Γενικά Απόκτηση gouldian και zebra finches

Kostaskar

PB Member
Εγγραφή
16 Ιουλ 2019
Μηνύματα
526
Γειά σας! Αύριο πρόκειται να αποκτήσω το πρώτο ζευγάρι gouldian καθώς και τα πρώτα 2 ζευγάρια ζεμπράκια της ζωής μου. Όντας νέος στα παραδείσια πτηνά σε αυτό το θέμα θα ανατρέχω για τυχόν απορίες μου πάνω σε αυτά.
Το πρώτο που θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν είναι, ποιά θεωρείτε ως ποιοτική τροφή αλλά όχι πανάκριβη για αυτά (θα μου δώσει τροφή από την δική του ο τωρινός ιδιοκτήτης τους μέχρι να κάνω την αλλαγή στο μείγμα τροφής που θα αγοράσω), καθώς και να μου προτείνετε επιπλέον τροφές που θα συμπληρώνουν την διατροφή τους.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 
Καλώς ήρθες στο club των εξωτικών σπίνων Κώστα! Για εμένα η καλύτερη τροφή είναι της deli nature που περιέχει 25 φυσικά συστατικά. Δεν ξέρω αν θα σε συμφέρει όμως γιατί βγαίνει μόνο σε σακουλάκι των 800 γραμμαρίων και είναι και λίγο υψηλή η τιμή της(4,50). Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις της Manitoba.
Τα υπόλοιπα που θα χρειαστείς τώρα είναι : ξύλινες πατήθρες, σουπιοκοκκαλα και grit. Λατρεύουν το μπανάκι οπότε μπορείς να τους βάζεις καθημερινά μπανιέρες και να προσθέτεις μερικές σταγόνες μηλοξυδο μέσα όπως και στην ποτίστρα. Αγαπημένα τους είναι τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως : το μαρούλι, το σπανάκι, τα αντίδια, τα σέσκουλα, το λάχανο, τα παντζαρόφυλλα, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα ραδίκια και φυσικά τα άγρια χόρτα. Το κεχρί θεωρείται απαραίτητο συμπλήρωμα. Μπορείς να δίνεις έξτρα σπόρους όπως : περιλλα, σουσάμι και κια. Τους αρέσει επίσης το καρότο, το κολοκυθάκι, η κολοκύθα, τα πράσινα φασολάκια, το πεπόνι, το καρπούζι, το αγγούρι και φυσικά το μήλο. Αρκεί να δίνεις το καθένα στην εποχή του. Φωλιές καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις αν δεν θες να τα ζευγαρωσεις. Ελπίζω να βοήθησα.
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Με βοήθησες αρκετά. Όσον αφορά τον χώρο στέγασης τους, μπορώ να τα έχω σε εξωτερικό χώρο με την χρήση κεραμικών λαμπτήρων θέρμανσης οι οποίοι δεν εκπέμπουν φως;
 
Αν υπάρχει η δυνατότητα να τα στεγάζεις σε εσωτερικό χώρο θα ήταν προτιμότερο. Αλλιώς πας αναγκαστικά στους λαμπτήρες μιας και τα παραδείσια δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω των 5 βαθμών κελισιου.
 
Να τα χαιρεσαι Κωστα!
Είναι ηδη ζευγαρακι τα Gouldian?
Ευχαριστώ πολύ! Ναι είναι ζευγάρι ήδη. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να τα χαρώ ακόμα καθώς δεν ήταν εφικτή η μεταφορά τους και θα παραταθεί η αποστολή τους για τις 7 Ιανουαρίου. Υπομονή.
 
Δεν πειραζει, με το καλο να ερθουν!

Ειναι πολυ θετικο το οτι ειναι ζευγαρι ηδη.
Σε εσωτερικο χωρο θα τα εχεις;
Έως ότου κατασκευαστεί ο εξωτερικός χώρος διαμονής τους με κεραμικές λάμπες θέρμανσης, ναι θα είναι σε εσωτερικό χώρο. Ποιά είναι η γνώμη σας για την εξωτερική στέγαση τους με την βοήθεια θέρμανσης;
 
Αν εχεις τροπο να κρατας σταθερες συνθήκες και να μην ειναι κοστοβορο, γιατι οχι.

