Γενικά Από ποια καναρίνια χρώματος προέρχονται οι αρλεκίνοι;

Deukalion αυτές τις δύο τρεις μέρες που το έψαξα είναι τεληκα ένα πουλί αμαρτία. Για πολλούς λόγους οι Πορτογάλοι θέλανε να δημιουργήσουν μία δικιά τους ράτσα κάποιος που είχε τα μέσα ( και μόνο έτσι θα μπορούσε) κατάφερε να κάνει ένα παρδαλο καναρίνι επίσημη ράτσα. Φαντάσου να το είχε κάνει Έλληνας υπήρχε περίπτωση να καταφέρει να το περάσει με τίποτα.
Καταρχάς το περάσανε στην Ε και πες μου εκτός το σκουφη ( που έχουμε τα γερμανικά) ποιο είναι το χαρακτηριστικό που πρέπει να τρέξει στην κατηγορία, φυσικά στην D δεν πηγαινε ουτε με σφαίρες μόνο και μόνο ότι τα χρώματα του δεν είναι σταθερά δεν το χαρακτηρίζουν, και μπορεί να πετάξει οπουδήποτε το λιποχρωμα και την μελανίνη, δλδ πρωσπαθεις να βγάλεις ένα μεγάλο πτηνό παρδαλο με τρεις αποχρώσεις ή και παραπάνω απαρετητα χρωματισμένο φτάνει να καταφέρεις να ισομοιρασεις το λιποχρωμα και την μελανίνη. Δεν λέω μία χαρά πουλάκια είναι και πολύ ωραία αλλά Μπαντού παράγκα...

Και ρωτω εγω:οι πορτογαλοι καταφεραν να περασουν αυτην την αμαρτια ως ρατσα και να καθιερωθει! Εμεις σαν ελληνες τι εχουμε καθιερωσει;! Τροφη για σκεψη
..
Oταν κάποιοι απο εμάς προτρέπουμε τα νέα παιδιά σε συσπείρωση και ενεργητική συμμετοχή στους συλλόγους, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε "καραβανάδες του χώρου".
- Ελατε να δείτε απο κοντά τον χώρο του χόμπυ. Να γνωρίσετε και να μάθετε τα καλά και τα κακά που τον χαρακτηρίζουν ώστε με ενεργητικό τρόπο να δώσετε λύσεις αύριο εσείς οι ίδιοι, στα όποια προβλήματα. Να βοηθήσετε με την παρουσία σας και την αγάπη σας αλλά και με νέες ενδιαφέρουσες ιδέες. Η κριτική απο τον καναπέ και εκ του ασφαλούς είναι το ευκολότερο. Μη διαλέγετε αυτό τον δρόμο.

Oταν κάποιοι απο εμάς προτρέπουμε τα νέα παιδιά σε συσπείρωση και ενεργητική συμμετοχή στους συλλόγους, κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε "καραβανάδες του χώρου".
- Ελατε να δείτε απο κοντά τον χώρο του χόμπυ. Να γνωρίσετε και να μάθετε τα καλά και τα κακά που τον χαρακτηρίζουν ώστε με ενεργητικό τρόπο να δώσετε λύσεις αύριο εσείς οι ίδιοι, στα όποια προβλήματα. Να βοηθήσετε με την παρουσία σας και την αγάπη σας αλλά και με νέες ενδιαφέρουσες ιδέες. Η κριτική απο τον καναπέ και εκ του ασφαλούς είναι το ευκολότερο. Μη διαλέγετε αυτό τον δρόμο.

Κ. Μακη συμφωνω σε αυτα που λετε αλλα οσο ασχολουμε με τα πουλια(που δεν ειναι πολυς ο χρονος)μονο ''κακα'' ακουω για τους συλλογους και οχι καλα, δεν εννοω κατι για εσας προς Θεου εφοσον δεν σας γνωριζω κιολας προσωπικα...

