Ασθένειες Ανησυχώ για το μπάτζι μου

Τώρα τον έβαλα για ύπνο.. απο χθες που τον έπιασα να τον βάλω στο μικρό κλουβί γισ να τον πάω στον γιατρό δεν μπορώ να τον πιάσω! Με φοβήθηκε ο μικρός μου. Θα προσπαθήσω αύριο αν δεν τον δω καλύτερα! Μαρία μου μια τελευταία (ελπίζω για σένα.) ερώτηση. Παθαίνουν δυσκοιλιοτητα; Μετά το φαγητό του Κάθησε μια ωρα από πάνω και ηταν φουσκωμενος και σφιγγοταν ο καημένος με κακακια στον ποπο του. Όταν έφυγαν πέταξε και ήταν χαρούμενος!
 
Παθαίνουν, κάπως σπάνια βέβαια. Υπάρχει περίπτωση να είναι θηλυκό μήπως;
 
Δε νομίζω. Μας είπανε οτι είναι αγόρι αλλά και η μυτούλα του είναι καθαρό μπλε!
 
παιδιάααα! βοήθεια πάλι! 😛 δεν άντεξα και πήγα χθες το μεσημεράκι και πήρα άλλο ένα παπαγαλάκι(σε διαφορετικά κλουβιά κτλ). είναι πολύ μικρό και μάλλον μας είπανε οτι είναι κορίτσι! Δείχνει πολύ υγιής, με περιέργια αλλά και πολύ τρομαγμένη/ος! Όταν περνάμε δίπλα της φτερουγίζει σα τρελλή! Δεν έχει φάει καθόλου και ούτε νερό έχει πιεί! αλλά θέλω τη βοήθειά σας γιατί κάνει διάρροια! Δεν έχει πολλές κουτσουλιές αλλά οτι βγάζει είναι νερό και πολύ υδαρές! ίσως έκανα χαζομάρα, αλλά της έβαλα λίγο antistress στο νεράκι της καθώς δε ξέρω τι άλλο να κάνω.. Θα σας δείξω και φωτό να μου πείτε!

[x]
[x]

και στη μια κουτσουλιά έχει νερό χρώματος καφετί.. Μήπως είναι αίμα απο το ζόρι που έχει φάει;

[x]
 
Βρε Ελενα, προλαβες να λυσεις τα θεματα του ενος και πηρες και δευτερο τοσο συντομα; Το πουλακι φαινεται υγιες στις φωτογραφιες και μικρο σε ηλικια. Οι κουτσουλιες φαινονται λιγο σκουροχρωμες ειναι η αληθεια. Απο το ιδιο μαγαζι το πηρες; 40 ημερες καραντινα σε διαφορετικα δωματια και να πλενεις τα χερια σου οταν πηγαινεις απο κλουβι σε κλουβι. Γιατι δεν βρισκεις εναν γιατρο να τα πας να τα δει; https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
δεν άντεξα να μην πάρω... Τόσο κακό έκανα. Αχ, μη με κάνετε να νιώθω άσχημα.. Και χάρηκα τόσο! Προσέχω πολύ! τον φοίβο μου τον πήγα σε γιατρό και είναι ήδη καλύτερα! Όχι μόνο δεν κάθεται κάτω αλλά κοιμάται μπροστά μου στο ενα του ποδαράκι! Οι κουτσουλιές του είναι πολύ καλές και γενικά η συμπεριφορά του! σήμερα έφαγε και αυγουλάκι απο μόνος του! Εννοείται οτι με το θέμα καθαριότητα είμαι αυστηρή και τηρώ κάθε μέτρο! Όπως και καραντίνα! σιγά μην πήγαινα να πάρω απο το ίδιο πετ! Διάλεξα ένα το οποίο μου το συνέστησε ο γιατρός.. και μπορώ να πω οτι είναι απο τα πιο καθαρά που έχω δει με προσεγμένο χώρο για τα πουλιά με διαφορά! Η καημένη πρέπει να ταράχτηκε πολύ αλλά τώρα την είδα στα κρυφά να τσιμπάει λίγα σποράκια..χιχι αλλά μόλις με πήρε χαμπάρι οτι την κοιτάω σταμάτησε!
 
