Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή ζεμπράκια αρχάριος

manosmili

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2018
Μηνύματα
20
Πόλη
Κρήτη
Καλησπερα σε ολους! Ειμαι νεος στην αναπαραγωγη πουλιων και μιας και εχω διαβασει πολλα και ακουω ακομα περισσοτερα απο γνωστους μου που εχουν πουλια ειπα να γραφω την εμεπιρια μου καθολη την διαρκεια της αναπαραγωγης και να με βοηθησετε και οι γνωστες να πανε ολα καλα με τα μικρουλια ομορφα ζεμπρακια μου!

αγορασα λοιπον ενα ζευγαρακι ζεμπρακια απο πετ σοπ της γειτονιας μου τελη φεβρουαριου και ξεκινησα διατροφικη προετοιμασια σε ζευγαρωστρα 60ρα.
αυγο βραστο (15λεπτο βρασιμο) και λαχανικα καθε μερα εναλαξ. αγορασα μια ξηρη αυγοτροφη με μπισκοτο μεσα και τους βαζω απο λιγο μια φορα την εβδομαδα. σουπιοκοκαλο αφου δεν δοκιμαζουν τους τριβω λιγο πανω στο αυγο και στην αυγοτροφη. και υπαρχρει και η φωλια φυσικα στο κλουβι.

τωρα λοιπον 8 απριλιου εκαναν το πρωτο αυγουλακι και καθε μερα απο ενα συνολο 4 και απο τοτε ολα πηγαινουν καλα και μοιαζουν να ενδιαφερονται πολυ για τα αυγουλακια τους οι γονεις αφου παντα καποιος ειναι μεσα στην φωλια τι και αν εγω παω να τους αλλαξω την τροφη. τωρα λοιπον ο φιλος μου που εχει ζεμπρακια μου ειπε να μην τους βαζω λαχανικα γτ εχουν φαρμακα μονο αυγο βραστο, αυγοτροφη και κεχρι και ολα θα ειναι καλα. επισης μου ειπε να μην τους βαζω να κανουν μπανακι τωρα μεχρι να μεγαλωσουν τα μικρα λιγο. ισχυει κατι τετοιο;
συγγνωμη που γραφω τοσα πολλα και γινομαι κουραστικος αλλα ειπα να αναφερω τα παντα για να γνωριζει οποιος μπει στην διαδηκασια να με βοηθησει.
θα ανεβασω και φωτογραφιες με την πρωτη ευκαιρια.
 
ο φιλος μου που εχει ζεμπρακια μου ειπε να μην τους βαζω λαχανικα γτ εχουν φαρμακα
Αν τα πλένεις καλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, τα δικά μου λατρεύουν το μήλο και το μπρόκολο, όταν όμως έχεις τους νεοσσούς θα τα σταματήσεις τελείως και κατά την γνώμη μου να αρχίσεις να τους δίνεις αφού φτάσουν 30 ημερών σταδιακά από ένα είδος την φορά μέχρι να μάθουν και να δεις και εσύ την αποδοχή που θα δείξουν σε αυτά
Επίσης θα σταματούσα το τρίψιμο του σουπιοκόκαλου, ειδικά όταν έρθουν οι νεοσσοί.
Αφού γεννηθούν οι νεοσσοί συνέχισε το βραστό αυγό καθημερινά, αυγοτροφή και σπόρους.
Η μπανιέρα κάνει καλό και μπορείς να την βάζεις καθημερινά για μια ώρα και μετά την αφαιρείς, όταν έρθουν οι νεοσσοί δεν βάζουμε μπανιέρα γιατί τα μικρά όταν φτάσουν 15 ημερών αρχίζουν τις εξόδους από την φωλιά και υπάρχει κίνδυνος να πνιγούν στην μπανιέρα, μετά τις 30 ημέρες που έχουν γίνει ολοκληρωμένα πουλάκια βάζουμε μπανιέρα και τις πρώτες φορές καλό είναι να επιτηρούμε!

καλή επιτυχία! αναμένουμε και τις φωτογραφίες.
 
