Φροντίδα Απορίες για τη φροντίδα ζευγαριού budgies

Derek_Joe

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2014
Μηνύματα
161
Καλημέρα φίλοι μου, αυριο θα παρω ενα ζευγάρι Budgies το κέρδισα σε ενα διαγωνισμό κάπιου αντίστοιχου γκρουπ στην Κύπρο. Ειναι απο εκτροφέα τα πουλιά. Με ανησυχεί το γεγονός οτι δε τα εχω δει κ δεν ξερω σε τι κατάσταση θα ειναι. Αν ειναι δηλαδή άρρωστα κτλ. Ούτε λεπτομέρειες για την ηλικία τους ξερω ακόμα. Ευελπιστώ οτι επδ ειναι απο νόμιμο εκτροφέα τα Πουλάκια θα ειναι μια χαρά (θελω να πιστεύω δλδ). Μόλις τα παρω θα βάλω φωτο για να με συμβουλεψετε γτ απο παπαγάλους δεν εχω ιδέα. Μέχρι τωρα μονο καναρινακια εχω. Αυτο που με απασχολεί επίσης ειναι η φροντίδα τους. Η διατροφή τους, τι να προσέξω μόλις τα παρω, αν χρειάζονται παιχνίδια! Ειναι εφικτό να με εμπιστευτούν; Πως το πετυχαίνω αυτο; (θα υπάρξουν και δαγκωματα σίγουρα). Γενικά θα ήθελα οσο πιο πολλες συμβουλές μπορείτε να μου δώσετε οι πιο έμπειροι για να ειναι καλα τα Πουλάκια μου :)
 
Καλημέρα Φωτεινή, θα χρειαστεί να προμηθευτείς ένα κλουβάκι μήκους τουλάχιστον 0,50 - 0,60 εκ και ύψους γύρω στα 0,70 εκ. Προτιμότερο οι δύο εκ των τεσσάρων πλαγίων πλευρών να έχουν οριζόντια κάγκελα γιατί βοηθούν τους παπαγάλους να αναρριχώνται. Δες και εδώ Κλουβιά για Πουλιά - κλουβιά .
Τροφή συσκευασμένη για παπαγαλάκια Budgies και σουπιοκόκκαλο.
Αν βρεις μπορείς να πάρεις και κεχρί σενεγάλης ή millet (φωτό κάτω)
Ταίστρες, ποτίστρα και μερικές αυγοθήκες για συμπληρωματικά γεύματα.
Από παιχνίδια μην πάρεις κάτι κατ' αρχήν, μπορείς να πάρεις μια ξύλινη σκαλίτσα και ίσως μία κούνια.
Όχι λιχουδιές, όχι βρώσιμες βιταμίνες είναι από άχρηστα έως επιβλαβή.
Παιχνίδια θα φτιάξεις με τον χρόνο σου αξιοποιώντας τις ιδέες εδώ Παιχνίδια για παπαγάλους - παιχνίδια .
Την πρώτη εβδομάδα θα δίνεις μόνο σπόρους και νερό.
Μετά σιγά σιγά θα προσθέτεις ένα στοιχείο την φορά, από χόρτα, λαχανικά, φρούτα και αυγό ή αυγοτροφή.

Με το καλό να τα πάρεις και βάλε μας φωτογραφία να τα δούμε
Ρώτησε τον εκτροφέα για την διατροφή που ακολουθούσε και πρόσεξε να είναι καθαρά τα πόδια και το ράμφος τους από τυχόν φολίδες και υπερκερατώσεις, να είναι καθαρή η αμάρα από κουτσουλιές και τα ρουθούνια από εκκρίματα και τα λέμε :)
 

Συνημμένα

  • kehri.webp
    kehri.webp
    8,4 KB · Προβολές: 54
Να προσθεσω οτι οσο αφορα τη σχεση εμπιστοσυνης μεταξυ σας, ειναι λιγο δυσκολο να δημιουργηθει απ τη στιγμη που θα παρεις ζευγαρι.. Τα πουλακια θα ασχολουνται περισσοτερο το ενα με το αλλο και θα ειναι σχετικα αγρια πιστευω. Γι'αυτο και οποιος επιθυμει το δεσιμο με ενα πουλακι προτιμαει να παρει μονο ενα.. Παρ'ολα αυτα με τον καιρο θα σε συνηθισουν και δεν θα φοβουνται τοσο, μην περιμενεις ομως οτι θα μπορεσεις να τα ημερεψεις στο βαθμο που θελεις ή που φανταζεσαι :)
Βεβαια αν μελλοντικα σου ζευγαρωσουν και βγουν πουλακια, σιγουρα θα καταφερεις αυτο που θες με καποιο απ αυτα :)
 
Ενταξει εμιλησες μαζι του; Εμφανιστηκε; χαχα... Περκει εν διαφορετικα χρωματα απο τα δικα μου και να ζευγαρωνουμε τα μωρα τους 😛 ..
 
