Φροντίδα Αντιπαρασιτικό για το κλουβί ή το πουλί

Eleni pepper

PB Member
Εγγραφή
12 Ιουλ 2016
Μηνύματα
901
Πόλη
Εύβοια
Παιδια μου σας ευχαριστωωω πολυυυ αλλα μοας και ειπε η @alicedros για ψειρες να θεσω ενα ερωτημα μου εδω κ καιρο αναρωτιεμαι πρεπει να προμηθευτω καποιο αντιπαρασιτικο για το κλουβι η το πουλι; Εχω διαβασει διαφορα και δν ξερω... Εδω λογω εξοχης εχει και ψειρες, ψυλλους κλπ. Κατι που να ψεκαζω και τα δυο; Προληπτικα; Εχετε κατι να που πειτε εσεις που χρησιμοποιειτε;,😵
 
Γενικά είμαι κατά των προληπτικών ψεκασμών όταν τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, ωστόσο μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ελαφρύ σπρέϋ όπως το chevitren ή το Pinex Pump Spray της Tafarm.

Με προσοχή πάνω στο πουλί.
 
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει chevitren για τα κλουβιά και το Repeli (πάνω στα πουλιά, πάντα μεγάλη προσοχή στα μάτια). Συμφωνώ με την Μαρία (ελάχιστες φορές τα έχω χρησιμοποιήσει, ούτε μια φορά τον χρόνο), καλό όμως θα είναι να έχεις κάποιο προληπτικά (έχουν ημερομηνία λήξης)
tinypic-no-longer-available.jpg
 
Εγώ θεωρώ πως όπως στα σκυλάκια μας βάζουμε αμπουλα (το καλοκαίρι ακόμα πιο συχνά) για τα τσιμπουρια, τους ψυλλους κτλ έτσι πρέπει το ίδιο να κάνουμε και για τα πουλάκια μας. Μια φορά τον μήνα (το καλοκαίρι κάθε 20 κακό δεν κάνει) ψεκασμο όλου του εξοπλισμού (φυσικά όχι τα φαγητά και τα νερά) κλουβι και το πεπερονι μέσα. Έτσι και ήσυχη θα είσαι και ούτε κακό κάνεις στο πουλάκι σου! 😉
 
εδω κ καιρο αναρωτιεμαι πρεπει να προμηθευτω καποιο αντιπαρασιτικο για το κλουβι η το πουλι;
Θεωρώ πως από την ώρα που δεν υπάρχει υπόνοια για ψείρες πάνω στο πτηνό καλύτερη είναι η πρόληψη μέσω του ψεκασμού του χώρου κι όχι μόνο του κλουβιού.
Γιατί οι κόκκινες ψείρες που τους θερμούς μήνες βασανίζουν κάθε πτηνό, "κουρνιάζουν" την ημέρα σε χώρους και αποστάσεις που εμείς θα τις θεωρούσαμε απίθανες για τόσο μικρά πλάσματα... μαζί με τις πιο θαρραλέες που μπορεί να κοιμούνται παντού μέσα στο κλουβί.
Εσύ έχεις υποψίες πως υπάρχουν παράσιτα ή απλά ακολουθείς τη "συνταγή" που ακολουθούμε οι περισσότεροι καλύπτοντας τις ανασφάλειές μας;
 
Πρόβλημα με ψείρες δεν έχω τα 2 χρόνια που ξανά απέκτησα πουλιά. Τον πρώτο χρόνο που ήταν μόνη η Χαρά δεν ψέκαζα καθόλου και δεν είχα θέμα. Φέτος που πήρα και τον Νικόλα, και επειδή το κλουβί είναι ξύλινο άρα και πιο επίφοβο για ψείρα, ψεκάζω προληπτικά περίπου κάθε 1,5 μήνα με ταμπερνίλ το κλουβί με τα πουλιά μέσα μεν, όχι όμως άμεσα πάνω τους!
 
