Αναπαραγωγή Αποφάσισα να ζευγαρώσω τα καναρίνια μου αλλά έχω απογοητευτεί

Αggelικι

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαϊ 2020
Μηνύματα
10
Πόλη
Τρίπολη
Καλημέρα.. Διάβασα ότι έχετε αναρτήσει όσο αφορά το ζευγάρωμα των καναρινιών και μου μοιάζουν βουνό.. Έχω 2 χρόνια ένα καναρινακι αρσενικό και φέτος αποφάσισα να του πάρω μια καναρα για να ζευγαρώσουν, αφού τα έβαλα σε ξεχωριστά κλουβακια (αλλά να ακουμπά το ένα στο άλλο ) ο αρσενικος σταματησε να κελαηδαει. Οταν του έπαιρνα την καναρα άρχιζε πάλι. Μετά από 1μιση εβδομάδα και αφού είχε αρχίσει η καναρα να φτιάχνει τη φωλιά με χαρτί που έκοβε από το κλουβί τα έβαλα μαζί. Δεν γνώριζα και επειδή μου είχαν πει να βάλω λινατσα στο κλουβί εγώ της πήρα τα χαρτιά και της έβαλα λινατσα 😢.. Από εκείνη την μέρα φτιάχνει συνέχεια την φωλια της εδώ και 10μερες. Εχθές βρήκα στο χείλος της φωλιάς ένα αυγουλακι αλλά σπασμένο, μου είπε από το pet shop να το απομακρυνω με ένα κουταλάκι και έτσι έκανα. Σήμερα βρήκα μέσα στο κέντρο της φωλιάς πάλι ένα ξανά σπασμένο. Συγκεκριμένα μόνο τσόφλι. Κατεστραμμένο! Έχω απογοητευτεί. Μήπως πρέπει να τα χωρίσω; Ακούω πως το αρσενικο πάει όλο για ζευγαρωμα στο θηλυκό και σήμερα άκουσα πως μετά το έντονο φτερούγισμα του ζευγαρώματος το θηλυκο κάνει ένα ανεπαίσθητο τσίου τσίου πολύ σιγά για λίγη ώρα. Μήπως της έχει αλλάξει τα φώτα; Μήπως να τα χωρίσω; Έτσι και αλλιώς αυγουλακια δεν κάνουν. Το θηλυκό δεν έχει γεννήσει πάλι. Μήπως είναι μικρούλα;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλημερα Αγγελικη, αφου ειχες αποφασισει να βαλεις τα πουλακια σε αναπαραγωγη θα επρεπε να της ειχες δωσει και τα κατάλληλα υλικα γι αυτο το σκοπο.
Να υπαρχει δηλαδη η φωλια αλλα και το νημα με το οποιο θα εφτιαχνε την φωλια οπως οριζει το ενστικτο τους.
Δεν θα επρεπε ψαχνει και να σκιζει το υποστρωμα γι αυτο το σκοπο.
Αφου εγιναν ομως ετσι τα πραγματα θα επρεπε οταν τις πηρες το νημα να μην της χαλασεις οτι ειχε φτιαξει ως εκεινη την στιγμη.

Βαλε μας μια φωτο απο το κλουβι ωστε να δουμε την χωροταξια του και το που εχει τοποθετηθει η φωλια αν θελεις
 
Οχι δεν χρειαζεται να τα χωρισεις εφοσον ζευγαρωσαν...
Η καναρα θα συνεχισει, λογικα, τα αυγα. Τωρα γιατι εσπασαν τα δυο προηγουμενα... Μαλλον καταλαθως!
Και μια φωτο της φωλιας θα βοηθουσε...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Αggelικι η πρώτη φωλια είναι αυτό που βρήκα σήμερα το πρωί. Έπειτα συμπλήρωσε και άλλο χαρτί και την έκανε όπως είναι στην δεύτερη φωτογραφία.
[automerge]1589018841[/automerge]
Ειναι μαζί. Αυτό που φαίνετε είναι το αρσενικό. Το θηλυκό ήταν κάτω και δεν φαινόταν εκείνη τη στιγμή.
 
Αυτα που σου προτεινω ειναι τα εξης:
To κλουβακι σου ειναι ηδη που μικρο και εχεις μεσα παρα πολλες πατηθρες και ταιστρακια που μειωνουν ακομα πιο πολυ τον ωφελιμο χωρο.

