RIP Αντίο κοτούλα μου

Γιαννης17

Farm & Exotic Birds Expert
Εγγραφή
24 Ιαν 2019
Μηνύματα
2.994
Πόλη
Αγρίνιο
Σήμερα έγινε κάτι απίστευτα φρικτό. Ήρθε η γειτόνισσα που μοιραζόμαστε τις κότες και μου είπε πως μια κότα την έφαγε ένα σκυλί το βράδυ και πως ακόμα είναι εκεί και την τρώει. Τα έχασα εγώ και πήγα να δω. Φέτος είχα πάμπολλες απώλειες από θηρευτές και αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πήγα που λέτε και είδα το κυνηγόσκυλο των γειτόνων να τρώει την κότα. Το θέαμα αποτρόπαιο. Το βράδυ τις κλείνω σε μια κούρνια και για πάτο έχω σύρμα ώστε να πέφτουν οι κουτσουλιές. Πήγε λοιπόν αυτό που λέτε και την τραβούσε ζωντανή όλο το βράδυ. Τι να σας πω την κατακρεούργησε. Μόλις το είδα μου ήρθε το σκοτώσω εκείνη την στιγμή. Αλλά δεν μπορούσα να το χτυπήσω και το έδιωξα. Η γειτόνισσα που το έχει εντωμεταξύ να κάθεται και να βλέπει απτό μπαλκόνι της το όλο σκηνικό. Κατέβηκε μετά κάτω και μόλις της είπα ότι έγινε αυτό και αυτό η απάντηση της ήταν "το σκυλί εμάς δεν πειράζει κότες, δεν πείραξε ποτέ" βγήκε και ο άντρας της και συνέχιζαν μαζί το ντουετάκι. Και είχαν το θράσος κιόλας να λένε ότι ήταν το δικό μου το σκυλί που την έφαγε! Εντάξει είπα να μην ακουστούμε σε όλο το χωριό. Πήγα και μάζεψα την διαμελημένη κοτούλα μου και έφυγα. Μόλις έρθει ο γιος της όμως που έχει το σκυλί θα δει το θα πάθει και αυτός. Γιατί είναι δεύτερη φορά που μου τρώει κότα ράτσας το σκυλί αυτό.
Δεν ξέρω τι θα κάνει, εγώ τα λεφτά από την κότα που μου έφαγε θα τα πάρω αλλιώς μια ενημέρωση για τις συνθήκες που έχουν το σκυλί θα κάνω και αυτό ήταν.
Τι να πω για αυτή την κοτούλα, την είχα δέκα χρόνια. Μου την έδωσε η γιαγιά μου να την προσέχω. Έχει βγάλει πάνω από εκατό κοτοπουλάκια όλα αυτά τα χρόνια. Άριστη μάνα με καταπληκτική συμπεριφορά. Θα μου λείψει απίστευτα! Ήθελα να δω αν θα φτάσει τα 13 χρόνια ζωής που είναι κάτι το πολύ δύσκολο για κότα. Τέλος πάντων να μιλήσω κάπου ήθελα. Συγνώμη για το μεγάλο ποστ. Θα μου λείψεις ασπρούλα μου! Θα σε θυμάμαι για πάντα!

01.webp
 
Σε ευχαριστώ Τάκη. Σκέφτομαι το τι τράβηξε μέχρι να πεθάνει και στεναχωριέμαι όσο δεν φαντάζεσαι. Να την έπνιγε ακαριαία θα ήταν αλλιώς, αλλά αυτό...
Παντού κομμάτια και απομεινάρια...
 
