Φροντίδα Αν βαλω τα καναρινια στην κλουβα, θα αγριεψουν;

γεια σου νικο. Καλα οταν γενανε κ βγαζουν μικρα τη τροφη δινεις για τα μικρα;λογικα πρεπει να βαζεις πολυ αυγο
 
καθε 1-2 μερεσ αυγο βραστο με το τσοφλι συνεχεια οχι μονο οταν γενανε. Αγγουρι, μαρουλι, σπανακι κτλ.
 
καλημερα νικο. Προβληματα με ψειρες εχεις; Γιατι οσο ναναι καποιο κολαει
της φολιες της εχεις ψηλα;
 
γεια σας. Εγω τα εχω για χρονια σε ενα κλουβι 5χ2χ1,5υψος, εχω μεσα γυρω στα 50 καναρινια. Δεν εχουνε προβλημα κανενα γενανε και βγαζουνε γυρω στα 40-50 γιαβρια. Μονα τους ελευθερα. Δεν ανακατευομαι με τα αυγα και με τα ζευγαρωματα, μονο τα ταιζω.χαμοσ απο κελαηδισματα. Ειναι στη σοφιτα και εχουνε χωρο και βγαινουνε και στο μπαλκονι. Ειναι οτι καλυτερο απο ενα κλουβακι. Οταν πας ορεστιαδα θα βαλς φωτο.


Πως γίνεται η επιλογή γεννητόρων, για την κάθε αναπαραγωγική χρονιά; Το ελεύθερο ζευγάρωμα μόνο προβλήματα θα βγάλει στο μέλλον και όχι υγιεί και ποιοτικά πουλιά, άρα κάλο είναι να αποφεύγεται.
 
Και πως καταλαβαίνεις αν κάποια μάνα δεν ταΐζει, ή αν ένας αρσενικός χαλάει τις φωλιές, ή αν ένα μικρό έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα, ο έλεγχος γενικά πως γίνεται σε ένα τέτοιο χώρο; Το θέμα μας είναι να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες και πιο σωστά ζευγαρώματα και όχι απλά χύμα στο κύμα πουλιά και ότι κάνουν. Είναι και αυτό ένας τρόπος και κάποιοι τον ακολουθούν, αλλά δεν είναι ο ενδεδειγμένος για τα λιγότερα προβλήματα.
 
δηλ, δν πρεπει να ζευγαρωνουνε στη κλουβα κ μενα μου φαινεται σωστο αυτο γιατι μπορει να ζευγαρωνουν αδερφια οποτε πρεπει να τα ξεχωριζουμε να τα βγαζουμε εξω στη περιοδο αναπαραγωγης
 
ο καθενας αφιερωνει τον χρονο που μπορει.στα χρονια που ασχολουμαι με τα καναρινια και τα εχω στην κλουβα δεν ειχα ποτε προβλημα ουτε προβληματικα πουλια. Καθε χρονο χαριζω παρα πολλα υγιεστατα πουλια που τον επομενο χρονο ζευγαρωνουν ολα. (και βαζω μεσα αλλα απο φιλους).η φυση νομιζω τα κανονιζει καλυτερα απο τον καθενα μας. Τωρα αν αυτο καποιος το λεει χυμα στο κυμα, καλως δεν θα ασχοληθω.
 
Ένα υγιές ζευγάρι σωστά προετοιμασμένο για αναπαραγωγή βγάζει κατά μέσο όρο 10 μικρά σε 3 γέννες. Στη χειρότερη περίπτωση να βγάλει 5-6 μικρά. Αν από 50 πουλιά επιβιώνουν 50 απόγονοι αυτό απλά αποδυκνείει ότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αναπαραγωγής. Δεν σε κατακρίνω για αυτό που κάνεις, το έχω κάνει κι εγώ. Απλά εδώ ψάχνουμε τι είναι το καλύτερο για τα πουλιά και με ποιο τρόπο έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην αναπαραγωγή. Από αυτή την άποψη τα πουλιά είναι χύμα στο κύμα. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αναλόγως τι θέλει ο καθένας από το κοπάδι του. Αν δεν σε ενδιαφέρει να διαλέγεις τα ζευγάρια σου, να κρατάς πουλιά δημιουργώντας μια δική σου γραμμή εκτροφής κλπ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτόν τον τρόπο (εκτός από τα προβληματάκια με τις τροφές κλπ που ανέφερα πιο πάνω)
 
Στις κλούβες συνήθως τα καναρίνια αγριεύουν και ειδικά όταν τα παίρνουμε το καθέ ένα από το μικρό κλουβί του για να τα βάλουμε όλα μαζί κατευθείαν με άλλα πουλιά στη κλούβα. Τα καναρίνια είναι κοινωνικά πουλιά αλλά όταν έχουν συνηθίσει να είναι μόνα τους στο κουβί τότε αν τα βάλουμε όλα μάζι στη κλούβα τότε αυτά δημιουργούν διαμάχες γιατί προσπαθουν να διεκδικήσουν το δικό τους χώρο στη κλούβα. Πρέπει να τα βαζουμε στη κλούβα με τη σειρά αφου τα έχουμε βάλει πιο πρίν σε ένα κλουβι με χώρισμα ένα ένα για να δούμε πόσο καλά τα πηγαίνουν και για να γνωρίστουν. Ειτε είναι αρσενικά είτε είναι θυληκά. Το ένα μετα το αλλό μπαινουν στη μεγάλη κλούβα. Έτσι δημηργούμε μια ομάδα καναρινιών χωρίς διαμάχες και εκτοπισμούς.
 
Πρέπει να τα βαζουμε στη κλούβα με τη σειρά αφου τα έχουμε βάλει πιο πρίν σε ένα κλουβι με χώρισμα ένα ένα για να δούμε πόσο καλά τα πηγαίνουν και για να γνωρίστουν.
Αν για παράδειγμα θέλουμε να βάλουμε 5 πουλιά στην κλούβα. Θα πάρουμε τα δύο πρώτα και θα τα βάλουμε με χώρισμα για να γνωριστούν. Αφού γνωριστούν θα τα βάλουμε στην κλούβα. Στη συνέχεια τα επόμενα δύο. Και τα δύο αυτά με τα πρώτα δύο που δεν θα έχουν γνωριστεί δεν θα έχουν διαμάχες; Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό.
 
Back
Top