Ανατομία του αβγού και διαπιστώσεις εκκόλαψης και επώασης

Φιλε μου στο ειπα αλλα μαλον δεν το καταλαβες. Η υγρασια αυξανετε οταν αυξανουμε την επιφανεια του νερου. Δηλαδη αν βαλεις ενα ποτηρι νερο και η υγρασια ειναι 10% με 2 ποτηρια νερο θα παει πιθανον 20%. Οταν σου λεω βαζουμε μπωλακια αυτο που μας ενδιαφερει ειναι το μεγεθος του μπωλ οχι σε ποσοτητα νερου αλλα σε επιφανεια. Δηλαδη ενα μπωλ 10ποντους επι 20 ποντους θα μας δωσει την ιδια υγρασια οταν ειναι γεματο και την ιδια οταν ειναι στην μεση.Αρα για αυξηση υγρασιας βαζουμε περισοτερα δοχεια, η βαζουμε δοχειο με μεγαλυτερη επιφανεια. Ελπιζω να βοηθησα, Φιλικα Αντωνης
 
υγρασια

Αντωνη σωστα τα λες για την επιφανεια του δοχειου με το νερο..
Αλλα να τι συνεβη σε μενα : γεμιζω το δισκο με νερο και εχω υγρασια 45% περιπου αλλα σταδιακα αυτη πεφτει και φθανει 37% σε διαστημα 1-2 ημερων
Εχω διαβασει οτι το νερο πιανει μια κρουστα στην επιφανεια του και ετσι μειωνεται η υγρασια με το περασμα του χρονου... Τι κανουμε σε αυτη τη περιπτωση για να μην ανοιγουμε την μηχανη συνεχεια;Επισης ακουσα οτι αν ταραζεται η επιφανεια με καποιο μεσο τοτε δεν πεφτει η ενδειξη υγρασιας
Εχετε ακουσει κατι παιδια;
 
Φιλε μου καποιες επαγγελματικες μηχανες εχουν μεσα στο νερο μια μικρη προπελιτσα που ανακατεβει το νερο για να μην πιανει κρουστα. Εμενα η μηχανη η μεγαλη εχει λαστιχακι που βαζεις το νερο απεξω και λειτουργει οπως τα συγκοινωνουντα δοχεια. Πιθανον αμα βαζεις απεσταγμενο νερο να μην εχεις προβλημα κρουστας αλλα δεν το εχω δοκιμασει.
 
H ρύθμιση της υγρασίας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που με απασχολεί έχω κάνει την εξής σκέψη να ανοίξω ένα ταμπερ σε κάποιο σημείο της μηχανής και με ένα υγρασιομετρο με αισθητήρα που θα είναι μέσα σε πανάκι όταν ανεβαίνει η υγρασία να ανοίγει το ταμπερ και να φεύγει η υγρασία όταν είναι αρκετά υψηλή.
Δεν το έχω δοκιμάσει είναι μια σκέψη την οποια έχω στο μυαλό μου και θέλω και της δικέ σας απόψεις
 
γεια σασ μηποσ μπορειτε να μου στειλετε φοτο και σχεδια για κλοσομηχανη;
 
Φίλε Ανδρέα δεν χρησιμοποιείς θερμοστάτη;

Και επίσης έχω μια απορία στον τρόπο που γυρνάς τα αυγά είναι οκ? δεν πρέπει τα αυγά να είναι στο πλάι και να κάνουν πλήρη περιστροφή;
 
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ πιο απλά να αναλύσω το γύρισμα το οποίο γυρίζει κάθε φορά 90 μοίρες από κάθε πλευρά σύνολο 180 μοίρες.
Τα 3 τελάρα που έχω είναι πάνω σε έναν άξονα από την μια πλευρά του άξονα κολλάμε ένα λαμακι 15 εκατοστά.
Φέρνουμε τα τελάρα σε οριζόντια θέση κα με βίδες 2,5 εκατοστών της οποίες της αφήνουμε να είναι λάσκα βάζουμε ένα κάθετο λαμακι.
Έτσι με μια κίνηση γυρίζουμε όλα τα αυγά.
Έχω πάρει ένα μοτέρ από το πίσω τζάμι αυτοκινήτου 12 VOLT
Το μοτέρ αυτό κάνει κίνηση 180 μοίρες από μόνο του
2 χρονοδιακόπτες και 2 rele 1 οριακό διακόπτη διότι τον άλλο τον έχει το μοτέρ μέσα.
Έχω ρυθμίσει τον χρονικό να κλίνη κάθε 3 ώρες την επαφή του ρελε και δίνη εντολή στο μοτέρ και κινείτε 90 μοίρες μετά από λίγο ο χρονοδιακόπτης απόδιεγηρει το ρελε.
Ο άλλος χρονοδιακόπτης μετά από 3 ώρες κλίνη την άλλη επαφή και γυρίζει από την άλλη πλευρα.
Δεν ξέρω εάν γνωρίζεις από ηλεκτρολογία αλλά δεν είναι δύσκολο.
Μπορώ να στο συστήσω ανεπιφύλακτα διότι το δικό μου δουλεύει εδώ και 1 μήνα περίπου έχουν αρχίσει τα πουλιά να βγαίνουν και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Για τον φίλο με τον θερμοστάτη βεβαίως και έχω και μάλιστα 2 διότι τον ηλεκτρονικό που είχα δεν ξέρω για ποιο λόγο μου κόλλησε και ανέβηκε αρκετά η θερμοκρασία και έχασα όλα τα αυγά που είχα μέσα έτσι αποφάσισα να βάλω και έναν μηχανικό θερμοστάτη εν σειρά και τον έχω ρυθμίσει 1 βαθμό πιο πάνω σε περίπτωση που έχω το ίδιο πρόβλημα να έχω μια προστασία.

