Φροντίδα Απόδραση παπαγάλων

ParrotMan

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Το μείζον πρόβλημα είναι η απόδραση παπαγάλων. Λες και οι εταιρίες κλουβιών (τα δικά μου είναι Fairplast, έχω 2) έχουν συνάψει σύμβαση με τους εκτροφείς για να ανοίγουν τα κλουβιά όσο το δυνατόν πιο εύκολα.

Τον τελευταίο μήνα είχα 4 απώλειες, 3 απο τις ταΙστρες το σκάσανε, και 1 απο την πόρτα. Το τι πατέντες έχω κάνει δεν λέγεται.

'Ομως πια ο κόσμος έφτασε στο χτένι. Θα αλλάξω τμήμα του μπαλκονιού μου με διάφανες πλαστικό, που θα κλείνει τα κενά ανάμεσα στις τέντες μεταξύ τους και στις τέντες με το κάγκελο του μπαλκονιού.

Το να κρατάω τα παπαγαλάκια μέσα στο σπίτι πίσω απο το παράθυρο δεν είναι η καλύτερη λύση, αφού φαίνεται πόσο πεσμένη διάθεση έχει έτσι.

Καλύτερα μέτρα ασφαλείας λοιπόν. Τι προτείνε εσείς εκτός απο το καλό ασφάλισμα των κλουβιών;

Μια έξτρα κατασκευή από σύρμα όπως αυτήν εδώ (πρώτη φωτο, που ανέβασε ο Αλέξανδρος) αλλά κλεισμένη από παντού. Προστατεύει και από τα αρπακτικά! Αλλά τι πατέντες έχει κάνει και συνέχισαν να το σκάνε; Πώς είναι δυνατόν να φύγουν από τις ταΐστρες; Εγώ έχω πιάσει τα πορτάκια με μικρά κλαμεράκια και είμαι ήσυχη.
Τέτοια εποχή το να μετατρέψεις τμήμα του μπαλκονιού σου σε θερμοκήπιο δεν είναι και η καλύτερη ιδέα... Τα πουλιά θα ψηθούν... Χρειάζονται αέρα!

βαλε εσωτερικες ταιστρες και ασφαλισε ολες τις πορτες με σκοινι ή συρμα ή λουκετο ή πιαστρακι μαλλιων με πολλα δοντια.
εγω εχω βαλει 2-3 μικρα πιαστρακια μαλλιων στην καθε πορτα

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις κατ' αρχάς. Πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες οι παραπάνω.

Οι ταϊστρες είναι εξωτερικές, και με λίγο δύναμη ανοίγουν, είχα βάλει σύρμα, είχα βάλει σιλικόνη, ό,τι φαντάζεστε, τελικά η ζημιά γίνεται όμως, το σκάνε.

Και ΠΑΝΤΑ το σκάνε πρώτες οι θηλυκές, υπάρχει καμμιά εξήγηση γι' αυτό?

Θα κάνω πατέντα τελικά με το πράσινο δίχτυ γύρω απο το κλουβί. Ακόμα και σήμερα είμαι χάλια ψυχολογικά γιατί είχαμε αγαπήσει πολύ τα παιχνιδιάρικα Lovebirds☹

'Ομως πλέον θα λάβω καλά τα μέτρα μου! Σας ευχαριστώ, οποιαδήποτε άλλη συμβουλή δεκτή!

parotman σου εχω τη λυση ακριβώς για κλουβια ferplast που δεν εχουν καλυμα στις ταιστρες!
καταρχην και η λυση της εσωτερικής ταιστρας ειναι καλή αλλά απο την αλλη για να αλλαξεις το φαγητο θα πρεπει να ανοιγεις την πορτα και τα ferplast εχουν μεγαλη πορτα οπωτε μπορει να σου ξεφυγει και απο κει.
επειδη και εμενα μου εφυγε την προηγουμενη βδομαδα η θυληκια μου απο την τρυπα στην ταιστρα, σαν αρχαριος την πατησα και εγω! εκατσα και εφτιαξα απο κουνελοσυρμα καπακια για τις ταιστρες.
πολυ απλα και γρηγορα και με παρα πολυ μικρο κοστος.

