Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή των καναρινιών μου στη νέα μου κλούβα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης StathisS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

StathisS

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2019
Μηνύματα
521
Πόλη
Βέροια
Φίλοι μου καλησπέρα! Όπως έχω πει σε παλαιοτερη δημοσιευση έφτιαξα μια κλουβα 2,40 υψος χ 3,00πλάτος χ 1 βάθος. Έβαλα λοιπόν μέσα 5 αρσενικά και 4 θηλυκά! Επίσης έβαλα και 5 φωλιές! Πράγματι τρεις θηλυκιες έκανα φωλιές! Γνωρίζω και έχω διαβάσει τα προβληματα για ζευγάρωμα σε κλουβα αλλά ευτυχώς δεν είχα κανένα από τα θέματα που έχω διαβάσει. Η μια λοιπόν έκανε 1 αυγό η άλλη 3 αυγά και η τρίτη έκανε 5 αυγά. Από τις πρωτες δυο τα αυγά ήταν από τα. Η τρίτη κανάρα όμως έκανε 5 στα 5. Το περιεργο της υπόθεσης και η ερώτηση μου είναι η εξής! Ενώ η κανάρα συνεχίζει να ταΐζει τους 12 ημερών σήμερα νεοσσούς, τους ταΐζει και ο πατερας τους αλλά τους ταΐζει και το άλλο ζευγάρι που είχε κάνει το ένα αυγό. Τέσσερα δηλαδή καναρίνια ταΐζουν πεντε νεοσσούς. Έχουν θεριευει τα μικρά αλλά υπάρχει περιπτωση να παθουν κάτι από το πολυ τάισμα;
 
@StathisS να χαίρεσαι τα πουλάκια σου. Νομίζω θα θέλαμε όλοι να δούμε φωτογραφία από την κλούβα σου. Ταυτόχρονα έβαλες τα πουλάκια μέσα; Χωρίς καραντίνα; Ή τα είχες όλα μαζί σε μικρότερη κλούβα;
 
Εάν πάρω και καναρίνια θα με διώξουν και από το οικοδομικό τετράγωνο όχι μόνο από το διαμέρισμα! 😋🤣 Αλλά θα ήθελα να έχω και Κανάρια!
Θα μας δείξεις φωτογραφίες;
 
IMG_20220326_174120.webp
[automerge]1652550537[/automerge]
Πλαστικό έχει μόνο η πισω πλευρα και νάιλον μπροστά και δίπλα έχει κοτετσοσυρμα
[automerge]1652550657[/automerge]
Αυριο θα ανεβάσω και άλλες αυτές είναι παλιες!
 
Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση να σκάσουν από το φαγητό, μην ανησυχείς καθόλου. Να τα χαίρεσαι! Πολύ τυχερά τα μικρούλια. Το ζήτημα είναι ότι στην επόμενη αναπαραγωγική περίοδο δεν θα πρέπει να ζευγαρώσουν μεταξύ τους αδέρφια, και παιδιά με γονείς, επομένως καλό και χρήσιμο θα ήταν να αγοράσεις βραχιολάκια σιλικόνης και να τους τα βάλεις στην πορεία ώστε να τα αναγνωρίζεις πέραν πάσης αμφιβολίας και πριν την έναρξη της αναπαραγωγής να τα χωρίσεις και μεταξύ τους και από τους γονείς τους.
Επίσης τώρα πλέον χρειάζονται όλα τα πουλάκια προστασία από τα κουνούπια, για να εξαλείψεις τον κίνδυνο μετάδοσης ευλογιάς.
 
Όπως έχω πει σε παλαιοτερη δημοσιευση έφτιαξα μια κλουβα 2,40 υψος χ 3,00πλάτος χ 1 βάθος.
Υπέροχη κατασκευή, θα την ευχαριστηθούν.
Θα πρέπει να προσθέσεις ένα προθάλαμο με μια 2η πόρτα για να μπορείς να μπαίνεις μέσα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να την ''κοπανήσει'' κάποιο πουλάκι.
 
Back
Top