Ακριβώς Μαίρη! Για κάποιους ειναι μια απλή κότα αλλά για εμένα ήταν κάτι πολύ παραπάνω. 7 χρονών ήμουν όταν αυτή ήταν κοτοπουλάκι. Και κάτα κάποιο τρόπο αυτή είναι η αιτία που μου αρέσουν τα οικοσιτα. Η γιαγιά μου πάντα της έβαζε αυγά για να κλωσησει και θυμάμαι τα ατελείωτα μεσημέρια που πέρναγα παρακολουθώντας την μαζί με τα πουλιά της. Όταν η γιαγιά μου δεν μπορούσε να έχει πλέον κότες μου την εμπιστεύτηκε γιατί την αγαπούσε πολύ. Στεναχωρήθηκε και αυτή όταν της το είπα πάρα πολύ. Η καλύτερη κλωσσα ήταν. 16 κοτοπουλάκια έβγαλε μια φορά. Τι να πω, τόσες ωραίες παιδικές αναμνήσεις...
Θα μου λείψει πάρα πολύ. Θα μπορούσε να ζήσει πολύ ακόμη γιατί την φρόντιζα πολύ καλά. Και ήθελα και εγώ τέλος πάντων να δω πόσο θα αντέξει ακόμη. Είχε ήδη μεγάλη ηλικία και θα ήθελα πάρα πολύ να έχω μια τέτοια εμπειρία. Να δω πόσο θα καταφέρει να ζήσει ακόμη. Ήταν εντελώς υγιείς και θα γεννούσε σε λίγο. Έφυγε τόσο άδικα...
 
😞 😭Δεν έχω λόγια Γιάννη, λυπάμαι τόσο πολύ.
.Για κάποιους ειναι μια απλή κότα αλλά για εμένα ήταν κάτι πολύ παραπάνω. 7 χρονών ήμουν όταν αυτή ήταν κοτοπουλάκι. Και κάτα κάποιο τρόπο αυτή είναι η αιτία που μου αρέσουν τα οικοσιτα. Η γιαγιά μου πάντα της έβαζε αυγά για να κλωσησει και θυμάμαι τα ατελείωτα μεσημέρια που πέρναγα παρακολουθώντας την μαζί με τα πουλιά της.
Για ''κάποιους'', πιστεύω πως οι περισσότεροι εδώ νιώθουμε τη θλίψη και την στεναχώρια σου για τον τόσο άσχημο και άδικο χαμό αυτής της μικρής ψυχής που κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να καλλιεργήσει τόσα όμορφα συναισθήματα σ΄ένα παιδί (και όχι μόνο).
Πάντα θα κατέχει ένα ξεχωριστό κομμάτι της καρδιάς και της ψυχής σου, για την ομορφιά της ζωής που κατάφερε να σου ξυπνήσει.
Αυτή, μια απλή (για κάποιους). Κότα!
 
Είχαμε αλλά δεν κλείσαμε την πόρτα το βράδυ, ως συνήθως. Το σκυλί το είχαν αφήσει αμολυτο μέσα σε μια περίφραξη αλλά δεν έκλεισαν την πόρτα καλά και βγήκε. Θα παραγγείλω να μου φτιάξουν νέα κούρνια πλήρως εξοπλισμένη. Δεν την ξανά πατάω.
 
Γιάννη, λυπάμαι πολύ για τον τρόπο που πέθανε η κοτούλα σου.
Υπάρχει περίπτωση να ρίξεις τσιμέντο στο κοτέτσι (που πλένεται κι εύκολα), και να βάλεις και δεύτερο σύρμα γύρω - γύρω σε μια σχετική απόσταση, ώστε να μην μπορεί να πλησιάσει ούτε καν κοντά κάποιος θηρευτής;
Όσο για το ζευγάρι των γειτόνων σου, τι να λέμε τώρα... Πολλοί άνθρωποι είναι τόσο κουτοπόνηροι, που νομίζουν ότι επειδή δήλωσαν κάτι, έστω κι αν αυτό "βγάζει μάτι", τη σκαπούλαραν. Γελοιότητες, από ανεύθυνα ανθρωπάρια... Νομίζω ότι απλά δεν χρειάζεται να ασχοληθείς άλλο μαζί τους, γιατί το σάλιο σου θα ξοδέψεις.
 
Ευχαριστώ Γιάννη, το έχω περιφραγμένο καλά και την μέρα δεν κινδυνεύω από κάτι. Απλά εκείνο το βράδυ βγήκε το συγκεκριμένο σκυλί, έσκισε το προστατευτικό σύρμα και έτσι έφτασε την κότα. Κανονική μάχη έγινε. Ούτε θέλω να φανταστώ πόσο υπέφερε. Και δεν άκουσε και κανένας τίποτα. Θα πρέπει να φώναζαν όλες οι κότες από την αναστάτωση αλλά κανείς δεν τις άκουσε. Τέλος πάντων, ότι έγινε έγινε τώρα.
 
Back
Top