Φροντίδα Απορίες για τη φροντίδα ζευγαριού budgies

Τα έβαλα εξω και ειναι καλυμμένα απο τις δυο πλευρές. Ειναι προφυλαγμένα απο ρεύματα σε εκείνο το σημείο. Έκατσα κοντά τους το πρωι και τα παρατηρούσα και τα μιλούσα και αποτι είδα η μικρή έκανε σημερα νερουλές κουτσουλιες. Και λερωθηκε και απο κατω λιγο. Χτες οταν την πήρα ήτανε πεντακάθαρη! Τι να κανω;
 
Μην ανησυχείς, μπορεί να είναι και ψυχολογικής αιτίας, ίσως και η αλλαγή των σπόρων γιατί δεν ξέρεις τι έτρωγε εκεί. Εσύ της έβαλες τα σπόρια που αγόρασες.
Αν βλέπεις ότι πίνει νεράκι, βράσε ένα τσικ ρυζάκι σ' ένα μπρίκι, σούρωσέ το και όταν κρυώσει το νερό, δώσε της αυτό στην ποτίστρα.
Και παρακολούθησέ την σχολαστικά γιατί και τα φτερά που λείπουν, δεν ξέρεις αν είναι αυτό που σου είπε ο τύπος αλήθεια. Έχει αρχίσει να πετάει καρφάκια στο σημείο που λείπουν τα φτερά;
Οι σχέσεις της με το αρσενικό είναι ήρεμες;
 
Το σκέφτηκα και εγω οτι ίσως ναναι αυτο. Ναι τους έβαλα συσκευασμένους σπόρους και νεράκι. Νεράκι πίνει άρα θα κανω αυτο με το ρυζακι που μου πες. Εκει που λείπει φτερωμα δεν άρχισε να πετάει Καρφακια φαίνεται κανονικά το δέρμα της! Ο αρσενικός μου φαίνεται πιο στρεσαρισμενος απο την αλλαγή κάθεται δε παίζει δε χαιδευεται οταν τα πλησιάζω ψιλοτρεμει. Αυτηηη χαλαρααα λες και ανηκε πάντα εδω. Παίζει χαιδευεται φωνάζει προσπαθεί να φιλήσει τον αρσενικό αλλά δεν την αφήνει. Δεν μαλλωνουνε όμως αυτός ειναι φοβισμένος όμως.

Κάθομαι και τα παρατηρώ και αυτή τρωειιι σπόρους. :)
 
Είναι φυσικό ο αρσενικός να είναι πιο φοβισμένος γιατί είναι μεγαλύτερος σε ηλικία. Θα συνηθίσει και θα ηρεμήσει. Είναι πολύ πρόσφατη η αλλαγή.
 
Ναι ας ηρεμήσω λιγο. Μαρία μου ποια η γνώμη σου για εκείνο το σημείο που δεν εχει φτερωμα; Πρέπει να κανω κατι; Υπάρχει πιθανότητα να μη ξαναβγεί φτερωμα;
 
Δύσκολο να μην ξαναβγεί, κανονικά σε λίγες μέρες θα δεις καρφάκια. Ας περιμένουμε. Η καλή διατροφή βοηθάει σε όλα. Μετά την βδομάδα θα τους αρχίσεις πρώτα με φρέσκα μυρωδικά αν μπορείς να προμηθευτείς. Ρίγανη, βασιλικό, θυμάρι, δενδρολίβανο κτλ. μπορείς να πάρεις δικά σου γλαστράκια να τους δίνεις και να βάζεις και στο φαγητό.
 
Εχω ήδη δικα μου για τα καναρινια και μετα απο μια βδομαδα θα αρχίσω να τα δίνω. Σε ευχαριστω πολυ για την βοήθεια σου παρά πολυ!

Εντομεταξυ ξέχασα να αναφέρω οτι αυτός μου πε μετα απο ενα μήνα να βάλω φωλια για να ζευγαρωσουν. Ειναι κατι που δε θελω να κανω όμως και λόγω απειρίας και λόγω του οτι δε ξερω αν τα πουλιά είχαν σωστή διατροφή. Δε θα πιέσω καταστάσεις και να αποβούν μοιραίες.
 
Μα κατ' αρχήν το μικρό τι ηλικία έχει; Ζευγαρώνουν μετά τους δέκα μήνες και καλό είναι μετά τον χρόνο.
Ναι σωστά σκέφτεσαι φρόντισε την διατροφή τους να είσαι σίγουρη ότι είναι καλά στην υγεία τους και έχεις χρόνο για γέννες.
 
Ναι σωστά. Δε μου πε τι ηλικία εχει. Μου πε οτι ειναι μικρό. Δεν ειναι προτεραιότητα μου αυτο καλα ναναι και αυτο ειναι για του χρονου.
 
Αν θες να μαθεις συγκεκριμενα τι να τους δεινεις να τρωνε κοιτα εδω
http://www.papagaloi.eu/τροφες-διατροφη/
 
Ευχαριστω Ελευθερια:). Πάντως τρελλαινονται για φρέσκο βασιλικό και φρέσκο δυόσμο. Τα τεμαχιζουν. Θα παω να παρω και γλάστρακι θυμαριου και ριγανης. Λεβαντα αν καο εχω δεν τους έβαλα ακόμα κανει;
 
Για χλωρή δεν ξέρω, πάντως αποξηραμένη δίνουμε έως μία φορά την εβδομάδα σε ξεχωριστό μπωλάκι ανακατεμένη με άλλα ξηρά βότανα και μπαχαρικά όπως θυμάρι, κανέλα, κόκκινο πιπέρι, πικραλίδα και πολλά άλλα.
 
Πολύ όμορφα πουλάκια είναι να σου ζήσουν!
Το αρσενικό είναι άνω του έτους. Το θηλυκό αν είναι θηλυκό είναι μικρό όντως.
Πότε πρόλαβαν και λέρωσαν την σχάρα του κλουβιού; Πρόσεξες τις κουτσουλιές τους; Είναι σφιχτές;

Το δικό μου το αρσενικό νομίζω ότι στην αρχή είχε λίγο υγρές κουτσουλιες..
Από τι μπορεί να είναι αυτό;
 
Το αριστερο ποδαρακι του θηλυκου ειναι ενταξει; Το παταει σωστα; Εχεις αλλα 3 ποδια να το συγκρινεις, ενα το δεξι και 2 του αλλου πουλιου.:D Φαινεται λιγο περιεργο στις φωτογραφιες.
 
Δε το παρατήρησα Φοίβο. Θα το κοιτάξω αυριο. Νομίζεις οτι μπορει ναναι κατι που μου διέφυγε;
 
Δες και πες μας πρωτα.:D Δεν μπορω να νομιζω κατι απο φωτογραφιες που δεν ειναι καθαρες. Γι'αυτο ρωτησα αν ειδα καλα. 😉
 
Το κοίταξα. Στη φωτο όντως φαίνεται κάπως αλλα απο κοντά ειναι μια χαρά. Δεν ειναι γυρτο δλδ.
 
Back
Top