Ασθένειες Απώλειες indian ringneck, ξέρει κανείς γιατί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tasos25
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

tasos25

PB New Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2008
Μηνύματα
66
Πόλη
Άργος
Καλημέρα σε όλους! Μιλάω εκ'μέρους ενός φίλου μου!
Είχε ένα ringneck και μετά από ένα χρόνο περίπου θέλησε να πάρει κ ένα δεύτερο! Πήγαμε λοιπόν μαζί και πείραμε δύο, ένα για μένα κ ένα για αυτόν. Μετά από δέκα μέρες περίπου άρχισε να είναι αδύναμο, καθόλου ζωηρό και να κάθεται στο πάτο του κλουβιού! Παρατήρησε ότι είχε φάει κάποιο φύλο από ένα φυτό που είχε δίπλα στο κλουβί! Το πήγε στον κτηνίατρο αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κάνει τίποτα! Την επόμενη βδομάδα πάει και πέρνει άλλο! Ξαφνικά λοιπόν, μετά από λίγες μέρες, το πουλί άρχισε να κάνει εμετό και τα κόπρανά του είχαν αίμα! Να σημειώσω ότι ταίζω κ εγώ ακριβώς με την ίδια τροφή άρα δε νομίζω να φταίει η τροφή! Μήπως κανείς μπορεί να βοηθήσει;
Επίσεις να πω ότι έχει και άλλα πουλιά κ ζώα κ δεν είχε παρόμοια προβλήματα!
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά όλους!
 
Αυτο που πηρες εσυ για σενα ειναι καλα; Πολυ πιθανον να ηταν ηδη αρρωστα απο το πετ...😕
Τι φυλλο εφαγε;
Το πρωτο που εχει ειναι καλα;
Δωσε περισσοτερες πληροφοριες, αλλα ταπεινη μου γνωμη εκ των
υστερων δεν μπορεις να βγαλεις ακρη, ειναι δυστυχως τελικα πολυ δυσκολο να βρεις καλα πουλια σε πετ, μια λυση ειναι μολις παρουμε ενα παπαγαλο να το πηγαινουμε αμεσως σε γιατρο για προληπτικες εξετασεις
 
Ο κτηνιατρος τι ειπε; τι ειχε το πουλι κ δε μπορεσε να το βοηθησει;
 
Το δικό μου είναι σε άριστη κατάσταση! Εκεί που τα πείραμε ήταν στον ίδιο χόρο αλλά σε διαφορετικά κλουβιά! Εγώ πείρα πράσινο, αυτός μπλέ! Το άλλο που έιχε πρώτα ειναι μια χαρά!
Να πω ότι έχω δει αρκετά ringneck σε αυτό το pet shop και έιναι η πρώτη φορά που υπάρχει πρόβλημα!
Δεν ξέρω τι φυτό ήταν!
Ο κτηνίατρος δεν είπε τίποτα συγκεκρημένο! Κάτι σαν "βιταμίνες" έδωσε (νομίζω)για να δυναμώσει! Δε νομίζω κ ο ίδιος να ήξερε! Δεν έχουν εδώ εμπειρία με πουλιά, δυστυχώς!
Τι άλλο να πω;
 
Μηπως το εβαλε στο ιδιο κλουβι με το αλλο χωρις να το εχει απολυμανει πολυ καλα; Μηπως και το δευτερο πουλι ξαναεφαγε απο εκεινο το φυτο;
 
Ναι μαζί τα έβαλε! Ξέρω ότι δεν κάνει! Του το είπα αλλά δεν άκουσε! Τι κίνδυνοι υπάρχουν;Δε νομίζω να έφαγε, το έχει απομακρίνει το φυτό!
 
Ναι μαζί τα έβαλε! Ξέρω ότι δεν κάνει! Του το είπα αλλά δεν άκουσε! Τι κίνδυνοι υπάρχουν;Δε νομίζω να έφαγε, το έχει απομακρίνει το φυτό!

Εαν δεν ηταν δηλητηριαση απο το φυτο, τοτε αυτο που λεμε σε τοσα ποστ εδω στο φορουμ σχετικα με την Καραντίνα αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πως η χαρά και ο ενθουσιασμός της απόκτησης ενός νεου πουλιου που θα αποτελει παρεα για ενα ηδη υπαρχον μπορει να γινει μοιραιο λαθος και για τα δυο η και περισσοτερα πουλια που μπορει να εχει καποιος. Οσοι το προσπερνουν αψηφιστα συχνα μαθαινουν με τον σκληρο τροπο.

Για περισσοτερα διαβασε εδω και ενημερωσε και τον φιλο σου. 😉
Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης
 
Back
Top