Γενικά Αντίδραση κανάρας με το δαχτυλίδι νεοσσου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
4η ημέρα ήταν Γιάννη. Πόσο πιο νωρίς να το βάλω; Δεν μπήκε με το ζόρι τελείως.Απλά ίσως πάτησα εγώ λίγο παραπάνω το πίσω δάχτυλο. Θα το τσεκάρω αύριο. Όταν λέτε αναπηρία να κοπεί το δάχτυλο ή όλο το πόδι;Υπάρχει περίπτωση να μην κουνάει καθόλου το πίσω δάχτυλο;
 
4η ημέρα ήταν Γιάννη. Πόσο πιο νωρίς να το βάλω; Δεν μπήκε με το ζόρι τελείως.Απλά ίσως πάτησα εγώ λίγο παραπάνω το πίσω δάχτυλο. Θα το τσεκάρω αύριο. Όταν λέτε αναπηρία να κοπεί το δάχτυλο ή όλο το πόδι;Υπάρχει περίπτωση να μην κουνάει καθόλου το πίσω δάχτυλο;
Τέταρτη μέρα είναι νωρίς.. ίσως πολύ νωρίς.
Και σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί από το δαχτυλίδι... Περισσότερο κινδυνεύει από τα δάχτυλά μας...
 
Αν το δαχτυλίδι καθυστερήσει και δεν μπει τη σωστή ώρα
όσα άρθρα διάβασα, αναφέρουν την τοποθέτηση δαχτυλιδιών από την 6η έως την 8η μέρα.
στα δικά μου gloster, η 8η μέρα είναι αποδεδειγμένα οριακή έως απαγορευτική.
δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στη ράτσα. Γι αυτό και στην 2η γέννα, σκοπεύω να βάλω δαχτυλίδια από την 5η μέρα.

οι γνώσεις σου,Γιάννη,τι λένε; ποια η ''σωστή ώρα'' τελικά;
 
ποια η ''σωστή ώρα'' τελικά;
Όταν μπαίνει με σχετική δυσκολία και δεν βγαίνει... είναι η πιο κατάλληλη ώρα. Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό γίνεται την έκτη μέρα και σε κάποιες άλλες αργεί μέχρι και την όγδοη.
Παίζει σημαντικό ρόλο το τάισμα, η μετάλλαξη και το μέγεθος των πουλιών.
 
Παιδιά εγώ είδα το εξής. Τα 2 πρώτα που μπήκανε χθες την 4η ημέρα και με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν βγήκανε τα δαχτυλίδια και ενώ το ένα πετάχθηκε έξω από την κανάρα πιστεύω ότι είναι εντάξει και δεν βγαίνουνε. Όσο αφορά το 3ο που μπήκε σήμερα αυτό που είδα ήτανε ότι μόλις μπήκε το δαχτυλίδι το πίσω δάχτυλο έμεινε τεντωμένο προς τα πίσω. Το έφερα μπροστά αλλά ξαναπήγε πίσω. Το πουλί το ξαναέβαλα πίσω στη φωλιά γρήγορα δεν έκατσα να δω αν το κουνάει για ώρα.Απλά αυτά τα 5 δεύτερα το είδα να είναι πίσω. Θα το δω αύριο αν είναι στη θέση του το δαχτυλίδι καθώς και τα δάχτυλα αν είναι εντάξει.
Τελικά από τη στιγμή που άφησα τη γέννα φυσιολογικά χωρίς αντικατάσταση αυγών χωρίς πολλά συμπληρώματα πιστεύω να βάλω δαχτυλίδια ήτανε λίγο σφάλμα. Έπρεπε να τα αφήσω όπως έχουν. Θα μπορούσα να φέρω κάποιον γνωστό που το έχει ξανακάνει να τα βάλει αλλά αν έκανε αυτός κάποια ζημιά θα το μετάνιωνα χειρότερα. Τουλάχιστον τώρα δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό μου ☹
 
Δεν είναι και πολύ πιθανό να έχει πάθει ζημιά από το δαχτυλίδι την τέταρτη μέρα. Ούτως ή άλλως σε αυτήν την ηλικία η κίνηση των δακτύλων δεν είναι έντονη. Θα φανεί γύρω στο δεκαήμερο.
 
Εύχομαι να μην έχει πάθει κάτι Σταύρο. Μια το ράμφος μια αυτό εχω στεναχωρηθεί. Και όλα κυλούσανε ήρεμα μένοντας έκπληκτος από το πως έβγαλαν 4 πουλάκια.
Η κανάρα από το απόγευμα στις εξορμήσεις της έτρωγε αρκετό σουπιοκόκκαλο και μυρίζομαι 2η γέννα. Να σας πω την αλήθεια θα ήθελα να την αποφύγω αλλά πως να την διακόψεις; Πέρνεις τα αυγά και τα πετάς; Το θεωρώ όχι ηθικό.
Αυτό το κακόμοιρο με το ράμφος είναι το πιο σημαντικό να θρέψει να δούμε τί γίνεται. Τουλάχτιστον όταν ανοίγει το στόμα από μέσα δεν φαίνεται να έχει κάτι. Είναι κανονικό.Από έξω είναι σαν τσαλαπατημένο ☹
 