για τις πορτες κατι γατζακια σαν αυτο στη φωτο ειναι εγγυημενα!

δεν εχουν ελατηριο αλλα αμα βγαλεις την ταιστρα πεφτει και κλεινει την τρυπα, τωρα αμα φτιαξεις και ελατηριο (υπαρχει μεσα καπου που λεει πως) τοτε θα εισαι τελειως ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

εμενα ευτυχως δεν εφυγε απο το μπαλκονι απλα λιγο πιο περα εκατσε λιγο και μετα ηρθε πανω στο κλουβι που ηταν ο αντρας της μεσα και εγω πηρα το κλουβι με αυτην πανω και τοβαλα μεσα στο σπιτι και την επιασα!

Συνημμένα

• Image(380).webp
    Image(380).webp
    58,7 KB · Προβολές: 88
  • Image(381).webp
    Image(381).webp
    52,8 KB · Προβολές: 90
  • Image(382).webp
    Image(382).webp
    61,7 KB · Προβολές: 103
parotman σου εχω τη λυση ακριβώς για κλουβια ferplast που δεν εχουν καλυμα στις ταιστρες!
καταρχην και η λυση της εσωτερικής ταιστρας ειναι καλή αλλά απο την αλλη για να αλλαξεις το φαγητο θα πρεπει να ανοιγεις την πορτα και τα ferplast εχουν μεγαλη πορτα οπωτε μπορει να σου ξεφυγει και απο κει.
επειδη και εμενα μου εφυγε την προηγουμενη βδομαδα η θυληκια μου απο την τρυπα στην ταιστρα, σαν αρχαριος την πατησα και εγω! εκατσα και εφτιαξα απο κουνελοσυρμα καπακια για τις ταιστρες.
πολυ απλα και γρηγορα και με παρα πολυ μικρο κοστος.

για τις πορτες κατι γατζακια σαν αυτο στη φωτο ειναι εγγυημενα!

δεν εχουν ελατηριο αλλα αμα βγαλεις την ταιστρα πεφτει και κλεινει την τρυπα, τωρα αμα φτιαξεις και ελατηριο (υπαρχει μεσα καπου που λεει πως) τοτε θα εισαι τελειως ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

εμενα ευτυχως δεν εφυγε απο το μπαλκονι απλα λιγο πιο περα εκατσε λιγο και μετα ηρθε πανω στο κλουβι που ηταν ο αντρας της μεσα και εγω πηρα το κλουβι με αυτην πανω και τοβαλα μεσα στο σπιτι και την επιασα!

Σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ για τον χρόνο σου με τις φωτογραφίες που έβγαλες και έβαλες, πραγματικά εξαιρετική δουλειά!

'Ομως πιστεύω αυτό με τις ταϊστρες ίσως δεν είναι απόλυτα ασφαλές γιατί υπάρχουν κενά στα πλάκια απο τις ταϊστρες απο την έξω μεριά, είναι διαφορετικές απο τις δικές σου.

Και για τις πόρτες εγώ βάζω πλέον χοντρό σύρμα που το γυρνάω απλά 2-3 βόλτες, αυτό με την θηλιά που έχεις αν κάτσει και το παλέψει το Lovebird που έχει δυνατό ράμφος ίσως το παρακάμψει κι αυτό.

Τελικά θα βάλω ατσάλινη σίτα στην κάτω μεριά γύρω απο τις ταϊστρες, που θα την πιάσω δυνατά, όσο για τις πόρτες, έχω βάλει ηδη σύρμα χοντρό που το κάνω απλά 2-3 βόλτες για ασφάλεια.

Back