Καλημέρα Λίνα. Είμαι κι εγώ στο φόρουμ για να ρωτάω κυρίως, παρά για να συμβουλεύω, ωστόσο επειδή αποκτάω σιγά-σιγά κάποια εμπειρία κι εγώ, θέλω πολύ γρήγορα να κάνω μια παρατήρηση σε σχέση με το πρώτο σου ποστ, και χωρίς ακόμα να έχω προλάβει να διαβάσω τα υπόλοιπα.
Η δοσολογία aviomycine που δίνεις (3 σταγόνες την ημέρα στο στόμα) είναι overdose. Στις οδηγίες του σκευάσματος αναφέρει: “Εάν το πουλάκι δεν πίνει νερό, δώστε του αμέσως με το σταγονόμετρο 3-4 σταγόνες από το διάλυμα, 3 φορές την ημέρα επί 5 συνεχείς ημέρες.”.
Εννοεί το διάλυμα του νερού με το φάρμακο! Την έχω πατήσει κι εγώ νομίζοντας πως με τον όρο “διάλυμα” εννοεί το φάρμακο (γιατί κι αυτό διάλυμα είναι στην τελική). Γενικά, οι οδηγίες της tafarm είναι αχαρακτήριστες κατά τη γνώμη μου, λειψές, γεμάτες ανακρίβεια και χωρίς την απαιτούμενη έμφαση εκεί που πρέπει.
Την εφάπαξ ημερήσια δόση του aviomycine την υπολογίζω στα 0.017ml (αν ενδιαφέρεστε το εξηγώ, αν και είναι εκτός θέματος τώρα). Εσύ του έδινες 3 σταγόνες ημερησίως. Η σταγόνα είναι 0.05ml, δηλαδή του έδινες 0.15ml την ημέρα. Δεκαπλάσια δόση σχεδόν.
Αυτό ίσως να εξηγεί το ότι μετά την aviomycine έβρισκες το καναρίνι στον πάτο να ανοιγοκλείνει το στόμα του. Όταν ένα καναρίνι δηλητηριάζεται πηγαίνει στον πάτο και δυσκολεύεται να σταθεί στα πόδια του, γυρνάει ανάποδα, είναι σαν μεθυσμένο. (Δυστυχώς ξέρω…)
Το αν πρέπει να δώσεις aviomycine δεν το γνωρίζω, αλλά αν χρειαστεί να το κάνεις, διέλυσε σε ένα φλιτζάνι 4-5 σταγόνες νερό και 1 φάρμακο, και από το μείγμα τράβα 0.05ml -δλδ μια σταγόνα- με σύριγγα ινσουλίνης, και δώσ’ την στο στόμα του πουλιού. Δυο φορές την ημέρα. Αυτό το μείγμα βγάζει ημερήσια δόση φαρμάκου 0.017 με 0.02 ml, δλδ όσο προβλέπεται.
Πόσο δίκιο έχεις!
Σου είμαι ευγνώμων που διάβασες τόσο προσεκτικά το μακροσκελές /κουραστικό κείμενο που έγραψα!
Είμαι απαράδεκτη που δεν ερμήνευσα σωστά τη λέξη "διάλυμα". Παραλίγο να το σκοτώσω το πουλάκι!
Προφανώς εγώ το έφερα σ` αυτή την κατάσταση, ελπίζω ότι θα συνέλθει γιατί σήμερα είναι πολύ καλύτερα από χθες (μιλάει, τρώει και χοροπηδάει στα κλαδάκια).
Εγκληματικό όμως και το λάθος της tafarm. Θα τους στείλω αυστηρότατο mail και θα τους τηλεφωνήσω!
Επίσης απαράδεκτοι και οι δύο κτηνίατροι που πήγα (ο ένας μάλιστα πτηνίατρος) - θα τους ενημερώσω και αυτούς σχετικά! Θα έπρεπε βάσει εμπειρίας να έχουν επισημάνει το λάθος των οδηγιών και να το τονίζουν όταν συνταγογραφούν χορήγηση απευθείας στο στόμα!
Θεωρώ ότι το καναρινάκι μου σου χρωστάει τη ζωή του γιατί σίγουρα θα έκανα το ίδιο σε περίπτωση που του ξαναέδινα αντιβίωση!
Σίγουρα η ανάρτησή σου θα σώσει πολλά πουλάκια.
Θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για την ικανότητα σου να εντοπίσεις τόσο το δικό μου λάθος όσο και το λάθος της tafarm (από τον τρόπο που έχουν διατυπωθεί οι οδηγίες στο κουτί αλλά και τα αναφερόμενα στο δικό μου μήνυμα, χρειάζεται μεγάλη παρατηρητικότητα για να τα αντιληφθεί κανείς!)
Ευχαριστώ πολύ, πραγματικά
[automerge]1655545639[/automerge]
@kom το κλουβι ειναι πολυ μεγαλο 80Χ45εκ.