Ασθένειες Αραίωση πτερώματος σε καρδερινοκάναρο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης vaggos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
τελικα ποιο ειναι ποιο καταλληλο το ferti-vit η το αλλο σκεβασμα;

Το Muta-Vit είναι το καταλληλότερο μιας και γράφει ''Πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα για την περίοδο της πτερόρροιας'' αλλά μπορείς να δώσεις και το Ferti-Vit όπως σου είπε κι ο Αλέξανδρος. Η επιλογή είναι δική σου.

σε περιπτωση που ειναι αλιωμενη με 1-2 φορες δοκιμαστικες χρησης κηνδινεβει το πουλακι;

που οφειλετε αυτο;Θα πρεπει να ανισηχω; Τι πρεπει να κανω.. Σας παρακαλω δειξτε ενδιαφερον.. Σας ευχαριστω..
Οφείλεται στην πτερόρροια και θα πρέπει να ανησυχείς αν δε φροντίσεις πρώτα να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα φροντίδας προσαρμοσμένο στις ανάγκες αυτής της περιόδου. Σου έχει προταθεί ένα άρθρο στο πόστ #4 για το σκοπό αυτό.

Το σκεύασμα που θέλεις να δώσεις και κάθε σκεύασμα, είναι απλώς συμπλήρωμα διατροφής και δεν πρόκειται να κάνει μαγικά αν δεν ακολουθήσεις σαν βάση αυτό που ανέφερα παραπάνω. Άλλωστε συμπλήρωμα διατροφής σημαίνει ότι το σκεύασμα θα πρέπει να χορηγείται συμπληρωματικά και αφού φροντίσουμε να γίνουν πρώτα τα απαραίτητα..

σε περιπτωση που ειναι αλιωμενη με 1-2 φορες δοκιμαστικες χρησης κηνδινεβει το πουλακι;

Επειδή δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του σε κάτι αλλοιωμένο, θα σου πρότεινα αν δεν είσαι σίγουρος ότι είναι εντάξει, να μην το χορηγήσεις.

Stavros τι ακτιβως πρόγραμμα φροντίδας προσαρμοσμένο στις ανάγκες αυτής της περιόδου πρεπει να εφαρμοσω; Συγνωμη για την κουραση και παλι...

διάβασε το άρθρο που σου παρέθεσα και θα καταλάβεις 😉

Stavros τι ακτιβως πρόγραμμα φροντίδας προσαρμοσμένο στις ανάγκες αυτής της περιόδου πρεπει να εφαρμοσω; Συγνωμη για την κουραση και παλι...
Αυτό που είπα είναι ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις από αυτό Διαχείριση της Πτερόρροιας και να μην περιμένεις θαύματα αν σκοπεύεις να λύσεις το πρόβλημα μόνο με τις βιταμίνες.

Κατά τα άλλα, θα είναι καλό όλον τον υπόλοιπο χρόνο να φροντίζεις για τις συνθήκες περιβάλλοντος και διαβίωσης του πουλιού όπως επίσης και για τη διατροφή του. Αν εφαρμόσεις αυτά θα σε απασχολεί πολύ λιγότερο το θέμα των συμπληρωμάτων. :)

η γνωμη μου ειναι να μην χρησιμοποιησεις συμπληρωματα στο νερο του το μονο που χρειαζετε ειναι ειναι φρεσκο μειγμα σπορων καθαρο νερο μπανακι μερα παρα μερα και πρασινα λαχανικα 1-2 φορες την εβδομαδα και μια καλης ποιοτητας αυγοτροφη 2 φορες την εβδομαδα απο 1 κουταλακι του γλυκου και τελος το κλουβακι να το εχεις εξω στο καθαρο αερα και στον ηλιο για λιγη ωρα νωρις το πρωι και σε λιγο καιρο θα ειναι κουκλος με το νεο του φτερωμα

Σκεφτομαι επειδη ειμαι απο κρητη εγω, και σπουδαζω λαρισα μηπως το επιρεασε το ταξιδι και η αλλαγη περιβαλοντος..υπαρχει τετοια περιπτωση;

Να ρωτησω κατι τελευταιο γιατι αρκετα σας κουρασα.. Πηγα σε ενα πετ και του ειπα το προβλημα μου και μου προτεινε ενα συμπληρωμα σε σταγονες με ονομα OLEOVITA της TAFARM.. Τι εχετε να πειτε σε αυτο...

Να ρωτησω κατι τελευταιο γιατι αρκετα σας κουρασα.. Πηγα σε ενα πετ και του ειπα το προβλημα μου και μου προτεινε ενα συμπληρωμα σε σταγονες με ονομα OLEOVITA της TAFARM.. Τι εχετε να πειτε σε αυτο...
Oleovita Tafarm

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
το καρδερινοκαναρο το τοποθετησα στο ιδιο κλουβι στο οποιο ειχα και την καρδερινα που σας ειχα πει παλεοτερα.. Που ειχε και αυτη ενα παρομοιο προβλημα.. Μηπως ειναι τποτα κολιτικο...

Νομίζω πως αναφέρεσαι σε αυτό το topic:
Χασιμο πτερων καρδερινας

Απ' ότι διάβασα η καρδερινούλα δεν είχε κάποια ασθένεια για να πεις ότι θα κολλήσει κάτι.😕

Αλλά καλό θα ήταν να κάνεις μια γενική απολύμανση στο κλουβί και στα εξαρτήματά του.

Back