Αναπαραγωγή Απροβλεπτο ζευγαρωμα, τι θα ηταν καλυτερο για τα πουλακια μου;

constadinos

PB Member
Εγγραφή
24 Νοε 2008
Μηνύματα
486
Πόλη
Περιστέρι
Την προηγουμενη Τεταρτη ζευγαρωσαν μια φορα! Απο αυτη την εβδομαδα ομως δεν εχουν σταματησει!Χαιρομαι βεβαια αλλα το κακο ειναι οτι δεν το περιμενα! Δεν ηθελα να συμβει κατι τετοιο μιας και ειναι καλοκαιρι αλλα και πειδη τον Αυγουστο θα περασουν πτερορροια! Δεν εκανα καμια διατροφικη προετοιμασια αλλα να που αυτα ζευγαρωσαν! Αυτο βεβαια ειναι φυσιολογικο γιατι ειναι πουλια, δεν γινεται να τους το απαγορευσω! Επισης για κανα μηνα θα λειπω απο Αθηνα και δεν θα μπορεσω να τα προσεξω νο ιδιος! Οχι ομως οτι θα μεινουν παραμελημενα!
Και τωρα λοιπον θελω να ακουσω καποιες προτασεις για το πως θα ηταν καλυτερο για τα πουλια μου να κινηθω! Εχω στο νου μου κατι αλλα δεν με καλυπτουν πληρως! Αρχικα σκεφτικα μηπως και τους εβγαζα απο την αναπαραγωγικη περιοδο αλλα και να κανω κατι τετοιο εχουν ηδη ζευγαρωσει αρκετες φορες και το πιο πιθανο ειναι να κανουν αυγα! Επισης σκεφτικα να αναλαβω εγω τα μωρα οταν εκολαφθουν, αλλα φοβαμαι μην μου παιθανουν μιας και δεν εχω ξαναεπιχειρησει κατι τετοιο! Αν θα τα παιρνα στο χωριο; Δεν θα ηταν καλη ιδεα, αλλα εκει θα μπορεσει να με βοηθησει ο παππους μου με τους νεοσσους(αν τελικα αποφασισω να τα αναλαβω)! Εχει μεγαλωσει απο μωρο τον Κοκο και ειναι εμπειρος στο ταισμα με συριγγα.
Το ξερω ειμαι αρκετο καιρο στο fοrum, γνωριζω καποια πραγαματα, αλλα θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας στο συγκεκριμενο θεμα μιας και δεν θελω να κινηθω επιπολαια, να ειμαι προσεκτικος και να κανω το καλυτερο για τα πουλακια μου!
Ευχαριστω!
 
Κωνσταντίνε, για μενα καλύτερα να τους πάρεις τα αυγά, αν κάνουν. Καλοκαίρι έχουμε και θα έχουμε υψηλή θερμοκρασία -μην βλέπεις τώρα που έχουμε βροχές και δεν έχει ιδιαίτερη υψηλή θερμοκρασία, μπορεί να γυρίσει ξαφνικά ο καιρός-, το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο είτε για τα πουλιά σου, είτε για τα μικρά -αν βγουν-. Έρχεται και η πτερόρροια και θα τα ταλαιπωρήσεις περισσότερο. Άλλωστε, με το τάισμα στο χέρι πάντα διατρέχεις διάφορους κινδύνους για τα μικρά.
 
Ωραια να τους παρω τα αυγα! Και μετα;Θα τα πεταξω ή γινεται να τα διατηρισω και να τα βαλω απο Σεπτεμβριο;
 
Το καλυτερο ειναι να αποτρεψεις το να γεννηθουν τα αυγα. Δεν ειναι ευχαριστο να τα πετας ακομη και αν δεν εχει σχηματιστει εμβρυο μεσα τους.

