Γενικά Από τι πουλί είναι ο ήχος αυτός;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης HxC
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

HxC

PB Member
Εγγραφή
18 Απρ 2021
Μηνύματα
920
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά, μήπως αναγνώριζει κάνεις τον ήχο αυτό; Είναι κακή η ποιότητα λόγο ότι είναι από κάμερα αλλά είναι χαρακτηριστικός ο ήχος.
 

Συνημμένα

@φιλομαθης για να σου δωσω να καταλαβεις αυτο που ακους ειναι το budgie μου , το οποιο το τελευταιο καιρο κανει τον συγκεκριμενο ηχο. ΄Προσπαθω να καταλαβω αν ειναι καποιος ηχος budgie που δεν εχω ακουσει ποτε μου η αν ειναι καποιος ηχος που μιμειται. Για να απαντησω στην ερωτηση σου υπαρχει παρκο απεναντι απτο σπιτι αλλα δεν εχω δει ουτε κοτσυφια ουτε καρακαξες να σου πω την αληθεια. Σου θυμιζει κατι απο κοτσυφι/καρακαξα εσενα?
 
@HxC
α) εχω δει πολλες φορες καρακαξες να την πεφτουν σε φωλιες απο κοτσυφια .Οταν ειναι σε θεση αμυνας τα κοτσυφια βγαζουν ενα ν παρομοιο ηχο (high pitch high volume) σαν συναγερμο/alert ενα πραγμα.Σαν να καλουν και αλλα ή σαν να προσπαθουν να φοβισουν τις καρακαξες ή κισσες.
β) οπως επεστρεφα στο σπιτι ακουσα και κατι χελιδονια που εχουν ενα σημειο στην γειτονια που μαζευονται πολλα μαζι τετοια εποχη.Τα ταυτοποιησα με εφαρμογη και τα εδινε σαν alpine swift (https://birdsoftheworld.org/bow/species/alpswi1/cur/introduction) και κοτσυφια που οντως επισης ακουγοντουσαν εκεινη την ωρα.Ισως μοιαζει λιγο και με αυτο ο ηχος που εστειλες.
γ)δοκιμασα και το δικο σου ηχο αλλα δεν το ταυτοποιησε με κατι.

Ενδιαφερον θεμα οφειλω να ομολογησω :-) Αν μιμειται κατι τοτε ειναι δυσκολο να εντοπισουμε τι μιμειται. :-)
[automerge]1682456138[/automerge]
.Οταν ειναι σε θεση αμυνας τα κοτσυφια βγαζουν ενα ν παρομοιο ηχο (high pitch high volume) σαν συναγερμο/alert ενα πραγμα.Σαν να καλουν και αλλα ή σαν να προσπαθουν να φοβισουν τις καρακαξες ή κισσες.
Εψαξα λιγο και βρηκα ενα ωραιο site που αναφερει και τον ηχο που περιεγραψα νωριτερα
 

Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία:
@φιλομαθης Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ακουσει ποτε budgie να κανει ετσι και οσο και αν ψαχνω στο youtube παλι δεν βρισκω κατι. Μοιαζει καπως με αυτο που εστειλες παντως. Η εφαρμογη αυτη που λες πως λεγεται?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@HxC Merlin Bird ID (cornell lab of ornithology)
Θα κατεβασει το library για ευρωπη καμια 700αρια mega οποτε εχε το νου σου.
Real time οτι ακουσει το ταυτοποιει(αν μπορει βεβαια) Χθες εμενα "ακουσε" οπως περπατουσα ταυτοχρονα χελιδονια και κοτσυφια και το τσιμπησε. μπορεις και να κανεις import audio file . Θεωρω οτι ειναι καλη και θα το δοκιμασω εκ νεου να δω αποτελεσματα με αλλα ιθαγενη στην γειτονια.
Λογω της ερωτησης σου την κατεβασα. ηξερα το cornell βεβαια και το περι birdid (photo κυριως ) αλλα δεν ηξερα οτι υπαρχουν και sound id apps.Υπαρχει και αλλες βεβαια(Birdnet)
 
Back
Top