ψεκάζω προληπτικά περίπου κάθε 1,5 μήνα με ταμπερνίλ το κλουβί με τα πουλιά μέσα μεν, όχι όμως άμεσα πάνω τους!
Δεν ξέρω το χρόνο που μένει δραστικό αυτό το φάρμακο...
Αλλά καλύτερα στο μήνα λόγω της ειδικής αντοχής που παρουσιάζουν αυτά τα παράσιτα σε κάθε περίπτωση.
 
Πρόβλημα με ψείρες δεν έχω τα 2 χρόνια που ξανά απέκτησα πουλιά.
Ούτε και θα έχεις ποτέ, εφόσον τα πουλιά ζουν μέσα στο σπίτι και δεν έρχονται σε επαφή με πουλιά του εξωτερικού περιβάλλοντος.
Οι ψείρες μεταδίδονται από τον ξενιστή στο σώμα άλλου πουλιού σε μία από τις τρεις φάσεις της ζωής τους, αυγό-προνύμφη-ψείρα.
Όπως έγραψα και στο #2#, αλλά αναφέρεται και στο άρθρο του petbirds, στους παπαγάλους οι ψείρες είναι σπάνιο φαινόμενο.
Ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν αφήνουμε αρκετές ώρες τα πουλιά μας σε εξωτερικό χώρο, όταν εισαγάγουμε συχνά νέα πτηνά στο εκτροφείο μας ή έχουμε πολυπληθή εκτροφή, γιατί τότε τα νέα πουλιά ενδέχεται να μολύνουν όλα τα υπόλοιπα.

Μικρός αριθμός πουλιών που ζει μέσα στο σπίτι, με επιμελή απλή καθαριότητα, δεν κινδυνεύει από ψείρες, Προσωπικά και στο φόρουμ δεν έχω διαβάσει κανένα περιστατικό με ψείρες σε παπαγάλους.
Γιατί να ψεκάζεις κάθε 1,5 μήνα Νίκο; Υπάρχουν φυσικές προληπτικές μέθοδοι μέσω φύλλων δάφνης, σκόρδου ή κάποιων άλλων εντομοαπωθητικών φυτών και μπορείς μόνο και μόνο επειδή έχεις ξύλινο κλουβί, να ψεκάζεις μια-δυο φορές τον χρόνο, έτσι μήπως και...
Υπάρχουν αθώα εντομοκτόνα;
 
Εσύ έχεις υποψίες πως υπάρχουν παράσιτα ή απλά ακολουθείς τη "συνταγή" που ακολουθούμε οι περισσότεροι καλύπτοντας τις ανασφάλειές μας;
Βασικα απο ανασφαλεια... Κ θα σας πω γιατι.. Το σπιτι μου ειναι στη μεση ενος βουνου να το πω μικρο μεν αλλα μεσα στο ζωικο βασιλειο εχει παντου ζωιφια αραχνες τεραστιες μυγιες ολων των ειδων γενικα ολα τα εντομα κ πριν κανενα 7μηνο ειχε θεμα ολο το χωριο απο ψυλλους δν ξερω λες κ ηρθε κοπαδι εμεις βγαιναμε εξω κ πηδαγαν πανω μας με αποτελεσμα πηγαμε σε γεωπονο φαρμακο γενικη ολο το σπιτι κ με πολυ κοπο γλυτωσαμε κ εχω παυρι φοβια... Κ κεω να βαζω κατι εστω καιε εξαμηνο να ειμαι σιγουρη!mehγιαυτο σας ρωταω... Τωρα πχ μας την εχουν πεσει τα μυρμιγκια ελεος🤬😡ωρες ωρες μετανιωνω που καναμε απονεντρωση κ φυγαμε απο αθηνα χεχεχεχεχ:D οταν λετε γενικα στον χωρο... Να ψεκασω το δωματιο δλδη;
 
