Αναπαραγωγή Από πότε πρέπει να αρχίσω τη διατροφική προετοιμασία στα καναρίνια;

Θανος Κ.

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιουλ 2014
Μηνύματα
139
Πόλη
Οινόφυτα
Θα ρωτήσω για 2 θεματάκια που αφορά πολλούς!
1)Απο πότε πρέπει να ξεκινήσω την διατροφική πορετοιμασία στα καναρίνια μου;
2)Τι ακριβώς πρέπει να τους δίνω

ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
 
Κι εγώ αυτό κατάλαβα αλλά θα επιμείνω στην ερώτηση που έκανα ώστε να προσδιοριστεί ακριβώς το θέμα, και θα τη διανθίσω πως αν πρόκειται για προετοιμασία αναπαραγωγής να μας πει για το πότε σκοπεύει να την αρχίσει...
 
Κάθε βοήθεια θα γίνει ευπρόσδεκτη αν ορίσεις ακριβώς τα δεδομένα.
π.χ. Πόσο καιρό έχεις τα πουλιά, τι ηλικία έχουν, τι διατροφή τους δίνεις και που τα έχεις.
 
Ηλικία δεν ξερω γιατι τα πηρα απο το πετ σοπ... Το αρσενικο το εχω...1,5 χρονο και την θυλικια...7-9 μηνες... Τους δινω σπορους και για πρωτη φορα σημερα τους εβαλα μαρουλι... (τα εχω μεσα στο σπιτι ομως χωριστα(το αρσενικο το εχω σε ενα κλουβι μαζι με το παιδι του που το γεννησε με την θυλικια το καλοκαιρι (ξερω λαθος που γεννησε το καλοκαιρι) και το θυλικο το εχω μονο του!

Σας παρακαλω απαντηστε οταν μπορειτε! Ευχαριστώ!
 
Η διατροφή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες, μαζί με το φως και τη θερμοκρασία που ρυθμίζει τον κύκλο ζωής και των καναρινιών. Ο χειμώνας για όλα τα όντα όπως και για τα καναρίνια στην άγρια μορφή τους είναι δύσκολος με μικρή ποικιλία σπόρων και κυρίως περιορισμένες ποσότητες.
Στις εκτροφές που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους αυτό είναι εύκολο…. Στο λίγο φως και στο κρύο είναι Χειμώνας και όταν το φως του ήλιου αυξάνει ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες η Άνοιξη. Οι σωστές εποχές στο σωστό χρόνο…. ταυτίζοντας την αναπαραγωγή των πτηνών με την αύξηση της φύσης σε όλα τα επίπεδα….
Στις εσωτερικές εκτροφές τα πράγματα διαφοροποιούνται αρκετά και όσο αυξάνεται η δυνατότητα ελέγχου των συνθηκών τόσο μπορούμε να αλλάξουμε (δε θα πάρω θέση αν είναι λάθος και πόσο) τις εποχές, με στόχο την έναρξη της αναπαραγωγής στο «σχεδιασμένο» από τον εκτροφέα χρόνο.
Αν μιλάμε για μια αναπαραγωγή που θα γίνει έξω τότε δίνεις μείγμα συντήρησης μέχρι την άνοιξη και μετά ακολουθείς ότι και στην εσωτερική. Αν μιλάμε για εσωτερικές εκτροφές με απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες μπορούμε να δούμε πιο διεξοδικά τη διατροφή σε σχέση με τον προσδοκώμενο χρόνο των εκκολάψεων.
Η διατροφή το χειμώνα περιλαμβάνει τα μείγματα συντήρησης που δεν είναι ιδιαίτερα πλούσια και που σίγουρα θα δημιουργήσουν την αίσθηση έλλειψης που επιφέρει ο πραγματικός χειμώνας.
Για την προετοιμασία της αναπαραγωγής πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε σταδιακή αύξηση της ποικιλίας των σπόρων όπως ακριβώς θα γινόταν στην φύση για να τα ξεγελάσουμε και να τα κάνουμε να πιστέψουν πως έφτασε η ώρα της αναπαραγωγής. Τα μείγματα και γενικότερα η διατροφή που θα τους δώσουμε δεν πρέπει να είναι τυχαίες. Απαιτούνται συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που θα συνδράμουν στην αύξηση της διάθεσης για ζευγάρωμα αλλά και θα συντελέσουν στην αύξηση της γονιμότητας των πτηνών - αυγών.
Η χορήγηση πρωτεϊνών είτε από σφικτά καλοβρασμένα αυγά, είτε από παράγωγα είναι άκρως απαραίτητη. Όπως απαραίτητα μπορούν να χαρακτηριστούν κάθε λογής συμπληρώματα διατροφής (σπιρουλίνα, μαγιά μπύρας κλπ) και βιταμινών (σε όλο το φάσμα) είτε στο νερό είτε στην αυγοτροφή για όσους τη χρησιμοποιούν.
Σημαντικό ρόλο έχουν ακόμη η επιπλέον χορήγηση ασβεστίου σε όποια μορφή και να ‘ναι, ενώ το κόκκαλο σουπιάς που δεν θα πρέπει να απουσιάζει.
Η διατροφή καλό είναι να συνοδεύεται και από βλαστωμένους σπόρους (κυρίως σιταριού – βιταμίνη Ε) αλλά και άλλως σπόρων, ενώ επιβάλλεται μια ελεγχόμενη χορήγηση φρούτων και λαχανικών όπως, μήλα, μπρόκολο, ραδίκια κλπ
Μπορεί να λησμονώ αρκετά αλλά γι’ αυτό γίνεται συζήτηση … για να συμπληρώνεται και από τους υπόλοιπους.
 