Θα σου προτεινα να αυξησεις τις ωρες του υπνου σε 12 (σκεπαζοντας τα) και να τα ταιζεις μονο σπορους για 20-30 ημερες. 😉
 
Τις ωρες του υπνου τις εχω αυξησει! Αυτο που λες με την τροφη δεν το τηρω! Δινω διαφορα φρουτα, κεχρι και ανα περιοδους λιγους σπορους με φυτρα! Τον τελευταιο καιρο εδινα και την multi-vit της bogena ως διατροφικο συμπληρωμα! Απο αυγο και αυγοτροφη ομως δεν τους εδινα καθολου και φωλια δεν τους εχω βαλει οσο ειναι ζευγαρι! Επισης εχω δωσει δυο φορες και λιγα πελλετ! Απ οτι καταλαβαινεις ηθελα να εχουν μια ολοκληρωμενη διατροφη!
 
Κωνσταντίνε και όσοι έχουν πουλιά σε ζευγάρια γιατί βασανίζεστε και εσείς και τα πουλιά σας.
Τελείωσαν οι γέννες που θέλεται;
Χωρίστε τα ζευγάρια σας και φέρτε τα σε επαφή του χρόνου πάλλη στην εποχή του ζευγαρώματος.
 
Κωνσταντίνε και όσοι έχουν πουλιά σε ζευγάρια γιατί βασανίζεστε και εσείς και τα πουλιά σας.
Τελείωσαν οι γέννες που θέλεται;
Χωρίστε τα ζευγάρια σας και φέρτε τα σε επαφή του χρόνου πάλλη στην εποχή του ζευγαρώματος.

Λαζαρε δεν μιλαμε για περιστερια αλλα για παπαγαλους. Αν και το συγκεκριμενο ζευγαρι ειναι σχετικα νεο. στο χρονικο διαστημα που ειναι μαζι, μπορει σε καποιες περιπτωσεις τα πουλια να στρεσαριστουν εντονα απο την απωλεια του συντροφου τους μεχρι και να σταματησουν να τρωνε. Οι παπαγαλοι με τον καταλληλο χειρισμο μπορουν να παραμεινουν σε ζευγαρια ακομη και οταν ζουν κοντα μας χωρις να υπαρχουν τετοια προβληματα.
 
Κωνσταντίνε, είμαι ο τελευταίος που θα μπορούσα να σου δώσω κάποια συμβουλή, αλλά από την στιγμή που λες ότι ο παππούς σου έχει ασχοληθεί με πουλάκια, γιατί δεν τα παίρνεις στο χωριό και να του τα αφήσεις για κάποιο διάστημα.
Στο χωριό, σίγουρα η ατμόσφαιρα δεν θα είναι εκείνη της Αθήνας
Βέβαια, εξαρτάται και από το που βρίσκεται το χωριό, άν είναι σε πεδιάδα ή σε βουνό.
Άν πχ. εγώ είχα το δικό σου πρόβλημα και είχα κάποιον σε κάποιο χωριό, ψηλά στο Πήλιο, να μου τα αναλάβει, μάλλον θα το τολμούσα. Άν ήταν δε και στα Χάνια, δεν θα το σκεπτόμουν πολύ.
 
Μιλτιαδη ειμαι ανοιχτος για καθε συμβουλη και προταση!Γι αυτο και αλλωστε ανοιξα το θεμα! Αισθανομαι πολυ ασχημα να πεταξω τα αυγα γι αυτο μαλλον θα τολμησω αυτο που προτεινες ο ιδιος! Συνενnοηθηκα με τον παππου μου και θα τα μεταφερουμε(αν τελικα αποφασιστει)στο χωριο, σ εναν πολυ δροσερο χωρο!
Λαζαρε στο χωριο εχουμε και περιστερια με αποτελεσμα να γνωριζω και απο αυτα! Δεν με ενδιαφερουν ομως και γι αυτο δεν συμμετεχω στην κατηγορια αυτη του forum! Τα παπαγαλακια, οπως ειπε κι ο Ανεστης ειναι πολυ πιο διαφορετικα απο τα περιστερια! Ιδιαιτερα τα Lovebird, οπως λεει και το ονομα τους, δυσκολα δεχονται την χωρισμο με το ζευγαρι τους! Αν ασχοληθεις με τους παπαγαλους θα το καταλαβεις!
Ευχαριστω παιδια ολους και θελω να σημειωσω οτι ακομα δεν εχω καταληξει! Μαλλον θα τολμησω αυτο που αναφαιρω και πιο πανω! Ειναι παρακινδυνευμενο,το ξερω γι αυτο και ζητω την αποψη σας και θα εξετασω το θεμα απο οποιαδηποτε πλευρα!
 