φίλε Λάμπρο.. Από τα λάθη μας μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι! Και συ και γω!
εγώ έμαθα και είδα σε όλο της το μεγαλείο τη σωματική ανάπτυξη/ιδιαιτερότητες των gloster ως νεοσσοίκαι κατέληξα πως η 5η μέρα το πολύ η 6η, είναι το σημείο 0 για το δαχτυλίδωμα των νεοσσών και συ. Έμαθες πως η αντικατάσταση αυγών με απομιμήσεις βοηθά τόσο στην ταυτόχρονη,όσο γίνεται, εκκόλαψη των νεοσσών αλλά κυρίως στην μετά διαχείρησή τους.
μη στενοχωριέσαι, λοιπόν.. άλλωστε γιατί πέφτουμε; - μα. Για να μάθουμε να σηκωνόμαστε!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Η αλήθεια Δημήτρη για την ώρα τουλάχιστον μου έδειξε ότι η μη αντικατάσταση των αυγών δεν έφερε κάποιο πρόβλημα για την ώρα. Σίγουρα το τελευταίο είναι πιο πίσω από τα άλλα όμως ταίζετε από όσο μπορώ να δω. Επίσης η κανάρα κάποιες φορές αν δεν κάνω λάθος κάνει το εξής. Όπως κάθεται μέσα φέρνει το πουλί μπροστά της και το ταίζει έχοντας από κάτω τα άλλα. Μετά γυρνάει σαν το το ρολόι και πιάνει άλλο.
 
η μη αντικατάσταση των αυγών δεν έφερε κάποιο πρόβλημα για την ώρα.
έχεις δίκιο σ'αυτό. Γιατί είχες κάθε μέρα ένα αυγό. Αν έστω και ένα ερχόταν στις 2 μέρες,τότε η αντικατάσταση θεωρείται επιβεβλημένη, φίλε μου.. Αν θέλουμε να δώσουμε σε όλα το δικαίωμα της ζωής!
 
Τσέκαρα τα πουλάκια και τα δαχτυλίδια είναι στη θέση τους. Τελικά το 3ο πουλάκι το κουνάει κανονικά το πίσω δαχτυλάκι του. Περιμένω να δω πριν την ξαναπέσω μην τυχών και πετάξει κάποιο έξω. Το μικρό με το πρόβλημα στο ράμφος είναι που με ανησυχεί τώρα. Δείχνει πραγματικά τσακισμένο το άνω μισό. Πιθανών με το χθεσινό πέταμα εκτός φωλιάς να επιδεινώθηκε και άλλο χωρίς να είμαι σίγουρος αν έσκασε και με τα μούτρα. Τώρα είναι 6 ημερών. Στις πόσες ημέρες θα μπορούμε να δούμε ώστε να εκτιμήσουμε καλύτερα την έκταση της ζημιάς;
 
Βρε παιδι μου, περνάς φοβερό άγχος και ειλικρινά σε καταλαβαίνω. Τουλάχιστον το πόδι του είναι καλα. Όσο για το Ράμφος του, μπορεί κι αυτο να βελτιωθεί. Το σημαντικό είναι να μπορεί να τρώει, που προφανώς μπορεί, και να σπάει σπόρους όταν θα μεγαλωσει. Κάνε υπομονή.
 
Στις πόσες ημέρες θα μπορούμε να δούμε ώστε να εκτιμήσουμε καλύτερα την έκταση της ζημιάς;
Όταν αρχίζει να στέκεται στο τοίχωμα της φωλιάς. Αν είναι λειτουργικό θα το δεις στο σπάσιμο των σπόρων.
 
Σπόρια δεν τρώνε αρκετά αργότερα;Ενοοώ μετά τις 3 βδομάδες περίπου;
 
μετά την 3η εβδομάδα, θα αρχίσει σιγά σιγά να τους διακατέχει η περιέργεια για το τι μασουλάνε συνεχώς οι γονείς τους όλη μέρα στο κλουβί,θα τους βγει και η περιέργεια να εξερευνήσουν το χώρο γενικότερα και να βγουν από τη φωλιά,όπου εκει θα δεις αν υπάρχει εν τέλει θέμα ή όχι, φίλε Λάμπρο..
 
Αύριο έλεγα να αλλάξω νήμα στη φωλιά. Να ρίξω ψειρόσκονη pinex powder ή να την ψεκάσω με chevitren ή repello?
 
Έλεγα ψειρόσκονη Γιάννη. Πρέπει να βάλω και στον πάτο και παντού; Δεν έχουνε πρόβλημα τα μικρά;
 
Λάμπρο, πρόληψη κάνεις, δε χρειάζεται τόσα εντομοκτόνα - εντομοαπωθητικά χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
 
Το ξέρω Σταύρο απλά ρωτάω η ψειρόσκονη να μπει πάνω πάνω ώστε να μην έχει επαφή με τους νεοσσούς;Ή και μέσα δεν έχει πρόβλημα; Δεν το έχω καταλάβει.
 
Back
Top