Βασίλη μου συγγνώμη και από όλους που θα βγω οφφ αλλά στην Ελλάδα μόνο κακά ακούμε για συλλόγους, συνδικάτα, σωματεία, γιατρούς, δικηγόρους, ταξιτζήδες, περιπτεράδες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και όλους τους υπόλοιπους.
Μάλλον μόνο "κακά" ξέρουμε να μιλάμε τελικά :) και δεν το λέω για σένα που τα ακούς :)

Και ρωτω εγω:οι πορτογαλοι καταφεραν να περασουν αυτην την αμαρτια ως ρατσα και να καθιερωθει! Εμεις σαν ελληνες τι εχουμε καθιερωσει;! Τροφη για σκεψη
..
Μη το λες αυτό δεν είναι σωστό. Το ότι είχαν το τρόπο και το πέρασαν δεν σημαίνει ότι εμείς είμαστε μόνο της παρλας.
Να σου πω λοιπόν ότι κάποιος Έλληνας εκτροφσας πήγε να καθιερωσει καναρίνι φωνής από διασταύρωση μαλινουα με τιμπραντο αλλά και φυσικά το απόρριψανε. Αν το είχε κάνει κάποιος άλλος πρώτος ίσως και να το περνούσανε.
Επίσης παγκόσμιος ο Υφαντής είναι αυτός που έφτιαξε το κόκκινο Japan τώρα που το έχουμε έτοιμο εμείς οι ίδιοι θα πούμε σιγά δεν έκανε και τίποτα!

Συγχαρητήρια και κυρίως για την κίνηση του ΑΛΌΠ JUNIOR πολύ πρωτοποριακή μακάρι να πιάσει. Πιστεύω ότι θα πάει καλά!
Κ. Μακη συμφωνω σε αυτα που λετε αλλα οσο ασχολουμε με τα πουλια(που δεν ειναι πολυς ο χρονος)μονο ''κακα'' ακουω για τους συλλογους και οχι καλα, δεν εννοω κατι για εσας προς Θεου εφοσον δεν σας γνωριζω κιολας προσωπικα...
Εσύ κρατά τα καλά. Οι σύλλογοι και οι εκθέσεις είναι μια μικρή κοινωνία, γνωρίζεις κάθε καρδιάς καρύδι εσύ κρατά αυτούς που σου κάνουν. Αυτό δεν κάνεις και στη ζωή σου;

Το να είσαι άνθρωπος δεν έχει να κάνει με κανέναν σύλλογο!

Στο τέλος μόνο κερδισμένος θα βγεις για το μόνο πράγμα που δεν μετάνιωσα για το χώρο αυτόν είναι ότι έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους που δεν θα γνώριζα πότε! Τα αρνητικά πετατα στα σκουπίδια

Τα αρνητικά πετατα στα σκουπίδια
Απόλυτα ώριμη και σωστή θέση...
Μεγάλους κάδους σκουπιδιών για όλους και για όλα τα υπόλοιπα.

Βασίλη μου συγγνώμη και από όλους που θα βγω οφφ αλλά στην Ελλάδα μόνο κακά ακούμε για συλλόγους, συνδικάτα, σωματεία, γιατρούς, δικηγόρους, ταξιτζήδες, περιπτεράδες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και όλους τους υπόλοιπους.
Μάλλον μόνο "κακά" ξέρουμε να μιλάμε τελικά :) και δεν το λέω για σένα που τα ακούς :)
ναι αυτο ειναι γνωστο αλλα ειμαστε λιγο '' να βγαλουμε το ματι του αλλου για να ειμαστε εμεις καλα'' σαν λαος!

συμφωνω πως δεν πρεπει να τσουβαλιαζουμε αλλα οταν ξεκινας κατι και στην προκειμενη περιπτωση την ασχολια με τα πουλια θελεις καποιον που θα τον εμπιστευτεις και θα σε βοηθησει γιατι λογικο ειναι ακομη να μην ξερεις ολα τα ''κολπα'΄ας μου επιτραπει η εφραση. Εγω στις περισσοτερες περιπτωσεις εισπραττω το αντιθετο...

Υπομονή χρειάζεται, οι σύλλογοι βοηθούν στο να γίνουμε καλύτεροι αλλά πρέπει να έχουμε κρίση και να ψάχνουμε..