δεν ειναι σωστο να πεταξει τα αυγα.. Το ξερω πως μπορει αυτο να ειναι το σωστο αλλα η φυση το κανει.. μπορει να ειναι δυσκολο για αυτον οποιος μπορει ας παει να τον βοηθησει τι να πω μπορει ο ανθρωπος να μην εχει τη δυναμη... Το λεω γιατι ουτε εγω θα την ειχα.
 
Το καλυτερο ειναι να αποτρεψεις το να γεννηθουν τα αυγα. Δεν ειναι ευχαριστο να τα πετας ακομη και αν δεν εχει σχηματιστει εμβρυο μεσα τους.

Θα σου προτεινα να αυξησεις τις ωρες του υπνου σε 12 (σκεπαζοντας τα) και να τα ταιζεις μονο σπορους για 20-30 ημερες. 😉

Αν κανω Ανεστη αυτο που μου ειπες, σιγουρα δεν θα κανουν αυγα;Γιατι εδω και τρεις,τεσσερεις μερες εχουν ηδη αναπαραχθει!Φοβαμαι λοιπον(αν αυτο δεν ισχυει) οτι αφου θα εχουν ερθει σε επαφη λιγοτερες φορες τα αυγα θα βγουν λιγοτερο γονημα(εφοσον κανουν αυγα)!

δεν ειναι σωστο να πεταξει τα αυγα.. Το ξερω πως μπορει αυτο να ειναι το σωστο αλλα η φυση το κανει.. μπορει να ειναι δυσκολο για αυτον οποιος μπορει ας παει να τον βοηθησει τι να πω μπορει ο ανθρωπος να μην εχει τη δυναμη... Το λεω γιατι ουτε εγω θα την ειχα.

Οντως Θεμη δεν εχω την δυναμη να τα πεταξω! Μαλλον θα αποφυγω αυτη την λυση!Λεγεται ευκολα αλλα αν σου τυχει τοτε καταλαβαινεις ποσο δυσκολο ειναι να το κανεις! Ειναι σαν να απορριπτεις την επιθυμια σου να παρεις μια γευση απο αυτα τα γλυκα πλασματακια, που μετα απο μια μεγαλη προσπαθεια προκειπτουν και σου ανταμοιβουν τους κοπους σου! Εδω μιλαμε βεβαια για την υγεια των γονεων γι αυτο και βρισκομαι σε μεγαλο διλημμα και ζητω την συμβουλη σας!
 
βρισκομαι σε μεγαλο διλημμα και ζητω την συμβουλη σας!

Διαβασε προσεκτικα τι συμβουλευεις εσυ πριν λιγες μερες σε αλλο μελος με παρομοιες αποριες κ θα βρεις την απαντηση!
https://community.petbirds.gr/threads/Τι-να-κάνω-τώρα-που-το-αυγό-γεννήθηκε.14838/

Δεν ειναι εποχη για ζευγαρωματα!
 
