του εγχειρήματος που σκοπεύει να κάνει ειτε οτι δεν την ενδιαφέρουν τόσο πολυ οι κίνδυνοι για το κατα τα αλλα μελλοντικά αγαπημένο της νέο πουλακι, ειδικά μπροστά στην ικανοποίηση που θα νιώθει οσο θα το ταΐζει και οσο φυσικά θα διακινδυνεύει την ίδια του την ύπαρξη για να το υποβάλλει σε ενδεχόμενα μαρτύρια του τύπου σιγά- σιγά πεθαίνω καθώς γίνομαι ολοένα και περισσότερο γεύμα για τους μύκητες στους οποίους η Μαρία με καταδίκασε απο την κατα τα αλλα μεγάλη της αγάπη. Φυσικά το εν λόγω πουλακι, δεν θα σκέφτεται έτσι, αλλά δυστυχώς θα βιώνει αυτο που η Μαρία ( πάλι) δεν θα καταλαβαίνει, γιατι δεν την αφορά, μια και το μονο που την ενδιαφέρει ειναι πως θα αναδειχθεί ικανή να εξαρτήσει ένα ούτως ή άλλως ψυχικά ανώριμο και με πολλά, μα παρά πολλά ψυχολογικά προβλήματα πουλακι, το οποίο παρεπιπτόντως δεν θα μάθει και δεν θα κατανοήσει ποτέ τον εαυτό του, μια και ο εκτροφεας το απέκοψε πρόωρα απο τους γονείς και το είδος του και μια και η Μαρία, η νεα του κυρία, ποτέ δεν νοιάστηκε για το σοκ του αποχωρισμού του κατοικιδίου της. Ειναι πραγματικα τόσο μα τόσο ακυρωτικό όλο αυτό. Τι κρίμα, στο βωμό του κέρδους να χάνονται ζωές, και στο βωμό της κακώς εννοούμενης δοτικοτητας έως μητρότητας να επικρατεί η ματαιοδοξία και ο εγωισμός.
Δεν θα μπω άλλη φορά στο συγκεκριμένο θέμα γιατί πραγματικά με αρρωσταίνει. Αν κάτι αλλάξει στη στάση της θα χαρώ πολυ να το μάθω με ενα μήνυμα κάποιου απο εσάς. Βασικα δεν θα χαρώ ακριβώς, αλλά θα ανακουφιστώ.
Μαρία, τα παραπάνω δεν ειναι μονο για σένα, αλλά για την κάθε Μαρία που κοιτάει μονο τις ανάγκες, ορέξεις, διαθέσεις της κλπ, και δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν εχει το μυαλό, δεν αντέχει να βγει για μια στιγμή απο τον περιορισμένο μικρό εγωπαθή εαυτούλη της και να δει παραέξω οτι και άλλοι έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωη, όσον αφορά τουλάχιστον την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.
 
