Αναπαραγωγή Από πότε πρέπει να αρχίσω τη διατροφική προετοιμασία στα καναρίνια;

Ξερω οτι γεννανε 2-3 φορες το πολυ, κλωσσανε μεχρι να βγουν τα μικρα 14 μερες... Ο απογαλλακτισμος διαρκει 4 εβδομαδες..
 
Λογικά μέχρι την αναπαραγωγική περίοδο υπάρχει αρκετός χρόνος... Βρίσκεσαι στο καλύτερα ενημερωμένο για πουλιά χώρο. Σου προτείνω να διαβάσεις αυτά που σου έγραψε η Αλίκη και για κάθε πρόβλημά σου αν το βάλεις στην αναζήτηση... Θα βρεις πολλές λύσεις. Με το διάβασμα θα γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες της εκτροφής και οι "κακοί"αιφνιδιασμοί θα είναι λιγότεροι.
 
Δε γεννάνε 2-3 φορές... Αν τ'αρχίσεις νωρίς μπορεί να γεννήσουν και περισσότερες και να εξουθενωθούν.
Η άνοιξη (συνδυασμός διατροφής-ηλιοφάνειας και θερμοκρασίας) δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε τα ζώα και τα πουλιά να αναπαραχθούν επιτυχώς.
Γι αυτό το χειμώνα τ'αφήνουμε να ''ξεκουραστούν'', κάνουμε πρόγραμμα συντήρησης και το Φλεβάρη -Μάρτη ξεκινάμε διατροφική προετοιμασία που θα τα φέρει στην επιθυμητή οργανική κατάσταση ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες αναπαραγωγής.
 
Επίσης Θάνο δεν μας είπες.. Σε τη φάση είναι τα πουλάκια σου; Έχουν τελειώσει με την πτερόροια; Γιατί θυμάμαι είχαν ψηλομπερδευτεί με τον βιολογικό τους κύκλο..
 
Back
Top