Ειχε διοργανωσει η Πωλινα @Wind-sa με τον Αντωνη @pantazo ενα πολυ ωραίο σεμιναριο για τα Gouldian αλλά αφορουσε κυριως εσωτερικη εκτροφη.
 
Αν εχεις τροπο να κρατας σταθερες συνθήκες και να μην ειναι κοστοβορο, γιατι οχι.

Ειχε διοργανωσει η Πωλινα @Wind-sa με τον Αντωνη @pantazo ενα πολυ ωραίο σεμιναριο για τα Gouldian αλλά αφορουσε κυριως εσωτερικη εκτροφη.
50W/ώρα θεωρούνται κόστος για τους επόμενους μήνες έως τον Απρίλιο;
Αναφέρομαι σε δύο κεραμικές λάμπες των 25w η κάθε μία
 
Η Πωλινα θεωρω οτι θα σου απαντησει στις οποιες αποριες εχεις, δοκιμασε να τις στείλεις πμ.

Εγω αν ασχοληθω με παραδεισια ποτε,θα ξεκινουσα με Gouldian γιατι τα θεωρω τα πιο ομορφα αλλα και τα πιο δυσκολα στην διαχείριση τους.
Νομιζω ομως οτι η εσωτερικη εκτροφη ειναι πιο συμβατή με το συγκεκριμενο ειδος χωρις ομως να μπαινει απαγορευτικο στην εξωτερικη
 
Η Πωλινα θεωρω οτι θα σου απαντησει στις οποιες αποριες εχεις, δοκιμασε να τις στείλεις πμ.
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου με την οποία με βοηθάς να απευθυνθώ σε συγκεκριμένο άτομο αν προκύψουν απορίες στην πορεία!
Νομιζω ομως οτι η εσωτερικη εκτροφη ειναι πιο συμβατή με το συγκεκριμενο ειδος χωρις ομως να μπαινει απαγορευτικο στην εξωτερικη
Συμφωνώ σε αυτό που αναφέρεις και ελπίζω να έχω κάποιο αποτέλεσμα στην εξωτερική εκτροφή τους.🙂
 
Προσωπικά διατηρώ zebra finch σε εξωτερικό χώρο (μπαλκόνι) χωρίς να τους παρέχω θέρμανση.
Είναι προφυλαγμένα από ρεύματα αέρα και ακόμα και τις κρύες ημέρες δεν δείχνουν να δυσκολεύονται, ενισχύω την διατροφή τους με λίγι καναβούρι και όλα πάνε καλά.
 
Γενικά Ανέστη έχω επιφυλάξεις για τη χρήση ξυδιού, έστω και βιολογικού μηλόξυδου καθημερινά στην ποτίστρα. Αν και δεν διάβασα προσεκτικά το άρθρο που παραθέτεις, κάπου είδα ότι λέει χρήση για 10-14 ημέρες και θεωρώ ότι οι όξινες τροφές, ειδικά αν πρόκειται για έστω και ελαφρά οξινισμένο νερό μπορεί να βλάπτει τους ιστούς του γαστρεντερικού συστήματος (όσους βρίσκονται πριν το στομάχι), καθώς τουλάχιστον τα κύτταρα σε αυτούς τους ιστούς έχουν άλλο βέλτιστο pH λειτουργίας.
 
Γιάννη δεν εννοούσα καθημερινή χρήση. Απλά ανέφερα ότι καλό είναι να βάζει μερικές σταγόνες στην ποτίστρα γιατί κάνει καλό στα φτερά του πουλιού. Εγώ προσωπικά βάζω μηλοξυδο στην ποτίστρα 1-2 φορές το μήνα τα τελευταία δύο χρόνια και δεν έχω εντοπίσει το παρά μικρό πρόβλημα στα πουλιά μου, το αντίθετο μπορώ να πω. Νομίζω ότι κι άλλα μέλη το χρησιμοποιούν ακόμη με θετικά αποτελέσματα.
 
Εγώ παιδιά χρησιμοποιώ το μηλόξυδο μια φορά ανά 7 περίπου μέρες. Σε αυτή την συχνότητα θεωρώ πως δεν έχει αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό του πουλιού. Τώρα για καθημερινή χρήση όπως έγραψε ο @ianos, έχω τις επιφυλάξεις μου. Φυσικά και δεν λέω ότι αναφέρθηκε εδώ μέσα καθημερινή χρήση.
 
Back
Top