Αναπαραγωγή Απροβλεπτο ζευγαρωμα, τι θα ηταν καλυτερο για τα πουλακια μου;

Μην τα μπερδευεις! Εγω σε ρωτησα απλα την διαδικασια που εσυ κανεις για να βγουν απο την αναπαραγωγικη διαδικασια!Η συγκριση που αναφαιρω αφορα το πληθος πουλιων που εχεις σε ενα κλουβι και η μεγαλυτερη δυσκολια να σου αναπαραχθουν!
Επισης συμφωνα με αυτα που λες μου δινεις την εντυπωση οτι δεν δινεις καλη διατροφη στα πουλια σου! Δηλαδη φρουτα δινεις μονο τον χειμωνα; Και το καλοκαιρι απο που θα παρουν ολα τα υπολοιπα στοιχεια που ειναι απαραιτητα για τον οργανισμο τους; Δεχομαι οτι εδινα τροφες με αρκετη ποσοτητα πρωτεινων και αλλων βιταμινων που προφανως να τα πυρωσαν (ασχετα αν δεν εκανα καταλληλη διατροφικη προετοιμασια) αλλα οχι οτι ολα αυτα πρεπει να αποφευγονται το καλοκαιρι!Φυσικα και χρειαζονται αλλα σε πιο μικρες ποσοτητες!
Θεμη στο φως δεν εκτιθονται καθως με τοση ζεστη τα βγαζω μονο το απογευματακι που εχει πεσει ο ηλιος και δρισιζει ο καιρος!
 
Ο άσχετος περιστεράς επιστρέφει. Κάτι εκτός θέματος.
Θα ήθελα να παρακαλέσω κάτι, όλο το φόρουμ, μην δίνετε επιθετικές απαντήσεις του στύλ ''εσύ έχεις περιστέρια είσαι άσχετος από παπαγαλάκια, είσαι άσχετος από καναρίνια, είσαι άσχετος από καρδερίνες.''
Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει έχω ''δυνατό στομάχι'' αλλά πολλά παιδιά έχουν αποχωρήσει από το φόρουμ και δεν συμετέχουν πλέον γιαυτό ακριβώς τον λόγο.
Στο θέμα μας τώρα, αντί να μην ασχοληθώ άλλο και να πω πρόβλημα τους ας το λύσουν μόνοι τους, έκατσα έχθες και σήμερα κανά πεντάωρο και έψαξα στο ιντερνετ για Lovebirds breeding.
Δεν βρήκα πουθενά να λέει δώστε τους μόνο σπόρους για να ''φύγει'' το πύρωμα,ίσα -ίσα που σε μια έλεγε αν κατά την διάρκεια του μεγαλώματος των μικρών τους δίνουμε 100 θρεπτικές ουσίες κατά την πτερόροια πρέπει να τους δίνουμε 101.
Όσο αφορά τον χωρισμό του ζευγαριού που μου είπατε ότι το Lovebirds είναι ιδιάζουσα περίπτωση.
βρήκα το απλό, ότι στην ίδια ζευγαρώστρα βάζουμε διαχωριστικό για να μην έρχονται σε ''επαφή'' το ζευγάρι, αλλά δεν μελαγχολούν γιατί έχουν οπτική επαφή.
Μέχρι βάζουμε το ζευγάρι ή τα ζευγάρια σε μεγάλες κλούβες πτήσης.
Μέχρι το πιο επιθετικό-σκληρό για τα πουλιά, σε μεγάλες κλούβες πτήσης βάζουμε μόνα τα αρσενικά μόνα τα θυληκά. (Αμερικάνικη ιστοσελίδα... Και σε αυτό οι Αμερικάνοι είναι σκληροί).
 
εγω εχω παπαγαλακια και ο αδερφος μου εχει περιστερια και με λενε ασχετο για τα περιστερια και μη τα μπερδευψω... Το ακρυβως αντιθετο λενε για σενα.



Θεμη στο φως δεν εκτιθονται καθως με τοση ζεστη τα βγαζω μονο το απογευματακι που εχει πεσει ο ηλιος και δρισιζει ο καιρος!
δεν εχει σημασια πως εγινε... αυτο το λεω για αυτους που σε κατοιγορουν.
 
ρε παιδια ειμαι καινουργιο μελος... Πειτε με ασχετο.. αλλα εβγαλα τα ματια μου να διμιουργησω πως γινεται και δεν μπορω να βρω... μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει.. ευχαριστω εκ των προτερων.



να δημιουργησω δικο μου θεμα εννοω.
 
