Διατροφή Αναπαραγωγή και διατροφή Java Sparrow

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να ρωτήσω αρχικά. Έδινα στα java μου την παρακάτω τροφή Deli Nature Premium Budgies . Υπήρχε μια καλή αποδοχή στην τροφή από τα πουλάκια μου. Ανακάλυψα την παρακάτω Versele Laga Prestige Premium Tropical Finches . Έχει κάποιος εμπειρία με την Versele? Να μην την επιλέξω για κάποιον συγκεκριμένο λόγο;
Συγκριτικά με την Deli, ποια θα προτιμούσατε εσείς;

Σχετικά με την αναπαραγωγή. Μιας και ειναι η περίοδος τους, σκεφτόμουν να μπω στην διαδικασία αλλά σαν πρωτάρης θα ήθελα τις γνώμες σας. Σκέφτομαι να αγοράσω τα παρακάτω:
https://petbirds.gr/product/iron-nest-holder-angle/?attribute_pa_diameter=8cm . Νομίζω τα 8cm θα είναι οκ.
https://petbirds.gr/product/wicker-bird-nests-cups/?attribute_pa_diameter=8cm .
Από άποψη υλικού για την φωλιά δεν έχω καταλήξει. Δεν γνωρίζω τι θα έπρεπε να προτιμήσω.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Είσαι σε λάθος δρόμο !
Αυτά θέλουν κλειστή φωλιά,για budgie.
Μπες στο YouTube και πληκτρολόγησε στην αναζήτηση , Java sparrow breeding.
Υπάρχουν και σχετικά βίντεο για την διατροφή.

Συγκριτικά με την Deli, ποια θα προτιμούσατε εσείς;
Της versela laga απευθύνεται σε μικρόσωμες σπίζες πράγμα που δεν προσφέρει στα java την απαραίτητη διατροφή. Χρειάζονται μείγμα για μικρούς παπαγάλους. Αυτό που χρησιμοποιείς είναι πολύ καλό. Μπορείς να δοκιμάσεις και το άλλο της deli nature για τα budgie που έχει μεγαλύτερη ποικιλία ακόμη σπόρων: https://petbirds.gr/product/deli-nature-birdelicious-budgies/

Τα εξωτικά ως σύνολο χρειάζονται κλειστού τύπους φωλιές. Για τα java συγκεκριμένα θα κοιτάξεις φωλιές ξύλινου τύπου για budgies. Μια φώτο από το ίντερνετ: 1000009425.webp

Για υλικό δεν χρησιμοποιούν τις κλωστές καναρινιών. Χρειάζονται εύκαμπτες ίνες όπως αποξηραμένα χόρτα. Μπορείς να επιλέξεις κάποιο σανο για κουνέλια. Αυγοτροφη η αυγό τρώνε?

Μονο κανονικό αυγό τους εχω δώσει, και το τρωνε με μεγάλη λαχτάρα.
Καλό σημάδι αυτό. Γενικά θα πρέπει να τους αυξήσεις την πρωτεΐνη. Μπορείς να προμηθευτείς και κάποια αυγοτροφή για εξωτικά για έξτρα ενίσχυση. Υπάρχουν πολλές στο εμπόριο. Κοίταξε να έχει πάνω από 22% πρωτεΐνη και εάν περιέχει και έντομα ακόμη καλύτερα. Σουπιοκόκκαλο πάντα στο κλουβί, ησυχία, σταθερό ωράριο ύπνου-φωτός, κατάλληλη προετοιμασία, υλικά-φωλιά και καλή επιτυχία.

@Giannis17 Ένας φίλος έχει σε αφθονία σανό(άχυρο) χαχαχα. Θα μας έκανε κάτι τέτοιο για την φωλιά των Java όπως στην φωτογραφία;
1744910413149.webp

Ναι μπορείς να τους δώσεις και άχυρο το ίδιο πράγμα είναι.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Μήπως καλύτερα χόρτα για κουνέλια που λόγω της επεξεργασίας τους δεν θα έχουν τυχόν παράσιτα;

καλύτερα χόρτα για κουνέλια που λόγω της επεξεργασίας τους δεν θα έχουν τυχόν παράσιτα;
Σωστή!

Και να έχει υπόψιν ο φίλος μας, ότι μάλλον θα χρειαστεί να στρώσει αυτός τη φωλιά μέσα στο κουτί και αυτά μόνο να πάνε και να γεννήσουν τα αυγά. Όπως ακριβώς γίνεται με τα παπαγαλάκια.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Και να έχει υπόψιν ο φίλος μας, ότι μάλλον θα χρειαστεί να στρώσει αυτός τη φωλιά μέσα στο κουτί και αυτά μόνο να πάνε και να γεννήσουν τα αυγά. Όπως ακριβώς γίνεται με τα παπαγαλάκια.
Όχι τα εξωτικά θέλουν να φτιάχνουν μόνα τους την φωλιά. Τα java συγκεκριμένα δεν φτιάχνουν περίτεχνες φωλιές οπότε θα χρησιμοποιήσουν όσο υλικό θέλουν αυτά. Αφού την φτιάξουν θα μπορούσες να τους δώσεις είτε λίγο ίνες κοκοφοίνικα είτε υλικό με τραγόμαλο για να τοποθετήσουν έπειτα στο κέντρο.

Back