Ιωαννη σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες. Θα συνεχιζω να τους βαζω λιγο μαρουλακι λοιπον. και θα βαλουμε και μπανιεριτσα αν το επιτρεπει ο καιρος σιγουρα!
κατι αλλο... σημερα ακουγα περιεργους ηχους απο τα πουλακια και οταν πηγα να δω μην ειναι καμια γατα ηταν η το θηλυκο και κυνηγουσε τον αρσενικο ο οποιος εκανε αυτους τους ηχους! Γιατι λετε να ειχαν αυτο το καβγαδακι;
 
σημερα ακουγα περιεργους ηχους
Ηταν σαν να κορνάρουν. Αν ναι αυτός είναι ο ήχος που κάνουν.
γιατι λετε να ειχαν αυτο το καβγαδακι
Προφανώς το αρσενικό ήθελε να βατέψει την θηλυκιά και αυτή αφού έχει ήδη αυγά στην φωλιά θεωρεί την διαδικασία περιττή και τον βάζει στην θέση του, αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική.
 
οχι δεν ηταν κορναρισμα. Ξεχωριζω τον φυσιολογικο ηχο που κανουν.. ηταν σαν να το κυνηγουσε γατα να το φαει και αυτο εκραζε βοηθεια!
 
τα πουλια ειναι μεσα στο σπιτι μπρωστα στην μπαλκονοπορτα και δεν χρειαζονται προστασια γτ ποτε δεν ερχονται γατες και αρπακτικα και εχω και 2 υπερκινητικα σκυλακια στο σπιτι ουτε τα περιστερια δεν προλαβαινουν να περασουν κοντα απο το μπαλκονι!
 
Καλημερα σε ολους! Χτες λοιπον γεννηθηκε ο πρωτος νεοσσος απο τα πουλακια μου και νομιζω ολα καλα. σημερα γεννηθηκε και δευτερο απο το 4 αυγουλακια και συνεχιζουμε. εχω πολυ μικρη ορατοτητα μεσα στην φωλια με τον τροπο που την εχουν φτιαξει. χτες το βραδυ που μπηκα στο δωματιο που τα εχω μονα τους και ειδα τον αρσενικο να κοιμαται εξω απο την φωλια με την αφηξη του πρωτου νεοσσου.. ειναι γιατι εχει αρχησει να ζεσταινει ο καιρος η τρεχει κατι;
μια σημαντικη ερωτηση.. Επειδη θα λειψω για 4 μερες και γνωριζω οτι πρεπει να τους παρεχουμε καθημερινα αυγο βραστο για να ταιζουν τα μικρα αλλα δεν θα μπορει καποιος πηαγινει να βραζει αυγα να τους δινει σε καθημερινη βαση και να τα αφειρει κιολας μετα απο λιγες ωρες, ειναι αρκετο να υπαρχουν στο κλουβι τα σπορια τους εννοειται, 1 τσαμπι μιλλετ και αυγοτροφη;
 
ειδα τον αρσενικο να κοιμαται εξω απο την φωλια
Είναι απολύτως φυσιολογικό, δίνει χώρο στο θηλυκό και στα μικρά.
δεν θα μπορει καποιος πηαγινει να βραζει αυγα να τους δινει σε καθημερινη βαση
Αν τρώνε την αυγοτροφή δεν θα έχουν πρόβλημα, φρόντισε οι τροφές να υπάρχουν σε μεγάλο απόθεμα.
Με το θέμα του νερού τι θα κάνεις, θα υπάρχει κάποιος να τους βάζει καθημερινά;
Να τα χαίρεσαι τα μικρά σου, περιμένουμε φωτογραφίες να τα θαυμάσουμε!
 
σε ευχαριστω πολυ Ιωαννη με την πρωτη ευκαιρια θα ανεβασω μια φωτογραφια αλλα οπως ειπα δεν εχω σχεδον καθολου ορατοτητα μεσα στην φωλια. Απλα βλεπψ κατι μικρα στοματακια και αυτα με το ζορι αφου ειναι τοσο μικροσκοπικα!
εχω αυγοτροφη με μπισκοτο και δεν φαινεται να τρωνε γτ τους βαζω καθε μερα φρεσκο βραστο αυγο γιατι να φανε την αυγοτροφη και επισης περιμενω και μια καινουρια που παραγγειλα πατε οποτε θα τους εχω και τις 2 οταν λειπω οσο για το νερο θα πηγαινει να το ανανεωνει καθε μερα η μητερα μου και τις τροφες απλα ειναι χρονοβορο να βρασεις αυγο και δεν εχει την δυνατοτητα
 
