Διατροφή Απώλεια όρεξης με την αλλαγή τροφής

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης STIB
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

STIB

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2023
Μηνύματα
157
Πόλη
Ιωάννινα
Μετά από αλλαγή τροφής, βλέπω ένα από τα καναρίνια, να έχει χάσει την όρεξη του. Τι προτείνετε?
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Το καναρίνι που δεν πολυτρώει, είναι μόνο του σε κλουβί;
 
  • Like
Αντιδράσεις: STIB
@STIB δεν την τρωει καθόλου; Μήπως έχεις την versele laga prestige premium; με τα vam. Κ αγνοεί μόνο αυτά; Τώρα όλα παίζουν. Μπορεί να μην του αρέσουν ή μπορεί να έπεσες στην περίπτωση κ στην παρτίδα αυτή η φρεσκότητα κάποιων σπόρων να είναι σχετική.
Τώρα για την σύσταση, εγώ που έδινα την Manitoba platinum θεωρώ την πιο κοντινή της σε σύσταση μείγματος μετά την vadigran (η vadigran είναι ασύμφορη γιατί είναι εικοσακιλη) την Manitoba premium που βγαίνει σε μονόκιλο κ αργότερα θα τσεκάρω την Pico.
Έχει δίκιο ο @GregCC, μήπως η έλλειψη όρεξης δεν έχει να κάνει με την αλλαγή της τροφής; Κατά τα άλλα σου φαίνεται ίδια η συμπεριφορά του;
 
@GregCC Τρώει, κανονικά. Αλλά λίγο με το ζόρι, μερικά από τα σπόρια. Το θέμα είναι γιατί το πουλί ήταν πολύ δραστήριο. Και ξαφνικά έπαθε αυτό. Το μόνο που άλλαξε είναι η τροφή.
[automerge]1685298258[/automerge]
@MARY58 Όχι δεν έχει ίδια συμπεριφορά. Το πουλί ήταν πολύ δραστήριο, και δεν σταματούσε το κελαιδεμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: GregCC
Θα έλεγα να αγοράσεις την πρώτη τροφή που την έτρωγε και να το παρατηρήσεις για κανένα διήμερο από τότε που θα του τη βάλεις, να δεις αν επανέρχεται στην πρώτινη συμπεριφορά του
 
Έδινα μανιτοβα. Και τώρα δίνω verse laga prestige
Ποια Manitoba και ποια versele laga έδινες; Δες τι συσταση είχε η προηγουμενη και δες τι σύσταση έχει αυτή που δίνεις τώρα. Επίσης πρέπει να σκεφτείς οτι έρχεται καλοκαίρι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: STIB
Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι φταίει το μείγμα ... Πάντως μια καλή λύση είναι η ανάμειξη του πρώτου που δίναμε με το δεύτερο που θέλουμε να δώσουμε , έτσι σιγά σιγά μεγαλώνοντας το ποσοστό περνάμε στο δεύτερο . Καλή συνέχεια
 
Κοίταξα το καναρίνι σήμερα, και έχει πάρει αρκετό πάχος. Υπάρχει πιθανότητα να είναι χωρίς όρεξη λόγο πάχους?
 
Εννοείς ότι παραμέρισες τα πούπουλα στην κοιλιά και στο στέρνο και κάτω από τον λαιμό και είδες το λίπος ή ότι απλώς το "κοίταξες" και σου φάνηκε παχουλό; Αν είναι το πρώτο, κοίταξε και τη στάση του στο κλουβί, αν δλδ στέκεται σωστά στις πατήθρες ή αν κάθεται με την κοιλιά του, δες αν είναι φουσκωμένο ή ληθαργικό κάποιες ώρες την ημέρα εξαιρουμένης του ξημερώματος και του σούρουπου, και επίσης πιάσε το και δες αν τα πέλματά του έχουν σημάδια, αμυχές, είναι ερεθισμένα ή κόκκινα για να δεις αν έχει ποδοδερματίτιδα ή κάτι άλλο. Πες μας και ποιες οι διαστάσεις του κλουβιού....αν το κλουβί έχει δύο ή περισσότερες πατήθρες επίσης.
Τέλος αν το πρόβλημα είναι το υπερβολικό βάρος, κάνε του δίαιτα μερικές ημέρες...δλδ σκέτη τροφή (καλά θα ήταν αν θα μπορούσες να αραίωνες την τροφή του με ασπούρι) και σε περιορισμένη ποσότητα ώστε να την τρώει όλη σχεδόν. Με άλλα λόγια ξεκίνα από δύο κουταλάκια του γλυκού τροφή καθημερινά και αναλόγως, στην πορεία, βάζε ενάμισι κουταλάκι του γλυκού.
 
@STIB δυστυχώς με προβλέψεις και μαντεψιές δεν μπορουμε να βοηθήσουμε. Στείλε μας μερικές φωτογραφίες από τις τροφές και από αυτό που είδες όταν έκανες έλεγχο στ πουλακι να σου πουμε τη γνώμη μας.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@STIB , εντάξει έβαλες φωτογραφία του πουλιού και στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο η στάση του δεν είναι να κάθεται με την κοιλιά.
Μήπως επίσης θα μπορούσες να απαντήσεις και στα ερωτήματα που σου θέτω, αφενός γιατί θεωρώ ότι μάλλον είναι σχετικά σημαντικά και για αυτό μπήκα στη διαδικασία να σου τα γράψω, κι αφετέρου, διότι έτσι θα καταλάβουμε από τις απαντήσεις τι να απορρίψουμε και τι ενδεχομένως θα χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση;
 
@ianos Το πουλί είναι ενός έτους. Ήταν λαλήστατο Μαλινουα. Τα έχω σέ σαράντα πόντους κλουβιά. Έγραψα γιατί ενώ το συγκεκριμένο πουλί δεν σταματούσε, ξαφνικά έπαψε. Τό έπιασα στο χέρι, και είδα ότι στο στέρνο είναι αρκετά παχύ.
 
Το πουλάκι δεν είναι αμάν και ντε παχύ , τουλάχιστον δεν δείχνει . Αφού έκανες και έκανες την αρχή να το εξετάζεις , πιάστο , κάνε του μια περιποίηση στα πόδια και άστο ήσυχο . Φρόντισε λίγο την τροφούλα του , κάτι του ¨γυαλίζει¨ , το βλέπει και έτσι κελαηδάει λιγότερο . Δεν ξέρω εάν είναι μόνιμα μέσα σε αυτό το κλουβί της φωτογραφίας ; Εάν ναι αντί τροφής φρόντισε να το αλλάξεις σύντομα . Καλή συνέχεια .
 
Back
Top