Αναπαραγωγή Απορία για περιστέρια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης thanos22
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

thanos22

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαϊ 2008
Μηνύματα
79
Πόλη
Πετράλωνα
γεια σας εχω τρια ντουνεκια και επειδη εχω την καλητερη μου περιστερα αζευγαρωτη και αν δεν την ζευγαρωσω θα φυγει την ειχα παρει αλλη μια φορα εκατσε 4 μερες την ειδα να πεταει και δεν ειχα ξαναδει τοσο καλη σκεφτομαι να αγορασω απο ενα φιλο μου που δεν εχει πεταξει το αρσενικο απο τοτε που το πηρε. Αν τα ζευγαρωσω πιστευετε οτι θα βγαλουν καλα πιτσουνια''.
 
καλως ηρθες καταρχην!
Για να καταλαβω εχεις 3 θυλικα ντουνεκια;
Να ξερεις παντως οτι περιστερια καλα δεν κανεις απο μαζεματα αλλα δουλευεις με μια συγκεκριμενη ρατσα.
 
Για να βγαλεις καλα ντουντεκια πρεπει να τα δεις πως πετανε, αν χαθουνε τη μυαλο εχουνε και το βασικοτερο για τα ντουνεκια οταν πεφτουνε αν κανει καλες τουμπες. Εγω πεταω βουτες με οτι καιρο εχει. Τα πουλια μου και να χαθουν θα ξαναρθουν ειτε την ιδια ειτε την αλλη μερα. Ξεκινησα με 150 βουτες και εμεινα με 64 πουλια. Ειναι ομως απο μυαλο και απο πεσω αστα.Αν θες να φτιαξεις καλα πουλια μην τα λυπασαι οσα χαθουν δεν θα εχουν μυαλο ειναι αχρηστα. Οσα μεινουνε θα ειναι τα καλα πουλια που θα πρεπει να τους παρεις και μικρα.
 
στην παρεα μας! συγουρα θα σου λυσουνε την απορια σου ατομα σχετικα με τα περιστερια
 
απορια2

εχω δυο θηλικα και ενα αρσενικο, τα δυο ειναι ζευγαρι αλλα το αλλο θηλικο που ειναι το καλητερο ειναι ζευγαρωμενο με παγκουρα, σκεφτομαι οταν γενναν τα γνησια να περνω τα αβγα και να τα βαζω στην καλη την περιστερα (που ειναι με τον παγκουρα) να τα μαθαινει στο πεταμα, πιστευεται οτι ετσι μπορω να φτιαξω καλα περιστερια:D υ. Γ συνχωρεστε με που ρωταω τοσα πολλα.
 
Θάνο αν η καλή σου περιστέρα είναι με πάγκουρα και θέλεις να βγάλεις καλά πουλιά χωρισέτα και να βρείς ένα καλό αρσενικό. Τις περιστροφές που κάνουν τα ντουνέκια δεν τις μαθαίνουν από τους γονείς, τις παίρνουν κληρονομιά από τους γονείς μέσω DNA. Τα αυγά που θέλεις να βάλεις στην καλή σου περιστέρα θα πάρουν τα χαρακτηριστικά του ζευγαριού που τα γέννησε.
 
εχω ενα ζευγαρι. αλλα οπως καταλαβαινεις δεν βρισκω καλο αρσενικο μονο κατι αρσενικα που πρεπει να εχω αυτην την περιστερα για να αναιβουν ψηλα(οπως και το ζευγαρι που εχω). εσυ τι με συμβουλευεις να κανω
 
Εγω θα ελεγα να μην τα ξαναπεταξεις αν τα πετας. Να τους παρεις οσο το δυνατον περισσοτερα
 
Εγώ θα έλεγα να μην τα ξαναπετάξεις αν τα πετάς. Να τους πάρεις οσο το δυνατόν περισσότερα πιτσούνια και το Σεπτέμβρη που θα έχει ντυθεί το ζευγάρι σου με λίγη δίαιτα θα είναι έτοιμο να ξαναπετάξει. Θα ξεκινάς με το ζευγάρι και ένα ένα πιτσούνι για να τα στρώσεις. Τα πιτσούνια που θα έχεις βγάλει από τον Αύγουστο θα χρειάζονται πολύ λιγότερο φαγητό για να μπορέσουν να πετάξουν. Θα πεδευτείς πολύ να τα κάνεις όλα αυτά με μόνο ένα ζευγάρι. Αν μπορείς αγόρασε κανένα ακόμα.
 
ερωτηση

θα ηθελα να μου πειτε τι διατροφη να ακολουθησω για ποσο, και ποσο να τα κρατησω κλειστα. Οταν ειχα πεταξει την καλη την περιστερα, ενα καλο αρσενικο που εχασα και το ζευγαρι αυτο, οταν ξεκινησε να κανει μπαλες η καλη η περιστερα, εκαναν και ολα τα αλλα.
 
Άν μπορείς πάρε μερικά ακόμη ντουνέκια. Μη βάζεις άλλες ράτσες στο κουμάσι. Θέλουν μέτρο στην τροφή. Υπάρχουν έτοιμα μίγματα. Μπορείς όμως να κάνεις και εσύ δικό σου μίγμα. Το βασικό είναι το σιτάρι. Μαζί με αυτό μπορείς να δώσεις καλαμπόκι, κριθάρι, βρώμη,ρύζι, φακή κλπ. Καλό είναι σιτάρι με λίγη φακή. Ταίζουμε αν γίνεται συγκεκριμένες ώρες. Είναι καλό να έχουν άμμο.Λίγη πρασινάδα είναι ωφέλιμη. Τα πετάμε πάντα νηστικά.Άν έχεις φόβο να τα χάσεις καλό είναι να μην τα πετάς μέχρι να βγάλεις μερικά τουλάχιστον μικρά. Δε χρειάζεται όμως να τα έχεις κλειστά. Τα ντουνέκια είναι ιδιαίτερη ράτσα. Είναι περιστέρια με χαρακτήρα.Λίγο προσοχή στην τροφή, λίγο να τα μάθεις καλάμι και θα τα έχεις όπως τα θές. Κράτα μόνο περιστέρια που σου αρέσουν. Ένα περιστέρι είναι αρκετό για να σου χαλάσει το κουμάσι.Αυτή είναι η γνώμη μου. Υπομονή και καλή τύχη.
 
σημερα πεταξα ετσι για να δω το πιτσουνι και τον περιστερο. τα εχασα για λιγο και μετα ειδα μεγαλη προοδο πηγαν και τα δυο πολυ πιο ψηλα απο τις αλλες φορες και οταν πεταξα το αλλο πιτσουνι το μικροτερο. ειδα τον περιστερο να κανει πεντε εξι μπαλες. και το πιτσουνι να κατεβαινει σαν βουτια.
 
παιδιαεχω βαρεθει να μην βλεπω καμια βελτιωση με τα ντουνεκια μου εχω βγαλει μεχρι τωρα δυο γεννες τι μπορω να κανω . μια αλλη ερωτηση ποσο συνηθως αγοραζετε τα ντουνεκια.
 
Back
Top