Φροντίδα Απέκτησα ένα καναρίνι και θα χρειαστώ την βοήθειά σας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vangos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Vangos

PB New Member
Εγγραφή
24 Οκτ 2023
Μηνύματα
3
Καλημέρα σε όλα τα αγαπητά μέλη είμαι ο Βαγγέλης από Αθήνα και σας ευχαριστώ πρώτα απ' όλα για την αποδοχή σας
Αγαπητέ Σταύρο, όταν ήμουν στο δημοτικό γυρνώντας σπίτι μετά το σχολείο βρήκα ένα πουλάκι πεσμένο στην ρίζα μιας ελιάς κι ήταν τόσο μικρό που δεν είχε καν πούπουλα , όπως φαντάζεσται το μάζεψα και μαζί με τον παππού κάναμε γιγάντια προσπάθεια και τελικά το κρατήσαμε στην ζωή με αποτέλεσμα ένα τρομερό φλωροκάναρο ( απ' ότι έλεγαν οι μεγάλοι τουλάχιστον ).
Μετά από 1 χρόνο που πέθανε ορκίστηκα να μην ξαναπάρω ποτέ τίποτε στην ζωή μου και η εμπειρία μου με τα πτηνά σταματάει εκεί.
Έπρεπε να το κάνω κάποια στιγμή και από την Κυριακή απέκτησα ένα καναρίνι κι εδώ θα χρειαστώ την βοήθειά σας, έχω διαβάσει στο forum τα περί καθαριότητας και διατροφής φυσικά αλλά θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου πει
  • τι ράτσα μπορεί να είναι ( από τις φώτο ) το πήρα από το Σχιστό και δεν ξέρω ηλικία τίποτε
  • το βράδυ το έχω στο μπαλκόνι και σκέπασα το κλουβί με μια πετσέτα είναι ΟΚ ή πρέπει να το βάζω στο σπίτι ?
  • σε γενικές γραμμές μπορεί να ζήσει έξω ? όχι σε χιονιά φυσικά θα το βάζω μέσα αλλά στον χειμώνα που έχουμε στην Αθήνα
  • κελαιδάει κυρίως όταν μεσημεριάζει αλλά δεν έχει δύναμη η φωνή του, λέτε να φταίει η αλλαγή μέχρι να προσαρμοστεί στον χώρο ή είναι κάτι άλλο
Έχω φυσικά άλλες 100 απορίες αλλά δεν θέλω να γίνω κουραστικός , σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη
Φιλικά Βαγγέλης
 

Συνημμένα

  • 1698128663340-2.webp
    1698128663340-2.webp
    103,2 KB · Προβολές: 26
  • 1698128663356-2.webp
    1698128663356-2.webp
    155,4 KB · Προβολές: 26
  • 1698128663376-2.webp
    1698128663376-2.webp
    68,3 KB · Προβολές: 26
@Vangos καλώς ήρθες Βαγγέλη με το νέο μικρό σου φιλαράκι. Αυτή η ενότητα αυτή είναι μόνο για καλωσόρισμα του νέου μέλους, κ ότι χρειάζεσαι κάνεις όποτε θες ερώτηση στην σωστή ενότητα, πχ φροντίδα καναρινιών. Μέχρι τότε, δες αυτά:




Κ πάλι να το χαίρεσαι το μικρούλι σου. 😊
Υγ. Έξω στο μπαλκόνι μόνο εάν του πάρεις προστατευτικό κλουβιού κ θα βάλεις σίτα, για να το προφυλάξεις από τα αρπακτικά κ τα κουνούπια. Πρέπει επίσης να το προστατέψεις από τα ρεύματα αέρα κ να μην τον χτυπάει ο ήλιος. Περισσότερα θα σου πουν κ τα μέλη που έχουν τα καναρινάκια στο μπαλκόνι, γιατί εγώ το καναρίνι μου το έχω μέσα στο σπίτι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα Βαγγέλη και καλωσόρισες.

Ξεκίνησε με αυτά που σου πρότεινε η Μαρία και για ότι απορία προκύπτει, γράφε μας πάλι εδώ.

Να χαίρεσαι το νέο σου καναρινάκι.
 
Κούκλος και είναι. Μου θυμίζει πολύ έντονα ένα καναρίνι που έχω τον Clyde. Ανιψάκι του θα είναι. Δεν είναι ράτσα είναι κοινό αλλά να προσθέσω ότι εμένα έχει καλύτερη φωνή από άλλα καναρινάκια ράτσας που έχω. Οπότε μην κοίτας και πολύ ράτσες. Έχε το νου σου για κάνα μήνα μήπως παρουσιάσει τίποτα. Καλό θα ήταν κατά την άποψή μου να τον εξετάσει ένας πτηνίατρος (θα βρεις από το forum) για να έχεις εικόνα κατάστασης από τον προκάτοχό του και μέτρο σύγκρισης αργότερα. Πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά ότι σου έστειλε η @MARY58 για να έχεις μια εικόνα. Δεν είναι υπερβολικά αυτά που γράφουν μέσα. Ότι θα διαβάσεις θα καταλάβεις αργότερα ότι είναι σημαντικά. Προσωπικά ελπίζω να μην μάθεις και να είναι πάντα καλά χωρίς προβλήματα αν και αυτό θα δεις ότι είναι σχεδόν απίθανο. Καλή αρχή.
 
Καλημέρα Κώστα ευχαριστώ για τον απάντηση τα ενθαρρυντικά σου λόγια καθώς και τις συμβουλές σου, περιμένω να περάσουν καμιά 10αρια ημέρες να συνηθίσει τον χώρο να ηρεμήσει και μετά σαφώς θα τον πάω σε πτηνίατρο.
Καλή συνέχεια ευχαριστώ
 
Back
Top