Το ξερω Ανατολη! Μιλαγα σωστα μεν, δεν ηξερα ομως πως ειναι να αποδεχεσαι κατι τετοιο! Αυτος ειναι και ο λογος που αναφαιρω πιο πανω:
Λεγεται ευκολα αλλα αν σου τυχει τοτε καταλαβαινεις ποσο δυσκολο ειναι να το κανεις!
Σου εχει τυχει καθολου;Εξ αλλου εγω ουτε φωλια, ουτε διατροφικη προετοιμασια εκανα! Δεν επεδιωκα την αναπαραγωγη τους! Απλα μια σωστη διατροφη και καταλληλες συνθηκες για να ζησουν! Πιστευω να συνειδητοποιεις την διαφορα αναμεσα στο θεμα μου και αυτο που μου παρεθεσες!
 
Μα Κωνσταντινε δεν εχεις καν αυγα ακομη!
Οχι δε μου εχει τυχει, αν δεν θελω ζευγαρωματα ξερω τι να κανω κ πιστεψε με μεχρι στιγμης δεν εχω βρεθει σε αυτην την κατασταση!
Νομιζω οτι κατα βαθος εχεις παρεις τις αποφασεις σου, ευχομαι να πανε ολα καλα! 🙂
 
Μα Κωνσταντινε δεν εχεις καν αυγα ακομη!
Οχι δε μου εχει τυχει, αν δεν θελω ζευγαρωματα ξερω τι να κανω κ πιστεψε με μεχρι στιγμης δεν εχω βρεθει σε αυτην την κατασταση!
Το ξερω, αλλα νομιζω πως δεν εχεις διαβασει αρκετα προσεκτικα το θεμα! Κοιτα την απορια μου στο ποστ #12 ! Περιμενω ακομα την απαντηση για να καταληξω! Σου ευχομαι παντως να μην βρεθεις σε αυτην την κατασταση! Αν οντως μπορεις να το αποτρεψεις γιατι δεν αναφαιρεις την διαδικασια;Ή ειναι ομοια με του Ανεστη;:)
 
Εννοεις αν θα κανουν αυγα;
Ναι, το πιο πιθανο ειναι να κανει, απο τη στιγμη που δεν θα εχει φωλια, θα το κανει εκτος, εσυ θα το/α αφαιρεσεις κ συγχρονως θα κανεις αυτα που σου ειπε ο Ανεστης για να βγουν απο αυτην τη διαδικασια!

Δεν κανω κατι διαφορετικο, εχω εδω κ 1,5 χρονο σε κλουβα πουλια, που ενω υπαρχουν ξεκαθαρα "ζευγαρια" που ομως ειναι αδερφια δεν ενισχυσα την επιθυμια τους για ζευγαρωμα... Τοσο απλα!
 
Ωραια ευχαριστω! Αλλα συγγνωμη που ειδες να την ενισχυω;Επειδη εδινα μια ολοκληρωμενη διατροφη! Αλλα και παλι νομιζω οτι δεν ειναι σωστη η συγκριση που κανεις! Αλλο να εχεις σε μια κλουβα πολλα ζευγαρια και αλλο να εχεις ενα ζευγαρι μεμονωμενο!Φυσικο ειναι σε μια κλουβα με πολλα παπαγαλακια να ειναι δυσκολη η αναπαραγωγη τους!
Τελως παντων...Απο μεριας μου θα σας κρατω ενημερους. Ευχαριστω και παλι!
 
Κωνσταντινε δεν εκανα συγκριση, εσυ με ρωτησες τι κανω κ σου απαντησα!
Κ η διατροφη αλλαζει, αναλογα με τις περιοδους!
Αν για παραδειγμα εχει καλοκαιριασει κ φοβομαστε μην ζευγαρωσουν τα πουλια μας δινουμε μονο νερο κ σπορους μεχρι να βγουν απο την αναπαραγωγικη διαδικασια!
 
παιζει ρολο και το φως οταν εχει πολυ φως συχνα ερχετε η διαθεση για ζευγαρωμα στα πουλία... εγω απο εσας το μεθα πως δεν κανει να ζευγαρωνουν το καλοκαιρι... εμενα θημαμαι πως περυσι το καλοκαιρι ζευγαρωσαν αλλα δεν εβγαλαν αυγα.. ισως ηταν τυχη!
 
Back
Top