Ειναι προφανές οτι η Μαρία ειτε δεν αντιλαμβάνεται το επικίνδυνο του εγχειρήματος που σκοπεύει να κάνει ειτε οτι δεν την ενδιαφέρουν τόσο πολυ οι κίνδυνοι για το κατα τα αλλα μελλοντικά αγαπημένο της νέο πουλακι, ειδικά μπροστά στην ικανοποίηση που θα νιώθει οσο θα το ταΐζει και οσο φυσικά θα διακινδυνεύει την ίδια του την ύπαρξη για να το υποβάλλει σε ενδεχόμενα μαρτύρια του τύπου σιγά- σιγά πεθαίνω καθώς γίνομαι ολοένα και περισσότερο γεύμα για τους μύκητες στους οποίους η Μαρία με καταδίκασε απο την κατα τα αλλα μεγάλη της αγάπη. Φυσικά το εν λόγω πουλακι, δεν θα σκέφτεται έτσι, αλλά δυστυχώς θα βιώνει αυτο που η Μαρία ( πάλι) δεν θα καταλαβαίνει, γιατι δεν την αφορά, μια και το μονο που την ενδιαφέρει ειναι πως θα αναδειχθεί ικανή να εξαρτήσει ένα ούτως ή άλλως ψυχικά ανώριμο και με πολλά, μα παρά πολλά ψυχολογικά προβλήματα πουλακι, το οποίο παρεπιπτόντως δεν θα μάθει και δεν θα κατανοήσει ποτέ τον εαυτό του, μια και ο εκτροφεας το απέκοψε πρόωρα απο τους γονείς και το είδος του και μια και η Μαρία, η νεα του κυρία, ποτέ δεν νοιάστηκε για το σοκ του αποχωρισμού του κατοικιδίου της. Ειναι πραγματικα τόσο μα τόσο ακυρωτικό όλο αυτό. Τι κρίμα, στο βωμό του κέρδους να χάνονται ζωές, και στο βωμό της κακώς εννοούμενης δοτικοτητας έως μητρότητας να επικρατεί η ματαιοδοξία και ο εγωισμός.
Δεν θα μπω άλλη φορά στο συγκεκριμένο θέμα γιατί πραγματικά με αρρωσταίνει. Αν κάτι αλλάξει στη στάση της θα χαρώ πολυ να το μάθω με ενα μήνυμα κάποιου απο εσάς. Βασικα δεν θα χαρώ ακριβώς, αλλά θα ανακουφιστώ.
Μαρία, τα παραπάνω δεν ειναι μονο για σένα, αλλά για την κάθε Μαρία που κοιτάει μονο τις ανάγκες, ορέξεις, διαθέσεις της κλπ, και δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν εχει το μυαλό, δεν αντέχει να βγει για μια στιγμή απο τον περιορισμένο μικρό εγωπαθή εαυτούλη της και να δει παραέξω οτι και άλλοι έχουν ίσα δικαιώματα στη ζωη, όσον αφορά τουλάχιστον την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.
Τώρα το πήγατε αλλου και είτε το θέλετε είτε οχι με τον τροπο σας παρεξηγείτε άτομα
Δε φαίνεται ομως να σας νοιάζει και καθόλου
Αν είμαι εγωπαθής ή οχι φυσικά και δε θα το κρίνετε εσείς!
Όλα τα αλλα ειναι γνώμες!
Εφόσον εχετε όλη αυτη την αρνητική ενέργεια φυσικά και δε θα σας αναγκάσει κανεις να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο θέμα
Καλο σας απόγευμα λοιπόν 🙂
 
Με την Μαρία η συζήτηση αυτή έχει επαναληφθεί και προ έτους νομίζω περίπου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πολυσυμμετέχω.
Αφού την πρώτη φορά που είχε και τον δισταγμό της άγνοιας, δεν άκουσε τις συμβουλές, πόσο μάλλον τώρα που νοιώθει έμπειρη και που ευτυχώς αλλά και δυστυχώς όλα πήγαν καλά την πρώτη φορά.
Είναι τόσο μεγάλη η επιρροή των πωλητών στο ίντερνετ, με δελεαστικές εικόνες και τις πολλές υποσχέσεις που ότι και να πούμε δεν γινόμαστε πειστικοί, ιδιαίτερα όταν μιλάμε με νέα άτομα 15 ετών όπως η Μαρία.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και αν ο μη γένοιτο χρειαστεί, θα αναγκαστούμε να βοηθήσουμε.
 
ηρθα με παραπανω πληροφοριες.. Τελικα κακη συνεννοηση.. Τα μωρακια τα ταιζουν οι γονεις τους και σημερα ειναι (23-24)αρων ημερων.. εχοντος καλων των πραγματων θα το παρω την τεταρτη (27-28) ημερων και απο εκει και περα θα ταιστει απο εμενα.. Οποτε εχει παρει και αντισωματα απο τους γονεις που ανησυχουσατε εχει ολα του τα φτερακια και ειναι ολα πανεμορφα (φωτογραφιες οταν διαλεξω ποιο απο τα τεσσερα θελω γιατι η επιλογη ειναι ακρωσ δυσκολη).. Να πω επισης οτι ειναι 2white faced και δυο albino😛 ❤️️️️
 