Ευχαριστω παρά πολυ γ τις άμεσες απαντήσεις. Ειρήνη μου θα το προσπαθήσω τότε με τα μωρά τους να τα ημερεψω. Ερώτηση τα ψεκάζω αμέσως για ψείρες ε; Δε θελω να εχω θέμα με τα καναρινια.

Ενταξει εμιλησες μαζι του; Εμφανιστηκε; χαχα... Περκει εν διαφορετικα χρωματα απο τα δικα μου και να ζευγαρωνουμε τα μωρα τους 😛 ..
μόλις με έπιασε τηλ θα ερτει να μου τα φέρει αυριο :) ανυπομονώ. Δε ξερω τι χρώματα ειναι μόλις τα πιάσω θα σου τηλ να σου πω. :) ανυπομονωωω
 
Τα παπαγαλάκια και γενικά οι παπαγάλοι είναι λιγότερο επιρρεπή σε ψείρες (όχι ότι δεν πιάνουν ποτέ) οπότε ναι ψέκασε προληπτικά με ένα ελαφρύ σπρέυ όπως το pinex π.χ καλού κακού.
 
μόλις με έπιασε τηλ θα ερτει να μου τα φέρει αυριο :) ανυπομονώ. Δε ξερω τι χρώματα ειναι μόλις τα πιάσω θα σου τηλ να σου πω. :) ανυπομονωωω
Καλα κορη, εν που αλλη πολη τζαι ε να ερτει να σου το φερει; Το δωρο; Μπραβο... 😛
 
Τα παπαγαλάκια και γενικά οι παπαγάλοι είναι λιγότερο επιρρεπή σε ψείρες (όχι ότι δεν πιάνουν ποτέ) οπότε ναι ψέκασε προληπτικά με ένα ελαφρύ σπρέυ όπως το pinex π.χ καλού κακού.
Ναι εχω στο σπίτι θα το κανω καλού κακού. Προληπτικά μην εχω θέματα μετα. Θα καθαρισω και το κλουβί πολυ καλα απο σημερα. Άλλη απορία κάνουν αυτά μπάνιο ή δε τους αρέσει το νερό;

Καλα κορη, εν που αλλη πολη τζαι ε να ερτει να σου το φερει; Το δωρο; Μπραβο... 😛
Ναι λογικά εχει μια δουλεια λεμεσο και θα ρτει να τα φέρει παλε καλα :) τα δικα σου τι χρώματα ειναι;
 
Κάνουν μπάνιο ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Δεν είναι τόσο του νερού όσο τα καναρίνια, πάντα εξαρτάται και από το πουλάκι φυσικά. Να βάζεις μπανάκι κι εσύ και θα διαπιστώσεις :)
 
Λοιπόν μόλις τα πήρα και βάζω φωτο. Το θηλυκό μου ειπε οτι το ξεπουπουλιασε η μάνα του. Θα ήθελα Και τη γνώμη σας για την ηλικία του.

asa8y4y5.jpg
qunapyjy.jpg
hyryhybu.jpg
ajy5ypy7.jpg
e4uqyteh.jpg
 
Πολύ όμορφα πουλάκια είναι να σου ζήσουν!
Το αρσενικό είναι άνω του έτους. Το θηλυκό αν είναι θηλυκό είναι μικρό όντως.
Πότε πρόλαβαν και λέρωσαν την σχάρα του κλουβιού; Πρόσεξες τις κουτσουλιές τους; Είναι σφιχτές;
 
Ευχαριστω πολυ Μαρια μου, οι πρώτοι μου παπαγαλοι. Το κλουβί ειναι μεταχειρισμένο Μαρία μου και λιγο παλιό γ αυτο φαίνεται ετσι παρόλο που το καθάρισα με ζεστό νερό και χλώριο φαίνεται ετσι. Να παρω καινούργιο; Οι κουτσουλιες τους ειναι μια χαρά σφικτες ειναι. Τους ταιζε λέει σπόρους μέχρι τωρα. Δε μου πε για φρούτα κ λαχανικά. Μου πε οτι το θηλυκό ειναι μικρό αλλά φωνάζει πιο πολυ απο το αρσενικό.