Σε οτι αναφορα τις τροφες, απο την επομενη φορα που θα χρειαστεις τροφη,θα παρεις ενα επωνυμο συσκευασμενο μειγμα και οχι χυμα.
Αν τα πουλακια σου τρωνε το αυγο που τους βαζεις (και εχεις την δυνατοτητα να τους παρεχεις φρεσκο αυγο), αυτο που σου πουλανε ως "βιταμινη" να μην το ξαναβαλεις.
Δεν εχει καμια σχεση με βιταμινες και μονο κακο κανει στην υγεια τους.

Βγαζεις λοιπον οτι ταιστρακι δεν χρειαζεται και στο κλουβι αφηνεις μονο 3 πατηθρες
Αυτην που εχεις πανω αριστερα, μια που θα βαλεις πανω δεξια (στην ιδια φορά με την αριστερη) αφου μετακινησεις την φωλια τελειως στη γωνια του κλουβιου και μια χαμηλα στο κεντρο.
Αναλογως μετακινεις και την ποτιστρα να ειναι κοντα σε πατηθρα.

Αν εχεις την δυνατοτητα να παρεις απο pet 2-3 ψευτικα αυγα, βαλε ενα μεσα στην φωλια για να παρακινησεις το θηλυκο να κανει το επομενο αυγο εκει.
 
Αγγελική, να προσθέσω ότι αν θελήσεις να πας για ψώνια, εφόσον αποφασίσεις να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα σου δοθούν εδώ, να ανοίξεις ένα θέμα για να σου πούμε συγκεκριμένα τι θα ήταν προτιμότερο να επιλέξεις για κάθε τι, ώστε να μην ταλαιπωρηθείς με περιττά έξοδα και πήγαινε έλα.
 
@Tony Forpus αν κανω ολα αυτα δεν θα τα τρομάξω; Και αν ακουμπησω τη φωλια με τα χερια μου δεν θα παρει μυρωδιά και δεν θα θελουν να πανε παλι..; Και αν τα κάνω όλα αυτά μήπως να καθάρισα και τον κάτω πάτο του κλουβιού που είναι χάλια ή όχι λέτε; Κανω οτι μου λετε με μεγαλη προσοχη. Και ή αυγα ή πουλιά 😉 εσεις ξέρετε. Σας στέλνω φωτογραφία.
[automerge]1589020507[/automerge]
@Stavros αυτό σίγουρα θα βοηθούσε ακόμα πιο πολύ.
 
Και αν ακουμπησω τη φωλια με τα χερια μου δεν θα παρει μυρωδιά και δεν θα θελουν να πανε παλι..; Και αν τα κάνω όλα αυτά μήπως να καθάρισα και τον κάτω πάτο του κλουβιού που είναι χάλια ή όχι λέτε;
Ένας από τους λόγους που σου προτάθηκε η 60αρα ζευγαρώστα, δηλαδή αυτή:


Είναι επειδή μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εξωτερική φωλιά, της οποίας η διαχείριση ένα πολύ πιο εύκολη:

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Εκτός από αυτά, μπορείς να χωρίσεις πουλιά, νεοσσούς κλπ με τη χρήση διαχωριστικού, χωρίς να ακουμπήσεις κάτι εσωτερικά.
 
Είναι ρίσκο. Οι επιλογές που έχεις είναι να συνεχίσεις σε αυτό ή να κάνεις την αλλαγή το συντομότερο και ότι γίνει.

Προσωπικά, θα επέλεγα το δεύτερο, δεδομένου ότι είμαστε στις αρχές Μαΐου και υπάρχει ένα σχετικό περιθώριο για συνέχεια.
 
Θα συμφωνησω κι εγω με τον @Stavros η αλλαγη ειναι οτι καλυτερο θα μπορουσε να γινει, απλα παντα προσπαθουμε να δινουμε και ενναλακτικη λυση με τον υπαρχον εξοπλισμο σε περιπτωση που καποιος δεν εχει την δυνατοτητα την δεδομενη στιγμη να κανει αλλαγες.
 
@Tony Forpus Έκανα ότι μου είπες εκτός από τα ψεύτικα αυγά γιατί δεν κατάφερα να βρω σήμερα. τα βλέπω πιο ζωηρά και η καναρα κάθετε πιο πολύ ώρα στη φωλια της.. Μήπως ήταν στριμωγμένα τελικά; Της εβαλα και βαμβάκι και συμπλήρωσε στη φωλια της μαζί και ο αρσενικός.. Τρομερό.. Δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο.. Φοβερή συνεργασία!
 
Η πλήρης αποτυχία! Τα πουλιά δεν πλησιαζονται καν η καναρα δεν έχει κάνει άλλο αυγό, σταμάτησαν να φιλιούνται, δεν μπαίνει καν στη φωλια της.. 😔 τι να έφτεξε λέτε; Και τώρα;
 
Back
Top