Αναπαραγωγή Απορίες περί φωλιάς και αναπαραγωγής

Phantomas

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2015
Μηνύματα
359
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα και παλι σε ολα τα μελη. Μια απορια που εχω ειναι η εξης:εχω τα ζεμπρακια μου, αρσενικο και θηλυκο εδω και περιπου 20 μερες μαζι. Τα πανε πολυ καλα αλλωστε κατα την περιοδο της καραντινας του θηλυκου ηταν γειτονακια οποτε ειχαν γνωριστει καλα. Και η ερωτηση ειναι η εξης. Δεδομενου οτι τα αναπαραγωγικα ενστικτα ειναι αυξημενα αυτην την εποχη γιατι δν εχω δει αυγο; Επισης εβαλα εγω ελαχιστο νημα στην φωλια για να δειξω ας πουμε που πρεπει να μπει, αν και αυτα ξερουν και το αρσενικο το πεταξε εξω το νημα. Μηπως απλα οταν ερθει η ωρα θα το βαλει αυτο;
 
Πιθανον ναι, θα το βαλουν οταν θελουν. Τους εχεις κανα δυο φωλιες για να διαλεξουν που θελουν; Τι νημα εχεις βαλει;
 
Oχι. Μονο μια τους εχω. Ενα νημα χωρις βαμβακι, γιατι το βαμβακι μπλεκεται στα ποδια τους και μπορει να τραυματιστουν. Ειδες που τα ξερω; :D Θα επρεπε να γεννησει η θυληκια;να τους παρω υγρο για πυρωμα;
 
επισης εβαλα εγω ελαχιστο νημα στην φωλια για να δειξω ας πουμε που πρεπει να μπει, αν και αυτα ξερουν και το αρσενικο το πεταξε εξω το νημα. Μηπως απλα οταν ερθει η ωρα θα το βαλει αυτο;
Θα φτιάξουν φωλιά όταν πρέπει... και ξέρουν πολύ καλά πως να την φτιάξουν..
Καλησπερα και παλι σε ολα τα μελη. Μια απορια που εχω ειναι η εξης:εχω τα ζεμπρακια μου, αρσενικο και θηλυκο εδω και περιπου 20 μερες μαζι. Τα πανε πολυ καλα αλλωστε κατα την περιοδο της καραντινας του θηλυκου ηταν γειτονακια οποτε ειχαν γνωριστει καλα.
Να υποθέσω πως άργησες να τα πάρεις...
Όμως ίσως θα πρέπει να δεις αν πρέπει να συνεχίσεις την προσπάθεια για αναπαραγωγή ή αν θα πρέπει να τη διακόψεις για την επόμενη χρονιά.
 
@misalouris τα ειχε σε καραντινα, γι'αυτο τον πηρε ο καιρος. Δεν ξερω αν τα ζεμπρακια εχουν την ιδια αντιμετωπιση στη ζεστη οπως αλλα πτηνα οποτε δεν ξερω..
 
Θα επρεπε να γεννησει η θυληκια;να τους παρω υγρο για πυρωμα;
Θα πρέπει σύντομα να κάνει πτερόρροια... σκέψου πριν κινηθείς.
@misalouris τα ειχε σε καραντινα, γι'αυτο τον πηρε ο καιρος. Δεν ξερω αν τα ζεμπρακια εχουν την ιδια αντιμετωπιση στη ζεστη οπως αλλα πτηνα οποτε δεν ξερω..
Δεν είμαι ειδικός. Γνωρίζω πως έχουν πιο ζεστές καταβολές...
Το θέμα είναι πότε να σταματήσουμε τέτοια πουλιά... Που αν αρχίσουν δε σταματάνε
 
  • Like
Αντιδράσεις: M.G
Την πτεροροια την περασε. Εχει σταματησει να ριχνει φτερα. Για το αρσενικο μιλαω.
Η φυσιολογική πτερόρροια για όλα τα πουλιά είναι μπροστά μας...
Αν πέρασε πρόσφατα απώλεια φτερώματος... Τότε ίσως να υπάρχουν άλλα θέματα...
Θα πρότεινα να περιμένουμε να μπουν όσοι γνωρίζουν περισσότερα για να μας βοηθήσουν...
 