ναι αυτο ειναι γνωστο αλλα ειμαστε λιγο '' να βγαλουμε το ματι του αλλου για να ειμαστε εμεις καλα'' σαν λαος!

συμφωνω πως δεν πρεπει να τσουβαλιαζουμε αλλα οταν ξεκινας κατι και στην προκειμενη περιπτωση την ασχολια με τα πουλια θελεις καποιον που θα τον εμπιστευτεις και θα σε βοηθησει γιατι λογικο ειναι ακομη να μην ξερεις ολα τα ''κολπα'΄ας μου επιτραπει η εφραση. Εγω στις περισσοτερες περιπτωσεις εισπραττω το αντιθετο...

Πρόσεξε τις... Παρέες σου 😉:D .

Η ερώτηση της Αλίκης μπορεί να απαντηθεί σαφώς;
Εγώ ένα κατάλαβα.. Πως μπορεί και εγώ να βγάλω κάποια άνοιξη, ένα φεγγάρι, αρλεκίνο στο κοπάδι μου! :D

. Γνωρίζεις αξιόλογους ανθρώπους που δεν θα γνώριζες πότε! Τα αρνητικά πέτα τα στα σκουπίδια..
..όντως γνωρίζεις και επειδή δε δύναται να ταιριάζεις με όλους.. Κρατάς στο πλευρό σου ότι δένει με την προσωπικότητά σου και όλα τα υπόλοιπα..άλλα στο ράφι και άλλα στα σκουπίδια!
.. Παγκόσμιος ο Υφαντής, αυτός που έφτιαξε το κόκκινο Japan.. Τώρα που το έχουμε έτοιμο, εμείς οι ίδιοι θα πούμε ''σιγά δεν έκανε και τίποτα''!
.. Αυτό που θα έκανα εγώ, αν ήμουν στη θέση του οποιουδήποτε κου Υφαντή,θα ήταν να μεταφέρω τη γνώση μου ώστε να έρθει η συνέχεια ή ακόμη και η εξέλιξη στη δική μου πρωτιά..
ναι,θα έδινα σε όποιον έβλεπα πως το λέει η καρδούλα του, πουλιά για προχωρήσει λίγο η κατάσταση,υπό την επίβλεψή μου, πάντοτε...👍)

οταν ξεκινας κατι, στην προκειμενη περιπτωση την ασχολια με τα πουλια, θελεις καποιον που θα τον εμπιστευτεις και θα σε βοηθησει
.. Τότε δεν έχεις άλλο δρόμο από το να γραφτείς σε κάποιο σύλλογο, οπότε.. Καλή επιλογή σου εύχομαι!👍

Στο τέλος μόνο κερδισμένος θα βγεις για το μόνο πράγμα που δεν μετάνιωσα για το χώρο αυτόν είναι ότι έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους που δεν θα γνώριζα πότε

Ως πρώην μέλος συλλόγου θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη του @JAPAN HOSO11.

πως μπορεί και εγώ να βγάλω κάποια άνοιξη, ένα φεγγάρι, αρλεκίνο στο κοπάδι μου! :D

Έχεις ήδη βγάλει και δεν το ξέρεις...Hellowww Ερωτόκριτος;😀
https://community.petbirds.gr/threads/Όταν-η-φύση-ζωγραφίζει.25386/

Δώσ΄ του και λίγη χρωστική και θα "Αρλεκινοποιηθεί" εντελώς!

υ. Γ. Έχουμε βγεί ΕΝΤΕΛΩΣ όμως εκτός θέματος...

Αυτό το υπέροχο καναρίνι θεωρείται πρότυπο αρλεκίνων με σκουφί;
Δεν ξέρω Αλίκη. Το link απο το αγγλικό παράρτημα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Αν θές, περισσότερο νόημα έχει η κατα λάθος αναφορά σου σε ένα και μόνο πουλί. Οι φωτογραφίες δείχνουν και τους δύο τύπους, με και χωρίς σκουφί. Το πουλάκι όμως, αν είναι πουλάκι, είναι ένα.Απλά έχουν επεξεργαστεί την φωτογραφία.
Αν δείς και τα νύχια, πιο πολύ σε γεράκι μοιάζει.

Σχετικά θέματα

Back