Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή καναρινιών -πρόβλημα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης mikegr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Θελω τα φωτα σας.
Εχω ενα αρσενικο που εχει ήδη γονιμοποιησει 2 φορες.
Πηρα μια θηλυκια, ακολουθησα τα προβλεπομενα, επειτα εβαλα χωρισμα, αλλα τιποτα.....Δεν ηταν ετοιμη η θηλυκια.
Τα χωριζω και σημερα ειδα 2 αυγα, οποτε τα βαζω μαζι. Εγινε χαμος!!!! Ορμαγε η θηλυκια να τον φαει τον αρσενικο. Λεω παιχνιδια κανουν....Τι παιχνιδια...μου θυμισε κατι γερακια που αρπαζουν τα μικρα πουλια. Ο αρσενικος απο κατω..... Ασε λεω να ξαναγνωριστουνε... Βαζω χωρισμα. Μαλωνουν και με το χωρισμα. Πανε επανω (η θηλυκια κυριως) και αρπαζονται. Ειναι παιχνιδια ή δεν προκειται να ζευγαρωσουν επειδη δεν ταιριαζουν. Τι να κανω; Να περιμενω μερικες μερες με το χωρισμα να δω πώς θα παει;

Καλησπέρα , σε κάθε περίπτωση αφού είδες αυγά άσε τα χωριστά , να απογεννήσει το πουλάκι . Εν το μεταξύ θα γνωριστούνε και θα δεις τι αποτέλεσμα θα ΄χουν .

Τα καναρίνια είναι όπως και οι άνθρωποι. Υπάρχουν πουλιά που πηγαίνουν μ' ότι κινείται και άλλα που ερωτεύονται και είναι τελείως μονογαμικά. Προφανώς στην περίπτωσή σου δεν υπήρξε κατάλληλη προετοιμασία και έγιναν όλα βιαστικά. Μάλλον η σεζόν έχει χαθεί. Εγώ στη θέση σου θ' άλλαζα θηλυκιά και θα ξεκινούσα την προετοιμασία απ' τον Οκτώβριο με στόχο η αναπαραγωγή να γίνει τέλος Ιανουαρίου με Φεβρουάριο.

Back