Το πρόβλημα δεν ειναι τόσο το πόσο χρονοβόρο ειναι να βράσει κανεις ενα αυγό, γιατι μπορεις να τα εχεις ήδη βρασμένα στο ψυγείο, όσα αυγά θα σου χρειαστούν, αλλά το οτι δεν μπορει κάποιος να αφήσει βρασμένο αυγό επι ενα 24ωρο μέσα στο κλουβί, διότι θα αλλοιωθεί. Μπορει η μητέρα σου να πηγαίνει πρωί - απόγευμα; Αν ναι, τοτε ίσως και να γινόταν να παρεις το ρίσκο, χωρίς βέβαια να σου εξασφαλίζει κανεις οτι θα βρεις τα πουλιά υγιή με την επιστροφή σου.
Μετά τίθεται και το ζήτημα της νέας αυγοτροφης... Θα την αποδεχτούν; Κι αν όχι; Το ότι ειναι πατέ σημαίνει οτι μάλλον μπορει να διατηρηθεί σχετικά αναλλοίωτη, αλλά και παλι αν δεν την τρώνε, δεν θα ταΐζουν με αυτην τους νεοσσούς. Άλλο back up άτομο δεν γινεται να βρεθεί; Νομιζω οτι αυτο θα ήταν μια καταλληλότερη λύση.
 
Τελικα ολα πηγαν καλα και σημερα ειναι η 12η μερας της ζωης των τριων μικρων !
μολις ανοιξαν τα ματακια τους και συνεχιζουμε. απο αυριο λεω να αρχισω να προσφερω στους γοινεις κανενα λαχανικακι που τους αρεσει!
 
Μια ερώτηση παιδιά. Σήμερα είναι η 20η μέρα από την μέρα που βγήκε ο πρώτος νεοσσος και κυκλοφορούν κανονικά στο Κλουβι πια όλη μέρα.
Βλέπω τον αρσενικό να παίζει με το νήμα από την φωλιά και να το μετακινεί από δω και από κει στο Κλουβι και κύριος εκεί που είναι το στεφάνι για το Βραστό αυγουλακι.
Σημαινει κάτι αυτό; Ετοιμάζεται κιόλας για καινούρια γέννα;
 
ΜιαΣημαινει κάτι αυτό; Ετοιμάζεται κιόλας για καινούρια γέννα;
Πολύ πιθανό (αν όχι σίγουρο) να ετοιμάζονται για νέα γέννα. Στην θέση σου θα έβγαζα από το κλουβί φωλιά και υλικά φωλιάς μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών.
 
καταλαβα.
μα τα μικρα χρησημοποιουν ακομα την φωλια το βραδυ! Οχι πως εχει κρυο αλλα την χρησημοποιουν ! στις ποσες μερες ζβης τους δηλαδη πανω κατω ειναι πλεον ετοιμα τα μικρα να ζησουν μονα τους;
 
Μου ειναι πολυ δύσκολο να ανεβασω φωτογραφιες εδω απο το κινητο αλλιως θα ειχα βάλει ήδη! Απλά τα παρουσιασα με λογια όσο μπορουσα.
 
Επιτέλους ανεβαζω λιγες φωτογραφιες με τα μικρά που μαθαινουν ολη μερα να πετανε και να φωνάζουν.

Και μια με τους γονείς οταν φλερταρανε και ετοιμαζαν τα αυγουλακια
 

Συνημμένα

  • IMG_20180511_090755_600x800.webp
    IMG_20180511_090755_600x800.webp
    35,2 KB · Προβολές: 25
  • IMG_20180511_090756_600x800.webp
    IMG_20180511_090756_600x800.webp
    37,1 KB · Προβολές: 23
  • rsz_img_20180512_111029.webp
    rsz_img_20180512_111029.webp
    48,6 KB · Προβολές: 22
  • rsz_img_20180512_111034.webp
    rsz_img_20180512_111034.webp
    49,5 KB · Προβολές: 22
  • rsz_img_20180312_081906.webp
    rsz_img_20180312_081906.webp
    45,4 KB · Προβολές: 22
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top