Αναπαραγωγή Αν βγουν νέα πουλάκια, πώς θα καθαρίσω τη φωλιά;

Και παλι ξανα ευχαριστω. Τελευταιο αυγο το εκανε 18 του μηνα υπολογιζω γυρω στις 2-3 Μαρτη να βγουν τα μικρα. Θα αμολυσω την πεθερα μου στα χωραφια '''οχι για βοσκη'''':D αλλα για διαφορα χορτα που διαβασα να δω τελικα τι τρωνε. Τους βαζω μηλο και μαρουλι αλλα μονο τσιμπολογουν ενω πρωτα τα εξαφανιζαν.Λογικα θα τα βαρεθηκαν. Οσο για τα υπολοιπα επειδη την βλεπω που με κοιτα με μισο ματι οταν παω εκει για να τους βαλω φαι, δεν θελω να πολυενοχλω οποτε δεν βαζω χερι μεσα στο κλουβι.Αυτη τη φορα εδωσα υποσχεση στον εαυτο μου οτι δεν θα τη "πειραξω"΄. Στο παραθυρο που τα εχω ελπιζω ο ηλιος να μην τους κανει κακο αν και τουτος ο χειμωνας εχει εξαφανησει τον ηλιο.Βεβαια τους εχω κουρτινα μπροστα.Αντε να δω τια αλλο θα παθω...😳🙄👍
 
Οσο για τα υπολοιπα επειδη την βλεπω που με κοιτα με μισο ματι οταν παω εκει για να τους βαλω φαι
Ποια σε κοιτά με μισό μάτι; Η πεθερά σου ή η κανάρα;
Ως προς τα χορταρικά, φρούτα, κηπευτικά κλπ, θα έλεγα να μην βάλεις άλλα αυτήν την περίοδο που κλωσσάει. Το σκεπτικό μου είναι ότι οι κανάρες όταν κλωσσούν κρατάνε τις ακκαθαρσίες τους και λίγες φορές την ημέρα που σηκώνονονται τις αφήνουν να πέσουν. Τα κηπευτικά, χορταρικά, φρούτα κλπ παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα ακαθαρσιών και οι κουτσουλιές είναι πιο υδαρείς. Σε μια λοιπόν απότομη κίνηση μέσα στο σπίτι, δεν είναι καθόλου απίθανο το θηλυκό όπως θα σηκώνεται να κουτσουλήσει μέσα στη φωλιά και όπως είπαμε η κουτσουλιά θα είναι πιο υδαρής και πιο δύσκολα θα αφαιρεθεί από την κανάρα και αν πέσει στα αυγά θα φράξει κάποιους πόρους του κελύφους του αυγού και. (ουφ πολύ επιστημονική φαντασία έχει πέσει, αλλά το έχω πάθει κι έφτυσα αίμα να καθαρίσω το αυγό) και ενδεχομένως να το μολύνει εσωτερικά καθώς το τσόφλι είναι πορώδες. Όλα αυτά λοιπόν, η γνώμη μου είναι να τα βάλεις σταδιακά στη διατροφή τους μετά το πρώτο δεκαήμερο από την εκκόλαψη των νεοσσών.
Επίσης, η ιστορία με την πεθερά και τα χωράφια, ωραία ακούγεται, αλλά τα χόρτα σαφέστατα χρειάζονται πάρα πολύ καλό πλύσιμο, και με ξιδόνερο στο τέλος (μάλιστα τα αφήνει κανείς στο ξιδόνερο για λίγη ώρα) ώστε να μην φέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς που θα επηρεάσουν την υγεία των πουλιών.
Τέλος, την αυγοτροφή να τη βάλεις πιο συχνά από μία φορά την εβδομάδα, ακόμα και σε αυτή τη φάση που είναι τώρα η κανάρα (κατ' εξαίρεση μάλιστα) μέχρι να διαπιστώσεις ότι την καταναλώνουν. Έπειτα αραίωσε ή κόψε την κιόλας μέχρι την προηγούμενη ημέρα από αυτήν στην οποία περιμένεις την εκκόλαψη. Μετά την εκκόλαψη θα πρέπει πάντοτε να υπάρχει αυγοτροφή διαθέσιμη στο κλουβί, έως τον απογαλακτισμό των νεοσσών και όποτε είσαι σε θέση να το αλλάξεις και αυγό με το τσόφλι, που όπως είπαμε θα το αφήνεις για 2 -3 περίπου ώρες και όχι παραπάνω.
Όσον αφορά για τα πράγματα που παρήγγειλες, καλά έκανες, αλλά θα ήθελα να μας τα πεις αναλυτικά, διότι ενίοτε αγοράζουμε μερικές φορές άχρηστα έως εν δυνάμει επικίνδυνα υλικά για τα πουλιά μας, όπως κάποια παστέλια για παράδειγμα. Οπότε γράψε τα μας εδώ αναλυτικά για να σου πούμε σχετικά, αν θέλεις φυσικά.
Τέλος επειδή τα πουλιά είναι μέσα στο σπίτι, κι αν δεν κοιμούνται ξυπνούν με το σούρουπο, αυγή αντίστοιχα, σου επισημαίνω ότι πάντοτε θα πρέπει να έχετε το νου σας, όσοι διαμένετε εκεί, ώστε όταν κλείσει το φως το θηλυκό να βρίσκεται μέσα στη φωλιά.
 
