Αναπαραγωγή Αναπαραγωγη αρσενικου σε δευτερη καναρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Panoulis7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Panoulis7

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαρ 2017
Μηνύματα
56
Πόλη
Λιβαδειά
Καλησπερα παιδια ξερω οτι αυτο που θα ρωτησω ειναι λιγο περιπλοκο. Εχω διαβασει σχετικα με αυτο το θεμα αλλα θελω την αποψη σας. Μπορω να βαλω τον αρσενικο που εχω σε αλλο κλουβι που εχει αλλη καναρα και αν ναι πότε; Τωρα τον εχω σε ζευγαρωστρα με καναρα που φτιαχνει φωλια για δευτερη φορα. Μηπως δεν πρεπει και πρεπει να βρω αλλον αρσενικο;
 
Νομίζω ότι καλύτερα είναι να πάρεις έναν δεύτερο αρσενικό.
Για μένα αυτό είναι πιο σωστό.
 
Οι λόγοι που μας οδηγούν να προχωρήσουμε σε αναπαραγωγή ενός αρσενικού με δύο ή περισσότερα θηλυκά καθώς και οι επιπτώσεις περιγράφονται αναλυτικά στο άρθρο εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Πολυγαμική-αναπαραγωγή-καναρινιών.25987/.
Ο ρόλος του αρσενικού κατά την αναπαραγωγή περιγράφεται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Ο-ρόλος-του-αρσενικού-καναρινιού-στην-αναπαραγωγή.27314/. Όταν την ανατροφή των νεοσσών έχουν αναλάβει και οι δύο γονείς, τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Καταλαβαίνεις ότι οι νεοσσοί θα τρέφονται καλύτερα, ότι το θηλυκό δε θα κουραστεί τόσο όσο αν είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου την ανατροφή τους, ότι όταν το θηλυκό θα θέλει να προχωρήσει σε νέα γέννα δεν θα έχουμε το άγχος αν θα συνεχίζει να ταΐζει τους νεοσσούς κτλ.
Ζύγισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθώς και τους λόγους που θέλεις να προχωρήσεις σε πολυγαμική αναπαραγωγή.
Επίσης, σκέψου ότι στις πολυγαμικές αναπαραγωγές χρησιμοποιείται συνήθως τριπλή ζευγαρώστρα, για την γνωριμία των πουλιών, αλλά και για να μη τα πιάνουμε με το χέρι για να τα μεταφέρουμε σε άλλο κλωβό.
Αν αποφασίσεις να προχωρήσεις μπορείς να μεταφέρεις τον αρσενικό σου μόλις η πρώτη κανάρα γεννήσει και το τρίτο αυγό, αφού ήδη βρίσκεται στη δημιουργία φωλιάς. Επίσης, μετά τη μεταφορά του αρσενικού σου να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά των πουλιών, διότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν μάχες, αφού δεν έχει προηγηθεί γνωριμία.
 
Back
Top