Διαφορετικά το αγοράζεις έτοιμο με 330 ΕΥΡΟ από το εμπόριο


Ανδρέας
 
Αψογη πατεντα φιλε μου.
Μου φαινετε οτι θα το κανω και γω γιατι γυρναω τα αυγα 3 φορες την ημερα με το χερι και οχι σε τακτα διαστηματα. Πολυ καλο ειναι και αυτο με τον διπλο θερμοστατη.Αυτες τις μερες προσπαθω να φτιαξω UPS για την μηχανη με μπαταρια αυτοκινητου αλλα δεν ξερω αν γινετε. Προχτες ειχα μια διακοπη ρευματος για 3 ωρες και η θερμοκρασια κατεβηκε στους 25 βαθμους. Μια και ξερεις απο ηλεκτρονικα, νομιζεις οτι μπορει να γινει αυτο που θελω να κάνω; Η μηχανη μου εχει 2 λαμπες των 200w η καθε μια και ο ανεμιστηρας δεν ξερω ποσο ειναι. Προχτες εβαλα μια κοινη λαμπα 100 βατ στην μια θεση και λειτουργει κανονικα, θα αλλαξω και την αλλη για να προσπαθησω να κατεβασω τα βατ γιατι το ups που εχω ειναι μεχρι 350 βατ. Τι λες θα τα καταφερω η παιδευομαι αδικα;
Φιλικα Αντωνης
 
Πάμε για συρτάρια
Είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο για να είναι ελαφρά γωνία 40χ40 κόστος 15 ευρώ τα 5 μέτρα εκεί όμως που περνά η σιδερένια βέργα έχω βάλει με πριτσινια ροδέλες σιδερένιες για να μπορώ να κολλήσω με ηλεκτροκολιση.

Τα συρτάρια τα έχω πάρει από τον κύκλο εάν δώσεις στο Google θα σου βγάλει την εταιρεία έχει πλαστικά και συρμάτινα θα τα δεις από μόνος σου.
Εάν δεν θέλεις να δόσης χρήματα περνης ένα φενιζολ σκληρο ζεσταίνεις ένα κουτάλι και σχηματίζεις πάνω στο φενιζολ μια θήκη για να τοποθετείς τα αυγά.
Τα συρτάρια τα καρφώνεις με πριτσινια.
Ότι άλλο θελης μην διστάσεις
Μένω στην Καρδίτσα
Ανδρέας
 
Αντώνη
Η γνώμη μου είναι δεν ξέρω την διάσταση της μηχανής σου αλλά θα σου πω την άποψη μου η ισχύς που χρειάζεται μια μηχανή όσο είναι ένα ψυγείο είναι 80 watt
2 λάμπες από 40 watt η κάθε μια είναι αρκετά.
Η δική μου έχει μια αντίσταση 100 watt και ο ανεμιστήρας είναι 60
Watt.
Τώρα εάν έχεις διακοπές από την ΔΕΗ κάνε το εξής πάρε μια λάμπα 12 volt αυτοκινήτου 25watt και έναν ανεμιστήρα από υπολογιστή οπού έχει μικρή κατανάλωση και είσαι έτοιμος για τυχόν διακοπή.
Δεν ξέρω τι θερμοστάτη έχεις πάρε και έναν θερμοστάτη μέχρι 40 βαθμούς και είσαι έτοιμος.

