Αναπαραγωγή Απώλεια του θηλυκού καναρινιού, αγορά νέου

spirtoulis

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2008
Μηνύματα
54
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Την παραμονή της πρωτοχρονιας μου ψόφισε η θηλυκια!
Σκέφτομαι αύριο να αγοράσω μια άλλη.
Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;Το αρσενικό είναι ασπρόμαυρο.
Τι ράτσα, τι χρώμα και πως θα μπρέσω να διαλέξω μια καλή θηλυκιά για να τα ζευγαρώσω;
 
Τι ράτσας είναι το αρσενικό σου καναρίνι;

Θα σου πρότεινα η θηλυκιά που θα πάρεις να είναι τις ίδια ράτσας για να μην αλλοιώνονται τα στάνταρ της καθε φυλής. Πχ αν είναι Γκλώστερ το αρσενικό να πάρεις και γκλώστερ θηλυκιά. Για τα χρώματα δεν ξέρω να σε βοηθήσω . Ομως οπωσδήποτε φρόντισε να τηρήσεις την Καραντίνα. Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης


Να σταθείς λίγο στον λόγο για τον οποίο σου πέθανε η κανάρα. Ηταν άρρωστη; Μήπως κόλλησε και το αρσενικό αν ήταν κατι μεταδοτικό; Απολύμανε το κλουβί πριν βάλεις μέσα άλλο πουλί.
 
Το αρσενικό είναι Ιζαμπέλα.
Έτσι μου είχαν πει οταν το πήρα.
Πραγματικά έπεσα από τα σύνεφα. Τα έχω στο σπίτι μέσα και είναι πεντακάθαρα. Είναι σε διαφορετικά κλουβιά
 
Φίλε μου ασπρόμαυρο και ιζαμπέλα δεν γίνεται. Αν υπάρχει κάποια φωτογραφία να ανεβάσεις θα βοηθούσε να σου πούμε τι ράτσα είναι αν είναι κάποια βέβαια. Μπορεί απλά να είναι κοινό καναρίνι οπότε μπορείς να πάρεις οποιαδήποτε θηλυκιά εκτός από άσπρη. Μια κιτρινόμαυρη για παράδειγμα. Όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι δώσε μεγάλη προσοχή στην υγεία του πουλιού που θα πάρεις και στην καραντίνα και μη βιαστείς.
 
Κόκκινο μαύρο ήθελα να πω. Με συγχωρεις.
Και μου είχε πει να του δίνω κόκκινη βιταμίνη
 
Κόκκινο μαύρο ήθελα να πω. Με συγχωρεις.
Και μου είχε πει να του δίνω κόκκινη βιταμίνη
Προσοχή στις "κόκκινες βιταμίνες" διάβασε λίγο εδώ αν θες να δεις πως διατηρείτε το χρώμα στα κόκκινα όχι με μπισκοτόσκονες αλλά με αυγοτροφές https://community.petbirds.gr/threa...ια-να-ενισχυθεί-το-χρώμα-του-καναρινιού.5511/
 
Είναι όπως αυτο το καναρίνι στο "Διευκρίνιση Ράτσας" σε όλο όμως το σώμα του είναι καφέ με μαύρες ριγες και λιγότερο κόκκινη απόχρωση!
 
Για να επανέλθουμε στην αρχική σου ερώτηση, με τι θηλυκιά να το ζευγαρώσεις. Αν το πουλί είναι κοκκινόμαυρο ή καφέ κόκκινο μπορείς να το ζευγαρώσεις με ένα αντίστοιχο κόκκινο (καφέ ή μαύρο ή ιζαμπέλα κλπ.) Αν ο τύπος φτερώματος είναι έντονο θα πρέπει να βρεις θηλυκό με χιονέ φτέρωμα για να έχεις καλύτερη ποιότητα φτερώματος στους απογόνους και να αποφύγεις προβλήματα στο μέλλον. Σε καμία περίπτωση δεν το ζευγαρώνεις με πουλί κίτρινο ή άσπρο γιατί οι απόγονοι θα είναι κάτι ενδιάμεσο και δεν θα βγάλεις σωστά κόκκινα. Επίσης δεν το ζευγαρώνεις με λιποχρωμικό πουλί γιατί θα βγάλεις παρδαλούς απογόνους (κοινά καναρίνια). Τι θα διαλέξεις από καφέ μαύρο κλπ εξαρτάται από το τι απογόνους θέλεις να πετύχεις. Όλα αυτά με την προϋπόθεση το πουλί να είναι καθαρό μελανίνης και όχι παρδαλό που μοιάζει με μελανίνης.
 
Back
Top