Εκπαίδευση Από ποια ηλικία ξεκινάτε το harness στους παπαγάλους;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Notaspan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το harness το ξεκινάτε από μικρή ηλικία σωστά; Ή το δοκιμάζετε έστω για να δείτε πως θα αντιδράσει ο παπαγάλος;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Notaspan

Προσπάθησα να εκπαιδεύσω εγώ το δικό μου αλλά μάταια. Δεν το θέλει με τίποτα, έχω αυτό το λουράκι που αγκαλιάζει όλο του το σώμα. Ακόμα δεν δέχεται χαϊδέματα το δικό μου πτηνό και μόλις το δει, όπου φύγει φύγει, παρόλο που κρατάω ηλιοσπόρους στο χέρι.
Άμα βρεις τη λύση να την πεις και σε μένα.

@Notaspan Έχω πολύ μικρό παπαγαλάκι για harness, όμως έχω διαβάσει πως ενας παπαγάλος είναι καλό να το μαθαίνει από μικρούλης που ειναι πιο "περίεργος" και φοβάται λιγότερο.

Βέβαια ειναι ανάλογα το είδος. Σε κάποιους παπαγάλους (όπως το budgie μου) δεν τους αρέσει να τους αγγίζουν. Ενώ άλλοι λατρεύουν τα χάδια και είναι πιο δεκτικοί σε harness σώματος (πχ έχω ακούσει πως οι παπαγάλοι Σενεγάλης είναι δεκτικοί)

Το Aviator harness θεωρείται το καλύτερο (αν και η τιμή του ειναι κάπως υψηλή...)

Καλό ειναι να του το μαθεις από νωρίς. Να του το δείχνεις ως παιχνίδι και σιγά σιγά να του μαθαίνεις να το φοράει. Εχω δει ότι ειναι εύκολο με clicker training

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Τελευταία επεξεργασία:
  • Χρήσιμο
Αντιδράσεις: MARY58

Σχετικά θέματα

Back