Λαζαρε ειληκρινα δεν σε καταλαβαινω! Ποιος σε ειπε αχρηστο; Απλα ειπαμε οτι ζησε πρωτα τους παπαγαλους και μετα θα καταλαβεις τις ιδιοτροπιες τους!
Και κατι αλλο:οταν παιθανε ο προηγουμενος αρσενικος μου, ο Λουης(με τον οποιο ηταν στο ιδιο κλουβι)ολη την μερα ουτε μιλαγε, ουτε κουνιοταν!Για ποσες μερες ηταν σ αυτη την αθλια κατασταση και φοβηθηκα μην παιθανει! Αναγκαστηκα λοιπον να του αγορασω μια παρειτσα! Ευτυχως απο εκεινη την ημερα εγινε καλυτερα! Οταν χωριζεται ενα, εστω ζευγαρι ειναι δυνατον να παιθανουν! Μηπως τελικα εσυ εισαι ο επιθετικος;
Δεν εχω ορεξη να τσακωθω και ουτε εχω τετοια προθεση! Σε παρακαλω να σταματησει εδω γιατι το θεμα μας ειναι αλλο και αλλου εχουμε καταληξει!
Ευχαριστω!



δεν εχει σημασια πως εγινε... αυτο το λεω για αυτους που σε κατοιγορουν.
Συγγνωμη Θεμη, αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις!
 
πως γινεται και δεν μπορω να βρω... μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει... Να δημιουργησω δικο μου θεμα εννοω.

Θέμη δες εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Δημιουργία-ενός-Νέου-Θέματος-και-Απάντηση-σε-ένα-Μήνυμα.5087/
 
Επισης συμφωνα με αυτα που λες μου δινεις την εντυπωση οτι δεν δινεις καλη διατροφη στα πουλια σου! Δηλαδη φρουτα δινεις μονο τον χειμωνα; Και το καλοκαιρι απο που θα παρουν ολα τα υπολοιπα στοιχεια που ειναι απαραιτητα για τον οργανισμο τους;

Δεν καταλαβαινω το λογο που το προσωποιεις το θεμα, εχεις μια απορια κ ζητας την συμβουλη μας, ηρεμα κ ευγενικα σου λεω την αποψη μου, δε σου την επιβαλω, ειναι στην κριση σου να κανεις αυτο που θεωρεις σωστο, ο μονος λογος που σου ειπα τι κανω ειναι γιατι με ρωτησες, κ μονο αυτο θα σου πω κ σταματω τα οφ τοπικ μηνυματα κ ας με συγχωρεσουν τα υπολοιπα μελη, δεν ειπα οτι δεν δινω φρουτα κ λαχανικα ολο το καλοκαιρι, δινω 2 φορες την εβδομαδα, δεν δινω αυγο, δεν βαζω πολυβιταμινες παρα μονο την περιοδο που κανω προετοιμασια:)
 
Μην το παιρνεις ετσι! Απορια ηταν, ναι!Γιατι παραξενευτηκα που μου ειπες οτι δινεις νερο και σπορους το καλοκαιρι! Μπορει να μην το καταλαβα και καλα ο ιδιος! Και εννοειται πως δεν θελω να δημιουργησω συγχηση!
Τελως παντων σημασια εχει τι εγινε σημερα! Αφου ακολουθησα αυτο που αρχικα μου προτεινε ο Ανεστης, δεν εχουν ξαναζευγαρωσει! Ελπιζω να μην κανουν αυγα! Σε αυτη την περιπτωση αυτο που υπερισχυει στην σκεψη μου ειναι οτι δεν θα τα καρατησω(αν οντως κανουν τα λαβ μου αυγα!)!

Ευχαριστω για της συμβουλες και την στηριξη!Για οτι κανουριο νεο προκειψει θα σας κρατω ενημερους!
 
Μεχρι στιγμης παιδια δεν εχω δει ευτυχως αυγα! Αλλα αφου τους εκοψα τα παντα εκτος απο νερο και σπορακια τα ειδα να ξαναζευγαρωνουν! Ειπα λοιπον να βαλω την Σασα(το αλλο μου λαβ που για να μην κανει υβρυδια με τον Λουη τα χωρισα)διπλα στο κλουβι του ζευγαριου, μηπως και απασχολουνται με αυτη και ξεχασουν την αναπαραγωγη τους! Ευτυχως ολα πηγαν καλα! Δεν εχουν ξαναζευγαρωσει απο τοτε καθως ολη την μερα μιλανε και κοιτιουνται με την Σασα!
 
Back
Top