Δεν θα σου συνιστούσα να πάρεις μετατροπέα από 12 σε 220 γιατί το κόστος θα σου είναι αρκετά μεγάλο.
Τώρα ότι θες

Ανδρέας
 
Φιλε μου γεια σου και σε ευχαριστω για την απαντηση.
Η μηχανη που εχω ειναι μεγαλη μπορεις να την δεις στο λινκ Multiquip.com.au - Egg Incubation Specialists. Chicken, Duck, Quail, Turkey, Ostrich, Eggs.
Νομιζω οτι δεν καλυπτουν τα 80 watt γιατι αναβει και σβηνει περιπου στον μισο χρονο με 300 watt που τις εχω αυτη την στιγμη. Ειναι απο mdf και την εχω καλυψει γυρω γυρω με φελιζολ για επιπλεον μονωση. Την εχω στο υπογειο και η θερμοκρασια του χωρου κατεβενει στους 10 βαθμους την νυχτα καμια φορα. Οσο για τα 12 βολτ εχω μια λαμπα αλλα το προβλημα ειναι οταν γινει η διακοπη ρευματος και εγω λειπω απο το σπιτι. Με το ups θεωρω οτι ειναι η καλυτερη λυση. Θα δοκιμασω τωρα που ο καιρος ανοιγει να βαλω λιγοτερα watt λαμπες και ελπιζω να μην εχω προβλημα. Το κακο ειναι οτι οι κοινες λαμπες καιγοντε ευκολα ενω αυτες που εχει απο την μανα της ειναι με πολυ χοντρο νημα και παραγουν ζεστη χωρις να φωτιζουν πολυ. Οσο για τον ανεμιστηρα πρεπει να ειναι αρκετος να ανακατεβει τον αερα και να παραγει υγρασια αλλα και να βγαζει αερα εξω ετσι ωστε να ανανεωνεται το οξυγονο στην μηχανη. Μην ξεχνας οτι αυτη τη στιγμη τις εχω γυρω στα 230 αυγα διαφορων μεγεθων.Φιλικα Αντωνης
 
Αντώνη έχω την εντύπωση ότι ένας επιτηρητής φάσεως θα σου έκανε την δουλειά και της λάμπες που σου είπα είναι μόνο σε περίπτωση διακοπής όταν το ρεύμα κοπή θα μπαίνει το βοηθητικό κύκλωμα.
Και όταν το ρεύμα έρχεται θα μπαίνει κανονικά σε λειτουργία και θα βγαίνει εκτός το βοηθητικό.
Για το UPS πόσα αμπερορια μπαταρία έχεις και πόση διάρκεια έχει το μέγιστο για να δούμε τη μπαταρία θα πρέπει να έχουμε.
Εγώ έχω κάνει ένα λάθος επειδή στο πρωτότυπο δεν ήθελα να έχω μεγάλο κόστος
Το έκανα από μελαμίνη έχω αποφασίσει να το κάνω από πάνελ 5 cm όταν την σταματήσω .
 
Φιλε μου γεια και ευχαριστω και παλι για τον χρονο σου.Απο ηλεκτρονικα δεν ξερω σχεδον τιποτα και δεν ειχα ξανακουσει για επιτηρητη φασις, οποτε ειναι μια καλη ρεζερβα αυτο. Οσο για το ups δεν ξερω ακομα τι μπαταρια να παρω γιατι δεν ξερω ποσα αμπερορια πρεπει να ειναι μια μπαταρια για να κρατησει τουλαχιστον μια ωρα περιπου 250 watt. Αν μπορεις απαντησε μου. Οσο για την μωνοση μπορεις αυτη που εχεις ηδη να την επενδυσης με μπλε φελιζολ και να εχεις το ιδιο αποτελεσμα, οπως καλο θα ειναι να εχει διπλο τζαμι εκει που θες να βλεπεις.Φιλικα Αντωνης

Φιλικα Αντωνης
 
Θα σου πω την άποψη μου για όλα αυτά ένα ψυγείο βιτρίνα από τα περίπτερα αυτά τα μεγάλα με το διπλό τζάμι και πάνω εκεί συναρμολογείς τα πάντα το οποίο έχει μόνωση βλέπεις και εάν χρησιμοποιήσεις τον ανεμιστήρα που έχει έχεις και καλή κατανομή του αέρα και σε όλο το χώρο δεν ξέρω το σκέπτομαι εσύ τι λες.
Η μηχανή σου την είδα είναι καλή αλλά βαριά από MDF δεν πειράζει εφ όσον δεν μετακινείτε.
Στης μεγάλες μηχανές το πρόβλημα είναι η σταθερή θερμοκρασία σε όλο τον χώρο έχω μια σκέψη την οποία δεν ξέρω εάν την έχεις συναντήσει ποτέ
Όταν ο θερμοστάτης σταματήσει να σταματήσει και ο ανεμιστήρας
Με το που πεσι η θερμοκρασία να ξεκινά και ο ανεμιστήρας.
Το έχεις συναντήσει πουθενά.
Ας μας απαντήσουν και άλλα παιδιά μπορεί να έχουν και καμία καλύτερη άποψη
 
