Γενικά Αντίδραση καναρινιού στο άκουσμα άλλου κελαϊδίσματος

@gianniskilkis Γιαννη, δεν σου κρυβω οτι την φοβαμαι την ολη διαδικασια. Δεν εχω ασχοληθει ποτε. Εγω ενα καναρινακι ηθελα, ετσι, συντροφια στο σπιτι. Μεχρι να ανακαλυψω το φορουμ, πιστευα οτι καθαρο νερο... Τροφη... Και καθαρο κλουβι ηταν τα απαραιτητα για τη σωστη φροντιδα του. Και ξαφνικά, ανοιχτηκε ενας νεος κοσμος μπροστα μου που ομολογω τον βρισκω υπεροχο! Και αρχιζω και κανω σκεψεις τρελες! 😃
Ολα αυτα με εκαναν να αγαπησω ακομα πιο πολυ την Ρικα (αρχιζω να το συνηθιζω σιγα σιγα)... Να τη προσεχω... Και να της φερομαι με περισσοτερο σεβασμο...οπως αρμοζει σε ενα ζωντανο πλασματακι!
Ουφ... Με επιασε το συναισθηματικο μου...ηταν μεγαλη η αποκαλυψη σημερα! :)Συγχωρεστε με!
 
Αθηνά μην αγχώνεσαι, δεν κάνεις πυρηνική φυσική απλά ακολουθείς την φύση. Αγάπησες το χόμπυ, σε τράβηξε να κάνεις το πρώτο βήμα. Εεε τα υπόλοιπα θα έλθουν μόνα τους. Θα δουλέψει η φύση και εσύ θα την βοηθήσεις... λίγο. Να καλή ώρα το κορίτσι σου, ούτε είδε, ούτε διάλεξε, απλά το κάλεσμα του άρσενικού ακόμα και από μακρυά ήταν αρκετό. έτσι απλά. Εσύ φρόντισε για τα υπόλοιπα, σύντροφο, ζευγαρώστρα, ένα μεγάλο κλουβί για τα μικρά και όταν έλθει η ώρα... Πάμεεεεεεε...
 
Δεν θέλει άγχος εξάλλου εάν μέχρι τότε έχεις αποκρυσταλλώσει την θέση σου και τι θέλεις από το χόμπυ όλοι οι φίλοι θα σε βοηθήσουν . Το λέω επειδή πολλές φορές αλλιώς τα μελετάμε και αλλιώς μας έρχονται. Έχεις καιρό να προετοιμαστείς και μετά... πάμεεεεε...
 
Αυγουλακι κλουβιο!
Οχι κλούβιο απλά άσπορο.
Πως γινεται να κανουν αυγα χωρις να υπαρξει αρσενικο;
Ο αρσενικός κάνει τα αυγά ένσπορα, δηλαδή τα γονιμοποιεί.
Αν η κανάρα πυρώσει θα κάνει τα αυγά της όπου μπορέσει, στην σχάρα στην αυγοθήκη, στην ταΐστρα.
PICT0601.jpgPICT0604.jpg
Πρωινά μπανάκια, διατροφή με σπόρους και λαχανικά, αυγοτροφή λίγη και απουσία ήχων από αρσεννικά θα βοηθήσουν την Ρίκα 😅 να ηρεμήσει.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Κι εγω η δολια. Για καλο το εκανα. Να μαθει να κελαιδαει. Το ταλαιπωρησα το καημενο! Παντως... Δεν το κρυβω, στη μπανιερα μπαινει 2 με 3 φορες την ημερα!
 
.ψηνομαι για να της παρω παρεα!
Κατάλληλη περίοδος για να επιλέξεις παρέα είναι μετά τη θερινή πτερόρροια και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο.
στη μπανιερα μπαινει 2 με 3 φορες την ημερα!
Σε γενικές γραμμές η μπανιέρα μπαίνει το πρωί και βγαίνει σε περίπου ένα 20λεπτο, έχει δεν έχει κάνει το πουλί μπάνιο, διότι διαφορετικά μπορεί να πέσουν ακαθαρσίες μέσα ή να κάνει μπάνιο και να περάσουν από τα πούπουλά του παράσιτα και το πουλάκι να πιει από αυτό το νερό. Οπότε, αν θέλεις βγάζε τη και ξανβάζε τη όταν είναι, αλλά πλυμμένη και έχοντας καθαρό νερό μέσα.
 
Aν σκοπεύεις να μπείς σε διαδικασίες αναπαραγωγής έστω και του χρόνου καλόν θα ήταν να της δώσεις τα υλικά να κάνει ΣΩΣΤΑ τα αυγουλάκια της. Φωλιά, κλωστές και αναμονή. Πιθανότατα θα κατεβάσει την γέννα της και είναι πολύ καλύτερα να την αποθέσει σε φωλιά. Φυσικά δεν θα την αφήσεις να ολοκληρώσει την επώαση.
Υ. Γ Τα μπάνια, δεν είναι τρόπος διακοπής. Παίζουν απλά ένα βοηθητικό ρόλο για την υγεία και την "φόρμα" του θηλυκού σε μια δύσκολη περίοδο.
 
@mgerom Οταν λετε να δωσω υλικα.. Εννοειται τωρα; Αυτη την εποχη;Εαν ναι... Μπορειτε να μου πειτε τι ακριβως πρεπει να κανω; Δεν θελω να υποφερει η Ρικα... Θελω να κανω ο,τι ειναι απαραιτητο για την υγεια της.
 
Back
Top