Ναι ειναι σιγουρα ζευγαρι. Γιαννη ειχαμε μιλησει μαζι οταν στην αρχη ειχα 2 αρσενικα και εκανα μια ανταλλαγη με ενα θυληκο. Οποτε ναι. Τωρα εχω ζευγαρι. Οχι δεν υπαρχουν αλλα θεματα απλα ξεκινησε νωριτερα. Και η Maria p ειχε κατι αντιστοιχο. Το θυληκο οταν το πηρα δεν ειχε πολλα φτερα γιατι τα ειχε ριξει για να κανει φωλια αλλα τωρα τα εχει ολα. Εχω ανεβασει φωτογραφιες στο αλμπουμ μου. Επειδη διαγνωσεις ειναι λιγο δυσκολο να γινουν μεσω ιντερνετ σας διαβεβαιωνω πως και τα 2 σφιζουν απο υγεια. Τα εχει κοιταξει και πτηνιατρος. Τρωνε πελλετ,τσιμπανε σουπιοκοκαλο, βορι και αυγο. Πινουν νερακι. Οι κουτσουλιες φυσιολογικες, κινουνται τραγουδανε. Ολα καλα. Απλα ρωταω αν ειναι φυσιολογικο το οτι δεν εχω δει αυγο μεσα σε 20 μερες.
 
Αν αποκλεισουμε τα παντα και θεωρησουμε οτι ολα ειναι καλα, θελουν το χρονο τους. Δεν λειτουργουν με προγραμμα.
 
Και εγω αυτο πιστευω. Ειναι και οτι βιαζομαι να δω αυγουλακια 😛 οποτε να μην παρω υγρο για πυρωμα ετσι;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Γιαννη μου, δεν υπαρχει μαγικο υγρο. Ειναι ολα θεμα προετοιμασιας, υγειας και καιρου. Ετσι λειτουργουν τα πουλακια :) Με τις ζεστες δεν ξερω αν κανει ακομα και για τα εξωτικα να μπουν σε αυγουλοκατασταση τετοια εποχη, και με την πτερορροια σε λιγο καιρο θα τα εξαντλησεις... Εσυ αποφασιζεις βεβαια.
 
Δεν μιλησα για μαγικο υγρο αλλα για υγρο για πυρωμα 😛 αλλα ισως ναι. Πρεπει να μην επεμβω γιατι απο την χαρα μου ισως τους κανω κακο. Θα τα αφησω να παρουν τον χρονο τους
 
Οταν λες υγρο για πυρωμα μπορεις να βαλεις φωτογραφια; Περιμενω ετικετα με φωτιες να σου πω την αληθεια. Για μενα ολα αυτα ειναι σκευασματα για να τα "ακουμπαμε" να στο πω χυμα. Δεν προσφερουν τιποτα παραπανω απο οτι μια εξαιρετικα πλουσια διατροφη :) Γι'αυτο σου ειπα για "μαγικο υγρο".
 
Το φανταζομαι κατι σαν την εκσταση να σου πω την αληθεια 😛 περισσοτερο θεληση για βατεμα :D anyway ολα στον καιρο τους. Ας μην επεμβω στην φυση 😛
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Φυσιολογικότατο είναι να μην γεννήσουν μέσα σε 20 μέρες. Συνέχισε την καλή διατροφή. Αν μπορείς βάλε μια κοντινή φωτογραφία από το θηλυκό.
Υγρά δεν χρειάζονται! Αν δεις να υπάρχει ενδιαφέρον για φωλιά μπορείς να τους χορηγήσεις πολυβιταμίνες. Προσοχή με το αυγό μην τα παχύνεις.
 
Γιαννη,τα εξωτικα κανει να αναπαραγονται μεσα στη ζεστη;
Βρε εδω βρηκαν όρεξη οι παπαγαλοι οι δικοι μου να γινουν οικογενειαρχες και τωρα ειναι με 4 αυγα οι κλωσσομηχανες -ζεμπρακια δεν θα εχουν νομίζεις και τα δυο είδη μεσα τη ζέστη αναπαράγονται στην Αυστραλία
 
Back
Top