ηρθα με παραπανω πληροφοριες.. Τελικα κακη συνεννοηση.. Τα μωρακια τα ταιζουν οι γονεις τους και σημερα ειναι (23-24)αρων ημερων.. εχοντος καλων των πραγματων θα το παρω την τεταρτη (27-28) ημερων και απο εκει και περα θα ταιστει απο εμενα.. Οποτε εχει παρει και αντισωματα απο τους γονεις που ανησυχουσατε εχει ολα του τα φτερακια
Πολύ ευχάριστα νέα! Και στην ηλικία αυτή δε θα κινδυνεύει τόσο πολύ από πνιγμό κτλ. Απλά Μαράκι πολύ προσοχή με την θερμοκρασία της κρέμας, και με την συντήρησή της, και με το πόσο πηχτή θα την κάνεις. Διάβασες τα άρθρα που σου παρέθεσα; Προσπάθησε να είσαι όσο πιο έτοιμη γίνεται γι αυτό το πλασματάκι! Θα εξαρτάται μόνο από σένα και η ευθύνη του να το ταίσεις στο χέρι παραμένει να είναι μεγάλη. Ελπίζω αυτό να το καταλαβαίνεις.. :)

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και αν ο μη γένοιτο χρειαστεί, θα αναγκαστούμε να βοηθήσουμε.
Εννοείται πως θα βοηθούσαμε παρόλο που θα διαφωνούσαμε! Όπως και τώρα θα την βοηθήσουμε ό,τι και αν χρειαστεί! Απλά η βοήθειά μας δυστυχώς είναι μόνο μέσω ίντερνετ και μόνο μέσω μηνυμάτων. Γι αυτό καλό θα ήταν να βρεις έναν πτηνίατρο (αν δεν έχεις ήδη για το λοβάκι σου) σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά να τρέξεις εκεί ή να πάρεις ένα τηλ!

και ειναι ολα πανεμορφα (φωτογραφιες οταν διαλεξω ποιο απο τα τεσσερα θελω γιατι η επιλογη ειναι ακρωσ δυσκολη).. Να πω επισης οτι ειναι 2white faced και δυο albino😛 ❤️️️️
Άντε τώρα να διαλέξεις... Αν είχα να διαλέξω εγώ νομιζω θα διάλεγα το αλμπίνο!
 
Καλή επιλογή 😛
Αλλα το σκέφτηκα καλύτερα αυτές τις δυο μέρες και αποφάσισα να μην το πάρω καλύτερα τωρα...
Ίσως κάποια άλλη στιγμή μεσα στο 17' ... Λεω για Μάρτιο
Θα δείξει
:)
 
Καλή επιλογή 😛
Αλλα το σκέφτηκα καλύτερα αυτές τις δυο μέρες και αποφάσισα να μην το πάρω καλύτερα τωρα...
Ίσως κάποια άλλη στιγμή μεσα στο 17' ... Λεω για Μάρτιο
Θα δείξει
:)
Όποτε νιώσεις έτοιμη! Θες να μας πεις τους λόγους που σε έκαναν να καθυστερήσεις λίγο καιρό την υιοθεσία του κοκατίλ; :)
 
το σκεφτηκα λιγο καλυτερα και νομιζω πως αυτη τη στιγμη δεν ειμαι διατεθημενη να μεγαλωσω ενα μωρο... Δε θελω να εχω υποχρεωσεις αυτο το διαστημα και δεν ειναι παιχνιδι να το παρω και να ειναι μονο του σε ενα κλουβι ολη μερα... ενας μηνας μου εμεινε και δε μαζευομαι στο σπιτι 😛
 
ενας μηνας μου εμεινε και δε μαζευομαι στο σπιτι 😛
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ και είμαι τόσο επιφυλακτική στο να πάρω ένα παπαγαλάκι! Πάντως είσαι τελικά πιο ώριμη απ ότι έδειχνες! 👍
 
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ και είμαι τόσο επιφυλακτική στο να πάρω ένα παπαγαλάκι! Πάντως είσαι τελικά πιο ώριμη απ ότι έδειχνες! 👍

Ευχαριστώ ευχαριστώ :)
 
Back
Top