Φιλε μου αν δεν μου χαριζαν την μηχανη που ειδες ειχα ετοιμο να χαλασω ενα ψυγειο βιτρινα ορθιο που ειχα σαν αυτα των αναψυκτικων. Ο ανεμιστηρας που εχει ειναι ιδανικος. Τωρα οσον αφορα το να σταματαει ο ανεμιστηρας νομιζω ειναι λαθος. Η πρωτη μηχανη που ειχα δουλευε ετσι και ο ανεμιστηρας που ειχα βαλει ηταν απο υπολογιστη, και φυσικα τα αποτελεσματα ηταν θλιβερα.
Νομιζω οτι το μυστικο ειναι στον μεγαλο ανεμιστηρα που δουλευει συνεχεια και εχει σαν αποτελεσμα να κραταει σταθερη θερμοκρασια και υγρασια σε ολη την μηχανη ακομα βοηθαει στο να αλαζει τον αερα και να μπαινει οξυγονο που ειναι αρκετα βασικο οταν εχεις πολλα αυγα. Εγω σημερα εκτος απο τις 6 θηκες που εχει εβαλα 2 ακομα στον πατο γιατι μου εδωσαν αυγα περδικας και δεν ειχα που να τα βαλω. Ελπιζω να μην υπαρξει προβλημα με τον εξαερισμο.
Περιμενω την απαντηση σου για τις παπιες, αν ειναι αγριοπαπιες.
Φιλικα Αντωνης
 
Ανδρέα μήπως το έψαξες καθόλου από τι μπορεί να κυλίσει ο θερμοστάτης; Μου έτυχε και εμένα αλά δεν το πολύ έψαξα.
Πια είναι η καλύτερη στάση τον αυγών με την μύτη προς τα κάτω η στο πλάι;
 
Bίσαλη

Ο θερμοστάτης πολλές φορές κολάι για τους παρακάτω λόγους.
1. αστοχία υλικού
2. Εξωτερικη υγρασία
3. Μετα από ταλαιπωρία έχω πάρει ένα όργανο από το φαρμακείο αναλογικό που μου διχνη υγρασια και θερμοκρασία EVEREST είναι η επωνυμία και βάση αυτού ρυθμίζω και τα ηλεκτρονικά εξάλλου η θερμοκρασία από 36,6 μέχρι 38 είναι αποδεκτή
Απλός θα βγουν με διαφορετικές ημερομηνίες.
Για τα αυγά η καλύτερη στάση είναι με την μύτη προς τα κάτω εάν τα αυγά τα βάλεις της πρώτες 3 ημέρες από ότι λένε δεν θέλουν γύρισμα.
Αντώνη
Σου έχω απαντήσει δεν ξέρω εάν το πήρες σε pm αλλά δεν πειράζει οι πάπιες είναι όλες μαζί και πρασινοκεφαλα και ημέρα τώρα τα αυγά να σου δώσω 20 πιστεύω ότι είναι καλά πιστεύω μέσα σε αυτά θα έχεις και πρασινοκεφαλα
Εάν δεν έχει εδώ είμαστε πάλει το Τηλ το έχω .
 
Πια πρέπει να είναι η σωστή υγρασία;
Και τι κάνουμε στην περίπτωση που έχουμε στην μηχανή μας αυγά που βγαίνουν σε διαφορετικές ημερομηνίες;
 
Η υγρασία πρέπει να είναι σωστή διότι όταν τα πουλιά βγουν από το τσόφλι όταν δεν έχουν την σωστή υγρασία κολάν επάνω και δεν βγαίνουν.
Όσο για τα συρτάρια η τα αγοράζεις από το εμπόριο η παίρνεις ένα σκληρο φενιζολ ζεσταίνεις ένα κουτάλι και Πάνο στο φενιζολ κάνεις θήκες αυγών
 
λοιπον σου εστηλα προχθεσ μυνημα αλλα μαλλον δεν σου ηρθε. Θελω να σε ποτησω πωσ πρεπει να ειναι τα αυγα ορθια η ξαπλοτα στο σιρταρι ενοω. Α και κατι αλλο το σιρταρι πρεπει την μια φορα να ειναι σε κλιση 45 μοιρεσ και τκν αλλη το σιρταρι ισια σωστα; Εγω ειμαι απο τα χανια. Και καλεσ γιορτεσ!
 
Back
Top