Ποτε θα μπορέσουν να καταλάβουμε αν ειναι όντως θηλυκό;
 
Θα έλεγα να αγοράσεις ένα καινούργιο γιατί δεν φαίνεται καλά αλλά διακρίνω και κάποια σκουριά απέναντι.
Αν για όλα τα πουλιά δεν είναι καλό να υπάρχει σκουριά, για τους παπαγάλους ένας λόγος παραπάνω που δαγκώνουν τα κάγκελα και μπορεί να δηλητηριαστούν.
Πάρε ένα όπως σου είπα, με τις δύο πλευρές να έχουν οριζόντια κάγκελα.
Την πρώτη εβδομάδα δώσε κι εσύ μόνο σπόρους και παρακολούθησε την συμπεριφορά των πουλιών.
Μετά φουλ χόρτα και λαχανικά, φρούτα.
Πήρες συσκευασμένη τροφή και σουπιοκόκκαλο;
 
Οκ Δευτέρα κιολας θα το κανω. Θα παω να παρω καινούριο. Ναι συσκευασμένη τροφή κ σουπιοκοκκαλο. Απο παιχνίδια σκάλα κ κούνια για αρχή. Εντομεταξυ τα φοβάμαι λιγο επδ ξερω οτι δαγκωνουν οι παπαγαλοι κ δε ξερω πως να τα πιάσω. Τα καναρινια δαγκωνουν αλλά δεν πονάει καθόλου πως θα τα βάλω στο αλλο κλουβί; :/

Α ξεχάστηκα να αποφύγω αυτά που ειναι στρογγυλά απο πανω ε;
 
Τα αρσενικά δαγκώνουν πολύ απαλά. Πιο δυνατά τα θηλυκά. Δεν είναι σίγουρο ότι θα σε δαγκώσουν βέβαια. Θα μπορούσες αν διστάζεις να χρησιμοποιήσεις ένα γάντι κήπου ή ένα χειμερινό γάντι.
Γενικά όχι στρογγυλό κλουβί, ένα παραλληλεπίπεδο θα πάρεις.
 
Αρα βαλε το χερι σου μεσα.. Αν σε δαγκωσει δυνατα ειναι θηλυκο.. Αν οχι ειναι αρσενικο 😛 ...
 
Αρα βαλε το χερι σου μεσα.. Αν σε δαγκωσει δυνατα ειναι θηλυκο.. Αν οχι ειναι αρσενικο 😛 ...
Ναι παρέλειψα να το πω, είναι μικρό το άλλο και λόγω ηλικίας αποκλείεται να δαγκώνει δυνατά ό,τι και αν είναι :)
 
:) θα το βάζω σιγα σιγα το χέρι μου να το συνηθίσουνε. Παντως απο χτες το απόγευμα που τα πήρα μέχρι σημερα δεν έχουνε φάει τπτ απο σπόρους τιποτα όμως. Να ανησυχησω;
 
Καλημέρα, όχι είναι φυσικό είναι αναστατωμένα από την αλλαγή περιβάλλοντος. Να βρεις και να τοποθετήσεις το κλουβί σε ένα προφυλαγμένο σημείο του δωματίου, όχι μέσα στο κέντρο και ελεύθερο από παντού, κατά προτίμηση να ακουμπούν δύο κάθετες πλευρές σε τοίχο, να μην έχει συχνά περάσματα από μπροστά τους αλλά αν γίνεται να έχουν την θέα της κίνησης του δωματίου. Αν το πορτάκι είναι ελαφρύ και εύκολο να ανοίξει ασφάλισέ το με ένα μανταλάκι.
Άφησέ τα να ηρεμήσουν και θα φάνε. Να τα πλησιάζεις με ήσυχες μαλακές κινήσεις και να κάθεσαι σε καρέκλα όταν τους μιλάς. Να φροντίζεις το επίπεδό τους να είναι στο επίπεδο των ματιών σου να μην υπερβαίνεις πολύ το κλουβί σε ύψος, ούτε το αντίθετο.
 
Back
Top