Η διασπορά των παρασίτων είναι άμεσα εξαρτώμενη από το περιβάλλον διαβίωσης των πτηνών μας...
Αν υπάρχει για παράδειγμα σε κοντινή απόσταση κάποια φωλιά πουλιών... ακόμη και χελιδονιών... Τότε είναι εύκολη η διαφυγή ενός αριθμού παρασίτων προς τα πτηνά μας.
Τα παράσιτα δεν έχουν εμπόδια διέλευσης από τον "έξω" χώρο στον "μέσα" που βιώνουν τα οικόσιτα πουλιά μας. Τους αρκεί μια χαραμάδα σε κάποιο παράθυρο (το καλοκαίρι μένουν ορθάνοικτα) για να μπουν και να παρασιτήσουν.
Δεν γνωρίζω στ' αλήθεια πόσο ευκολοπρόσβλητοι μπορεί να είναι στις ψείρες οι παπαγάλοι αλλά στη θέση σου θα ψέκαζα προληπτικά τα ανοίγματα παράθυρα και πόρτες κρατώντας έξω ... όλους τους ανεπιθύμητους εισβολείς μαζί και τα μερμήγκια.
Η πρόληψη στο χώρο δεν έκανε ποτέ κακό στα pet ζωάκια μας...
Για την μέσα πλευρά του σπιτιού σου δεν νομίζω πως είναι απαραίτητος κάποιος ψεκασμός... Τη στιγμή μάλιστα που δεν έχεις ενδείξεις ύπαρξης αυτών των παρασίτων.
 
θα ψέκαζα προληπτικά τα ανοίγματα παράθυρα και πόρτες
Αυυτο θα κανωωω λοιποννν τα σπουργιτια εχουν φωλιεςς παντου σε ολα τα κεραμυδια του σπιτιου στα μπαλκονια οποτεε ακρως επιφοβο! Κ τα δεντρα επισης κοντα οποτε... Θα παρω το chevitren απο γνωμες ακουω ειναι πιο καλο... Με αυτο μπορω να ψεκασω και τα παραθυρα;
 
θα παρω το chevitren απο γνωμες ακουω ειναι πιο καλο... Με αυτο μπορω να ψεκασω και τα παραθυρα;
Άνετα... ακόμη και το κλουβί του πτηνού και για ένα μήνα θα είσαι ήσυχη από τα παράσιτα.
 
Γιατί να ψεκάζεις κάθε 1,5 μήνα Νίκο; Υπάρχουν φυσικές προληπτικές μέθοδοι μέσω φύλλων δάφνης, σκόρδου ή κάποιων άλλων εντομοαπωθητικών φυτών και μπορείς μόνο και μόνο επειδή έχεις ξύλινο κλουβί, να ψεκάζεις μια-δυο φορές τον χρόνο, έτσι μήπως και...
Υπάρχουν αθώα εντομοκτόνα;

Αυτό ξαναπέστω Μαρία μου! Είδαμε τι έπαθε και η Ανατολία με το οικολογικό σπρέυ! Δηλητήριο και καλό δεν γίνεται! Από την άλλη την εφαρμογή την κάνω τώρα το καλοκαίρι που ανεβαίνει η ζέστη και ευνοούνται οι ψείρες! Και μην φανταστείς, ένα φσιτττ στον πάτο και ένα ψέκασμα στο ταψί εκτός κλουβιού στο καθάρισμα! Αυτό με την Δάφνη είναι εξαιρετική ιδέα, το βάζουν και στα όσπρια και τα ρύζια να μην μαμουνιάσουν! Και εχω και ένα σωρό από το δέντρο στο χωριό! Αύριο θα βάλω στο ταψί!
 
Τα φυλλα δαφνης μηπως ειναι τοξικα αν τα φαει το πουλι; Μαρακι μου μηπως να φτιαξουμε βαμα(το ζουμι του) απο φυλλα δαφνης εννοεις; @maria p

Άνετα... ακόμη και το κλουβί του πτηνού και για ένα μήνα θα είσαι ήσυχη από τα παράσιτα.
Βεβαια μου ειπε ο εκτροφεας οτι ειναι αποπαρασιτομενος προληπτικα ο μικρος οποτε δν ανησυχω αλλα παραθυρα θα ψεκασωω οπως δηποτε👍λογω παρελασης ζωυφιωννν:D
 