Καλημερα σε ολους. Οι οδηγιες ειναι κατατοπιστικες πολυ και πολυ ευχαριστω. Η καναρα με κοιταει με μισο ματι, η πεθερα ακομη,. Οσο για τισ τροφες θα σας πω οταν τισ παρω.Φανταστηστε οτι δεν τησ εκανα και λιγα οταν εβγαλε τα πρωτα πουλακια.Απο τη χαρα μου την τραβαγα απο την ουρα για δω αν ζουν τα μικρα και πολλα αλλα, νομιζω θελω σκοτωμα γιαυτο τωρα πια ουτε που κοιταω. Για να δω τι θα γινει.Χθες τους εβαλα ενα ματσακι με λαχανικα αλλα βλεπω οτι μονο ο καναρος ρουμπονετε καλοπερναει αυτος, εκεινη εξακολουθει να ειναι βιδωμενη,Βλεπω οτι τρωνε το σπανακι αλλα αφου μου λετε οχι πολλα θα τα βγαλω για να μην εχω βρωμια. Τα εχω και δυο μαζι παντα ελπιζω να μη κανω κατι λαθος. Ο καναρος με εχει τρελανει στο κελαιδημα. Δε σταματαει καθολου.Αυτος ηταν που ταιζε πιο πολυ τα μικρα τοτε αλλα αφου εβαλα και γω το χερακι μου τη πατησα. Κατι αλλο που θα ηθελα να πω ειναι αν ο ηλιοσ τα ενοχλει γιατι μια μερα που ξεχασα να τραβηξω την κουρτινα γυρνοντας απο τη δουλεια ειδα την καναρα να καθεται στην φωλια με το στομα ανοιχτο και τα φτερα. Παει λεω τα αυγα θα εγιναν βραστα και αυτη θα θελει αντιλιακο.Απο τοτε εχω μονο τη μια πλευρα ανοιχτη της κουρτινας για να μπαινει λιγο ηλιος, οχι πανω της ομως. Εκανα καλα;!meh:D
 
Εκανα καλα;!meh:D
Άριστα έκανες Αλλά και πάλι δεν έχει τόση πολύ ζέστη ούτε ο ήλιος ζεσταίνει τόσο πολύ οπότε δε θεωρώ πως έχουν χαλάσει τα αυγά!
Συνέχισε όπως το πας και απόλαυσε αυτό το ταξίδι! Χαλάρωσε και όλα θα πάνε Καλά! 😉
 
Back
Top