Φροντίδα Αρσενικός ή θηλυκός Ζακο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ΔΩΡΑ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ΔΩΡΑ

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιαν 2008
Μηνύματα
6
Πόλη
Ιωάννινα
Παιδιά ξέρει κανείς πως καταλαβαίνουμε πότε ένας παπαγάλος Ζακο είναι θηλυκός ή αρσενικός;
 
Αν και δεν ειμαι ο ποιο ειδικός σίγουρα με τεστ DNA ή αν διαπιστωμένα τον έχουμε δει να κάνει αβγά.
Ισως ο Γ.Αγγέλης να μας διαφωτίσει.
 
Δώρα καλημέρα!

Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα για το συγκεκριμένο είδος παπαγάλου συνίστανται κυρίως στην σωματική κατασκευή. Τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερο κεφάλι και με μεγαλύτερο ράμφος. Γενικά είναι κατά 3 πόντους μεγαλύτερα στο σώμα με ελαφρώς μακρύτερα φτερά πτήσης. Τα μάτια του αρσενικού είναι πιό στρυγγυλεμένα σε σχέση με του θηλυκού που μοιάζουν να έχουν ελλειπτικό σχήμα. Επίσης τα θηλυκά έχουν λεπτότερο και μακρύτερο λαιμό και πιό στρογυλλεμένο κεφάλι με μικρότερο ράμφος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
Ο πιο σωστος τροπος ειναι με τεστ DNA. Δεν υπαρχει λογος να πειραματιζομαστε.
 
Πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για να κάνει DNA σε πουλιά και με τί κόστος;
 
Στους ζακό είναι δύσκολο να βρεθεί το φύλλο τους. Εκτός αν μας κάνουν κανένα αυγό όπως είπε και ο Γιώργος :) αν και λίγο δύσκολο λόγο του οτι ωριμάζουν σε μεγάλη ηλικία. Μπορείτε να ρωτήσετε σε κάποιον κτηνίατρο, στο cheapet.gr (παλιά έφερνε τεστς τώρα δεν γνωρίζω) και εδω dnaaction.com και λογικά στο ΕΚΠΑΖ ΕΚΠΑΖ - Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων - Αρχική

Το κόστος είναι απο 30-50 ευρώ
Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
Καλησπέρα,
έχω και εγώ ζακό και με ενδιαφέρει να μάθω το φύλο του. Το site που προτείνει παραπάνω ο γρηγόρης δεν ανοίγει. Ξέρει κανείς λεπτομέρειες τι και πώς γίνεται και αν έχει συνεργαστεί κανείς σας μαζί τους; Ευχαριστώ
 
dnaaction.com Προσπάθησε ξανά τώρα. Εγώ προσωπικά είχα κάνει 2 τέστς απο το cheapet, η διαδιακασία είναι αρκετά απλή στέλνεις ένα δείγμα απο το πτηνό (φτερό, αλλά όχι να έχει πέσει απο κάτω και πιάνοντάς το προσεχτικά με γάντια) μαζί με μία φόρμα με μερικές πληροφορίες και σου δίνουν τα αποτελέσματα.

Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
Γρηγόρη η αρχική σελίδα ανοίγει αλλά η κατηγορία Bird sexing που ενδιαφέρει δεν βρίσκεται. Καλύτερα να πάρω τηλέφωνο απο Δευτέρα. Εσύ το δκό σου τεστ απο που ακριβώς το πήρες και τι εννοείς (φτερό, αλλά όχι να έχει πέσει απο κάτω); Δηλαδή να του τραβήξω φτερό απο πάνω του; Γιατί για να γίνει αυτό θα δώσω μάχη μαζί του!
 
Το είχα πάρει απο το cheapet.gr ρώτησε και εκεί αν φέρνουν ακόμα τεστς. Τε φτερό πρέπει να είναι βγαλμένο απο πάνω του και όχι απο κάτω, για να μην είναι βρώμικο και να έχει τον ''θυλακα'' πάνω του.

Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
Prepei na trabas ta ftera. Kai gia siguria trabas DIO ftera apo ta ftera tis fteruges. Ego trabao panta mia apo tin aristera fterouga, mia apo tin dexia.
Ta ftera prosta pou exoune to "aima" min to piaseis me ta daxtila sou ( den seleis na ksereis to fylo sou ). Baleis ta ftera se mia mikri plastiki sakula kai tin klinis poli kala. Tora mporis na stelneis sto instituto, kai kanonika se 2-3 meres exeis ta apotelesmata.

Sto germaniko instituto pou stelno ego, plirono 20 euro ana pouli.

Alexandros
 
Στους ζακό είναι δύσκολο να βρεθεί το φύλλο τους. Εκτός αν μας κάνουν κανένα αυγό όπως είπε και ο Γιώργος :) αν και λίγο δύσκολο λόγο του οτι ωριμάζουν σε μεγάλη ηλικία. Μπορείτε να ρωτήσετε σε κάποιον κτηνίατρο, στο cheapet.gr (παλιά έφερνε τεστς τώρα δεν γνωρίζω) και εδω
και λογικά στο ΕΚΠΑΖ ΕΚΠΑΖ - Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων - Αρχική

Το κόστος είναι απο 30-50 ευρώ
Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα

Kαλησπερα γρηγορη επειδη εχω ενα προβλημα με το φυλο ενος ζευγαριου μεταλλαγμενων καρδερινων- πιθανα ναναι αρσενικα και τα δυο- πηρα το τηλ που παραθετεις του DNA TESTING αλλα ειναι μιας εταιρειας ασχετης μ αυτο. Αν γνωριζεις που γινεται τεστ φυλου και τηλ/ κλπ στοιχεια στην ελλαδα θα με βοηθουσες πολυ
Φιλικα ορεστης
 
Επικοινώνησε με την παραπάνω εταιρία αλλά όχι μέσω τηλεφώνου αλλά μέσω του chat που έχει πάτα πάνω αριστερά για να πάς αρχική σελίδα και όταν πάς στην αρχική σελίδα στο μέσω αυτής έχει instant chat. Το ξαναλέω για μία φορά ακόμα για αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν έχω κάνει τέστ σε αυτή την εταιρία! Έχω κάνει τέστ στο CheaPet.gr ΞšΞ±Ο„ΞΏΞΉΞΊΞ―Ξ΄ΞΉΞ±, σκύλοι, κουτάβια, ΕνυδρΡία, ΓάτΡς, Παπαγάλοι, Εξωτικά ΢ώα, Βιβλία επικοινωνήστε και εκεί. Όσον αφορά της καρδερίνες μπορούν τα παιδιά εδώ μέσα που είναι γνώστες να σε βοηθήσουν για το φύλο τους.
 
Back
Top