Κακο δεν εκανες που του πηρες παρεα, το αντιθετο. Αλλα μου φανηκε καπως νωρις για να βαλεις δευτερο πουλι στην εγνοια σου ενω το αλλο κανει ακομη θεραπεια. Κρατα αυστηρη καραντινα κι ολα θα πανε καλα!
 
:D δεν έχω καθόλου υπομονή δυστυχώς! Καραντίνα θα κρατήσω για 2 μήνες για να είμαι σίγουρη! τι λές; Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω οτι θα γίνουν αχώριστοι! Έχω τέτοια αγάπη για τα ζώα που θα κάνω το καλύτερο για αυτά! αν και δεν είχα ποτέ επαφή με πτηνά! Και γι'αυτό άλλωστε ρωτάω τα πάντα! Πάντως οτι θέλετε για σκυλιά εδώ είμαι! 😉
 
Να σου ζήσει Έλενα! Ελαφρά διάρροια μπορεί να είναι και ψυχολογική ενίοτε, οπότε εφόσον είναι νεοφερμένο και δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα, παρατηρείς και περιμένεις.
Δύο μήνες είναι υπερβολή, περίμενε έναν και βλέποντας ανάλογα με την εικόνα υγείας και των δύο πουλιών. Έτσι κι αλλιώς μετά τον πρώτο θα τα βάλεις απλά κοντά να συνηθίσουν το ένα το άλλο και μετά καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τα ενώσεις σε ίδιο κλουβί.
Ναι είναι μικρό το πουλάκι, μάλλον θηλυκό. Θα δείξει σιγά σιγά.
 
Αυτό θα κάνω Μαρία, έχεις δίκιο. Σήμερα είναι καλύτερα τα κακακια της! Είναι πολύ παιχνιδιάρα και δραστήρια και παρατήρησα κάτι! Τρώει η μικρή αλλά διαλέγει τους σπόρους! Να της αλλάξω μιγμα ή θα αναγκαστεί να τα φάει; να σας πω και με μεγάλη μου χαρά οτι ο Φοίβος μου είναι παρά πολύ καλά! Είναι και αυτός δραστήριος πια και δεν έβαλε γλώσσα μέσα! Τραγουδούσε κανα 25 λεπτο! Τώρακαθεται στο ενα πόδι και ξεκουράζεται! :D είμαι πολύ χαρούμενη!
 
Πολύ χαίρομαι με τα ευχάριστα νέα!
Παρατήρησε πόσο τρώει η "εκλεκτική" και βάζε της τόσο και ένα τσικ παραπάνω, ώστε να αναγκάζεται να τρώει όλο το φαγητό της. Εκτός και είναι πολύ μικρό και δεν μπορεί να ξεφλουδίσει μεγαλύτερους σπόρους; Έχει δει τέτοιου είδους προτίμηση;
 
Ουφ! Έφαγε κανονικά πριν καμιά ώρα! Νομίζω οτι ίσως παίζει και με το φαγητό της τελικά! Κάθεται και ανάποδα και χώνει το κεφάλι της μέσαστο μπολάκι και τσιμπάει σποράκια που προτιμάει! Καρναβάλι η μικρή! Και τι δεν έχει κάνει! Ο άλλος είναι πιο σοβαρός! Το οτι κάθεται στο ένα ποδαράκι του καλό δεν είναι; Το μεσημέρι και το βράδυ το κάνει! Όμως νερό δεν έχω δει κανέναν απο τους δύο να πίνουν αλλά αφού τρώνε κανονικά, δε θα πίνουν κιόλας;
 
Εντάξει όλα καλά φαίνονται. Τι πατήθρες τους έχεις; λογικό κάποιες φορές να κάθεται και στο ένα πόδι. Κάποια πουλιά το κάνουν, κάποια όχι. Όμως πρόσεξε μήπως δείχνει κάποιο θεματάκι και δεν είναι απλή συνήθεια. Δεν θέλω να σε τρομάξω, το πιθανότερο ότι δεν τρέχει τίποτα.
 
Έχω ξύλινες και πλαστικές και τις εναλλάσω. Τις καθαρίζω κάθε 2 μέρες οπότε και τις αλλάζω! Μάλλον του αρέσει να κάθεται έτσι καθώς δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα τουλάχιστον στα πόδια! Και το κάνει όπως σου είπα μόνο το μεσημέρι κατα τις 3-4 και το βράδυ πριν νυχτώσει! Την υπόλοιπη μέρα στα δύο!
 
Back
Top