Scripta manent· καθένας έχει την ευθύνη των απόψεών του.
Η βιομηχανία των εντομοκτόνων είναι από τις μεγαλύτερες και επικερδείς του κόσμου. Τα αποτελέσματα στο περιβάλλον είναι γνωστά.
Όποιος θέλει να ψεκάζει, μπορεί να ψεκάζει. Μετά όμως μην ψάχνουμε "τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε".
Η φύση έχει την δράση και την αντίδραση. Υπάρχουν φυτά που και τα πουλιά χρησιμοποιούν στις φωλιές τους στην φύση, το έχω αναφέρει και παλαιότερα, όπως η Ακονιζιά, η Μελιά , η Δάφνη, το Σκόρδο , η Ρίγανη που μπορούμε να χρησιμοποιούμε ασφαλώς, χωρίς παρενέργειες για τα πουλιά μας.
Ειδικά η Μελιά, έχει την ίδια δραστική ουσία με το δέντρο Neem από το οποίο παρασκευάζονται γνωστά παρασιτοκτόνα ήπιας μορφής. Η Ακονιζιά χρησιμοποιείται και σήμερα ακόμα από μελισσοκόμους (για την καταπολέμηση των ακάρεων) αλλά και αγρότες σε κοτέτσια, που γνωρίζουμε πως κότα χωρίς ψείρα, δύσκολα γίνεται.
Ακόμα-ακόμα υπάρχουν ζώα όπως οι γάτες που δεν αφήνουν τίποτα να προσεγγίσει το σπίτι.
Τα χελιδόνια μπορεί να τα φοβόμαστε (σωστά) για ψείρες αλλά μας απαλλάσσουν από κουνούπια (ευλογιά των πτηνών) και μύγες.
Ψεκάζουμε τον τόπο όλο και μετά φυτεύουμε ντομάτες και απορούμε που δεν γίνονται. Που πήγαν οι μέλισσες όμως;
Προσωπικά έχω χρόνια να ψεκάσω το σπίτι μου και δεν έχω κανένα μαμούνι.
Τα φυτά μου τα ψεκάζω με σαπούνι και οινόπνευμα ή διάλυμα γάλακτος και είναι υγιέστατα.
Για τα μυρμήγκια χρησιμοποίησε ξερή ρίγανη στην διαδρομή τους και μέχρι το σημείο που σ' ενδιαφέρει. Θα αλλάξουν διαδρομή.
Γενικά τα μυρμήγκια είναι χρήσιμα, οργώνουν το έδαφος.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
σωστα μαρια μου κ εγω αυτης της αποψης ειμαι.. Εχεις απολυτο δικιο οτι πιο φυσικο τοσο καλυτερο ξερεις τι κουνουπια εχουμε εδω ποτε δν εβαλα ταμπλετα ειμαι κατα... Δν θελω να επιβαρυνω ουτε το πουλακι μεσα ουτε τα εξω.. Πειστευω κ οσο καθαριζεις τον χωρο σου τακτικα εισαι ασφαλης. Γιαυτο μονο τα παραθυρα αν ψεκασω προληπτικα κ μια φορα το χρονο η δυο εχω σπουργιτια ακριβως εξω απο το παραθυρο καθε μερα καθαριζω αχυρα απο τις φωλιες τους κ κουτσουλιες... Εχω ακουσει κ για την αρμπαροριζα.. Ξερεις κατι;
 
Προσωπικά έχω χρόνια να ψεκάσω το σπίτι μου και δεν έχω κανένα μαμούνι.
Τα φυτά μου τα ψεκάζω με σαπούνι και οινόπνευμα ή διάλυμα γάλακτος και είναι υγιέστατα.

Προχθές ψέκασα με διάλυμα υγρού πιάτων+οινόπνευμα+νερό, έναν ιβύσκο και ένα δυόσμο τίγκα στην ψείρα, και χθες ήταν πεντακάθαρα! Μαρία πιςτεύεις ότι θα μπορούσε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στις ψείρες των πουλιών; Ή να χρησιμοποιηθεί σαν προληπτικό μέσο ( υποθέτω δεν θα έχει μεγάλη χρονική αντοχή)! Όπως λέει και η Ελένη παραπάνω, ενα ψέκασμα με "ζουμί" δάφνης θα είχε αποτέλεσμα αποτρεπτικό;
 
Back
Top