Φροντίδα Αν βαλω τα καναρινια στην κλουβα, θα αγριεψουν;

Mithradil

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2009
Μηνύματα
151
Πόλη
Κύμη
γειασας παιδια. Ειναι αληθεια οτι τα καναρινια αν τα βαλω στη κλουβα αγριευουν;
 
εχει τυχει σε ενα φιλο μου παει κοντα κ φοβουνται οπως τα αγρια
 
Αν δεν σε βλέπουν συχνά αγριεύουν ή αν τα βάλεις με άλλα πιο άγρια πουλιά. Συνήθως το πουλί που φοβάται πιο πολύ την ανθρώπινη παρουσία παρασέρνει και τα υπόλοιπα. Αν έχεις ήρεμα πουλιά και η κλούβα είναι σε μέρος όπου σε βλέπουν συνεχώς δεν πρόκειται να αγριέψουν. Εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος της κλούβας. Αν μιλάς για μια κλούβα του μέτρου που απλά να μπορούν να πετάνε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν τα βάλεις σε μια κλούβα με μέγεθος δωματιού τότε λογικό είναι να έρθουν πιο κοντά στη φύση τους και πιο μακριά από σένα. Παλιά είχα πουλιά σε κλούβα (περίπου 3 τμ) και ανάμεσά τους είχα και δύο ζεμπράκια τα οποία ερχόντουσαν στο χέρι μου ενώ ήμουν μέσα στην κλούβα. Δεν τα επηρρέαζε καθόλου ο χώρος. Τα καναρίνια μου δεν ήταν ποτέ τόσο ήμερα για να καταλάβω διαφορά, αλλά δεν χτηπιόντουσαν κιόλας σαν τρελά μόλις με έβλεπαν.
 
η κλουβα μου ειναι 5 μετρα παω συχνα στα πουλια κ ταραζονται λες κ τα εχουνε τρομαξει
 
Μήπως τα είχε βάλει για λίγο; Ενωώ πως μπορεί από το μικρό κλουβί με τα μικρά όρια να μπήκαν στην πελώρια κλούβα και να φοβούνται επειδή ο χώρος α αυτά είναι πελώριος. Καταλαβαίνεις τι ενωώ; Άστα λίγο να συνηθίσουν και μην πας εκεί συνέχεια. Κάτι δικό μου τώρα: Η κλούβα είναι χειροποίητη ή την αγόρασες;
 
τα εχω 10 μερες μεσα. Ναι μονος μου την εφτιαξα δυσκολευτικα αλλα τα καταφερα
 
Πές μου αναλυτικά υλικά και διαδικασία. Στο πρφιλ μου ενωώ με μύνημα. Όχι εδώ γιατί ενδιαφέρομαι να κάνω μία.
 
κατι παρομοιο ειχα κανει και εγω περυσι σε μια παρομοια κλουβα και παρατηρησα οτι ενω πολλα πουλια ηταν πολυ ήμερα μετα απο λιγο καιρο στην κλουβα αρχισαν να ''αγριευουν''.
 
εννοει απο την κουραση, θα κουραστουν.
βαλε καμμια φωτο να δουμε την κλουβα σου;
 
η κλουβα μου

αυτη ειναι η κλουβα αλλα ειναι πιο παλια η φωτο εχω καμια 10 μερες που την εχω μεγαλωσει κ αλλο αυριο θα σας τη δειξω κ την υπολειπη
 

Συνημμένα

  • 034.webp
    034.webp
    20,1 KB · Προβολές: 136
  • 024.webp
    024.webp
    25,5 KB · Προβολές: 149
  • 035.webp
    035.webp
    23,8 KB · Προβολές: 123
Η κλουβα σοθ σκίζει.. Απλα εγώ πιστευώ βλέπουν τισ καρδερινες να τρομαζουν.. Και ετσι το ενα παρασυρει το αλλο... Τα πουλιά ζουν με ενστικτο και εμπιστοσυνης το "ενα στο αλλο.σε ενα κοπαδι 100 πουλιών 1 να τρομαξει και να χτυπησει τα φτερά του με τροπο ΦΥΓΗΣ θα φύγουν ολα. 😉
 
Αν δεν σε βλέπουν συχνά αγριεύουν ή αν τα βάλεις με άλλα πιο άγρια πουλιά. Συνήθως το πουλί που φοβάται πιο πολύ την ανθρώπινη παρουσία παρασέρνει και τα υπόλοιπα.
Γιαυτό ανέφερα αυτό στην αρχή.
 
γιατι θα πεσουν ξερα;

Λόγο του ότι ο μυικός ιστός δεν έχει ''δέσει'' ακόμα, τα πουλιά θα παρουσιάζουν καταπόνηση και αδυνάτισμα. Δεν βάζουμε ποτέ πουλιά σε μικρή ηλικία απευθείας σε τόσο μεγάλη κλούβα. Αν αυτό γίνει σταδιακά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
 
τωρα ειναι ημερα τα πουλια μεσα δν πιστευω να τρομαξουνε τα πουλια ειναι
4 μηνων υπαρχει πιθανοτητα να ψοφισουνε; Σε τη ηλικια πρεπει να τα βαλω κανονικα;
 
γεια σας. Εγω τα εχω για χρονια σε ενα κλουβι 5χ2χ1,5υψος, εχω μεσα γυρω στα 50 καναρινια. Δεν εχουνε προβλημα κανενα γενανε και βγαζουνε γυρω στα 40-50 γιαβρια. Μονα τους ελευθερα. Δεν ανακατευομαι με τα αυγα και με τα ζευγαρωματα, μονο τα ταιζω.χαμοσ απο κελαηδισματα. Ειναι στη σοφιτα και εχουνε χωρο και βγαινουνε και στο μπαλκονι. Ειναι οτι καλυτερο απο ενα κλουβακι. Οταν πας ορεστιαδα θα βαλς φωτο.
 
Back
Top