Θάνο μου λίιιιγο αν ψάξεις στο φόρουμ θα βρεις μια πληθώρα (κυριολεκτικά) από θέματα που είναι τόσα πολλά και είμαι σίγουρη ότι θα σε καλύψουν! Αν και πάλι έχεις απορίες εδώ είμαστε εμείς.. Απλά πρώτα μπορείς να ψάχνεις και μόνος σου! Δόξα το Θεό πάνω σε αυτό το θέμα το φόρουμ μας έχει υπερκαλύψει σχεδόν όλες τις απορίες για το πότε, πως, συχνότητα κτλ..

Με μία μικρή αναζήτηση 2 λεπτών βρήκα αυτά:
Πότε πρέπει να αρχίσω προετοιμασία στα καναρίνια μου; | PetBirds
Προγραμμα προετοιμασιας καναρινιων για αναπαραγωγη | PetBirds
Προγραμμα διατροφης για το πυρωμα των καναρινιων | PetBirds

Ελπίζω να σε βοηθήσουν!
 
Δεν ειμαι σιγουρος, αλλα μαλλον... Μεσα Δεκεμβρη ή απο τωρα!
Διοτι θελω να γεννησουν 2 φορες τα πουλακια μου!
 
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις τόσο νωρίς Όταν τα πτηνά βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο ακολουθούν το φυσικό τρόπο αναπαραγωγής που προέρχεται από το βιολογικό τους ρολόι. Λογικά θα πρέπει να φτάσεις τουλάχιστο μέχρι αρχές Μαρτίου.
 
Δηλαδη ποτε πρεπει να ξεκινησω;(Τα πουλακια τα εχω μεσα στο σπιτι)
Ποτε να τελειωσω;
Αμα θελω να γεννησουν 2 φορες!
 
Αν ξεκινήσεις αρχές Μάρτη τότε αν όχι τέλος Απρίλη, αρχές του Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι γέννες και θα έχουν ξεπεταχτεί και τα μικρά της δεύτερης. Οπότε χρόνος υπάρχει. Αν όμως ξεκινήσεις σε λάθος χρόνο τότε τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τα αναμενόμενα και να χάσεις περισσότερα από αυτά που επιδιώκεις να κερδίσεις. Η υπομονή είναι η καλύτερη αρετή γι' αυτές τις περιπτώσεις. Άλλωστε η φύση γνωρίζει καλύτερα από μας... ας την αφήσουμε να μας οδηγήσει.
 
Θάνο, γνωρίζεις πότε και πως αρχίζει η αναπαραγωγική διαδικασία στη φύση και πότε πρέπει να ξεκινάμε να τα προετοιμάζουμε στο ''εκτροφείο''(ώστε να εναρμονιζόμαστε με τη φυσική διαδικασία), πόσες φορές γεννάνε τα καναρίνια, πόσο κλωσσάνε, πόσο διαρκεί ο απογαλακτισμός των νεοσσών;
Διάβασες τα θέματα που σου παρέθεσε η Αλίκη;
 
Back
Top