Καλησπέρα φιλε...
Διαβαζοντας όλα τα παραπάνω Παίρνω το θάρρος να σου γράψω και εγώ λίγα σχόλια
Τα γκριζακια δεν είναι θορυβιοζικα ζωντανά. Ουτε ειναι επιθετικά ουτε τρέφονται με
Σάρκα ουτε είναι κακκιασμενα. Σε πολυπληθές κοπάδι ζουν κ σέβονται ο ενας τον αλλο, δημιουργούνται προστριβες αλλά και αυτές είναι κομμάτι της φύσης τους για την επιβίωση τους. Έχουν πολύ πολύ πολύ υψηλή αντίληψη (ο εγκεφαλος τους έχει δισεκατομμύρια νευρώνες όταν του σκύλου έχει καποιες χιλιάδες εως εκατομμύρια και του ανθρωπου τρισεκατομμύρια νευρώνες) και πολύ πολύ ευαίσθητο ψυχικό κόσμο...πρεγματικα είναι αξιοσημείωτο ποσο ευαίσθητα πλασματάκια είναι. Εάν δε το σέβεσαι η το παραμελεις η Αν «απλά κανεις το κέφι σου» η κάποια στιγμή "σου φύγει η όρεξη" Εσυ θα δημιουργήσεις προβλήματα στο παπαγάλο και οχι αυτός σε εσένα. Σου το τονίζω αυτο γιατί προβληματίζεσαι με αυτά π ενδεχομενως θα κάνει στην οικογένεια σ το ζωντανό και οχι με αυτά π θα κάνετε εσεις η αυτά που δεν θα κάνετε εσεις στο ζωντανό.
Οι δικές σου οι συνθήκες είναι ιδανικότερες από πολλες άλλες φιλε μου όσο κ να άκουγεται περιεργο. Θα γνωρίσει όλα τα μέλη της οικογενειας σου και θα γίνουν όλα σώμα δικό του. Οι γονεις ομως στην οικογένεια πρέπει να κατανοούν να σέβονται τη φύση του και αυτο να το περάςουν σιγά σιγά στα παιδιά τους.
Αρχάριος και εμπειρος φροντιστής είναι δυο κατά τη ταπεινή μ άποψη παρεξηγημενες έννοιες...δεν είναι κατάλληλος καποιος που έχει Εμπειρία πολύχρονη με μεγάλους παπαγάλους και όλοι οι υπόλοιποι "ακατάλληλοι"
. Πρεγματικα έχω δει πλάσματα σε έμπειρα αλλά τόσο ακατάλληλα κ κομπλεξικά άτομα...και άτομα ομωσ με μηδέν εμπειρία να "δίνονται" σε αυτά τα ζωντανά σε αξιοθαύμαστο αξιέπαινο βαθμό. Και εκεί βλέπεις που φτάνει το δεσιμο με
Ενα τέτοιο ζωντανό. Είναι μαγεία πραγματικά φιλε μ ο κόσμος τους.
Εάν το λαχταρας και το ποθεις πραγματικά τοτε θα ενημερωθεις άρτια πρώτα για τις ανάγκες του (ψυχή που θα την λατρέψεις στο Εγγυώμαι προσωπικά αυτο) και μετά θα Κουμπωσεις τη δικη σου ζωή σε αυτες...και θα είναι ένα ταξίδι υπέροχο :)
Αναφορικα με το θόρυβο τώρα...Οι θηλυκες είναι πολύ πιο Ήπια πουλάκια. Οχι ότι οι αρσενικοι είναι θορυβιοζικα. Ζακο και φωνές δεν πάνε μαζί. Λιγο το πρωι σφυρίζουν μελωδικά και λιγο αποχαιρετώντας τον ήλιο υο απόγευμα. Αλλά Μιλάμε τώρα για λιγο...είναι αστείο... δεν είναι θέμα ο θόρυβος ειλικρινά όμως... αλλά και αυτο το Λιγο ακόμα μπορείς να το μειώσεις ακόμα περισσότερο παίρνοντας μια θηλυκιτσα.
Εάν προχωρήσεις στην αγορά... ας μην στο στείλουν σε μια κούτα. Στη θέση σου θα πήγαινα να το δω το μικρό που θα έχω για την υπόλοιπη ζωή μου να το διαλέξω και να μρ διαλέξει και αυτο. Με τα χρόνια θα δεις ότι αυτοί οι παπαγάλοι διαλέγουν τους ανθρώπους από νεαρή ηλικία. Σοβαροί εκτροφεις στο εξωτερικό το επιτρέπουν αυτο...εκπαιδευμένοι πελάτες επισκέπτονται το εκτροφείο και "ερωτεύονται" ένα μικρό. Εκείνο που θα σ επιτρέψει την πρόσβαση και θα σε εξερευνήσει είναι εκείνο που θα συνεργάζεται μαζί σου όσο φτάνει η γραμμή της ζωής σ.
Κατά τη γνώμη μ ειναι Πολύ πολύ σημαντικο κομμάτι αυτο.. να δεις τη χημεια σας πρώτου το πάρεις σπίτι σου για πάντα.
να μην δεις επισης και τους γονεις του μικρού; Τις συνθηκες που ζουν τα ζευγάρια και να αξιολογηςεις και εσυ την "καταλληλότητα" του εκτροφεα;
Ο Λευτέρης έχει και πολύ ωραία πουλιά στα χέρια του πάντως