Αναπαραγωγή Αρσενικός μουγγάθηκε μετά το ζευγάρωμα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης roti
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

roti

PB Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2009
Μηνύματα
204
Πόλη
Κασσανδρεία
Περίεργο αγαπητοί συγχομπίστες!

Εδώ και ένα τρίμηνο περίπου μουγγάθηκε ένα αρσενικό μαλινουά. Μιλιά δε βγάζει.
Καθώς έχω και άλλα αρσενικά και δεν μπορώ να ξεχωρίζω το φύλλο τους, μπερδεύτηκα, θεώρησα ότι είναι θηλυκό και τον μετέφερα σε κλουβάκι με δυο θηλυκές.

Μια μέρα λοιπόν που απολάμβανα το εσπρεσσάκι μου παρατηρώντας τα πουλάκια, βλέπω τον κύριο να βατεύει μια θηλυκιά δις και τρις φορές.. Όλα στη μούγγα όμως... Καμιά λαλιά.
Πήρα τα πουλάκια αν και είναι νωρίς, τα έβαλα στη ζευγαρώστρα από εχθές και τώρα που σας γράφω η φωλιά είναι μισοέτοιμη..
Συνεχίζει να βατεύει, το περίεργο ότι δε μιλά καθόλου..

Πως εξηγείται το φαινόμενο;
 
Mε την ερώτησή σου, μου έρχεται στο μυαλό το ανέκδοτο με τον ερημίτη. Οταν τον ρώτησαν γιατί απέδρασε στην ερημιά η απάντηση ήταν... "για να ξεχάσω". Στην δεύτερη φυσική απορία.."τι να ξεχάσεις;" η απάντηση ήρθε αυθόρμητα.."δεν θυμάμαι πλέον".
Μ' άλλα λόγια...ο σκοπός επετεύχθη.
Ετσι λοιπόν Λευτέρη αισθάνεται μάλλον και ο δικός σου. Ο σκοπός επετεύχθη, άρα ποιός ο λόγος να χαλάει το λαρύγγι του. Βέβαια κάποια στιγμή που δεν το περιμένεις θα τον ξανακούσεις. :)
 
😀. Ναι Μάκη. Βολεύτηκε.. Κατάφερε και μπήκε στο γυναικονίτη.. Τώρα αν θα είναι και υπεύθυνος σύζυγος, αφού το τραγούδι είναι στα καθήκοντα του... Είδωμεν..
 
Τώρα αν θα είναι και υπεύθυνος σύζυγος, αφού το τραγούδι είναι στα καθήκοντα του...
Τώρα τα καθήκοντά του άλλαξαν.
Το τραγούδι έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Προέχει η σίτιση του θηλυκού και των μικρών με όλα όσα αυτό συνεπάγεται.
Αν στο μεσοδιάστημα αυτών των καθηκόντων έχει χρόνο και διάθεση... μπορεί να ρίξει και μερικές νότες... κυρίως για επιβεβαίωση της κυριαρχίας του στο θηλυκό και εδραίωση της "περιοχής" του από άλλους διεκδικητές.
 
Αν κρίνω με την ως τώρα συμπεριφορά του που δεν είναι υποδειγματική, έχω ερωτηματικά για την υπευθυνότητά του..
 
roti, αυτό που αντιλαμβάνομαι από το πρώτο ποστ σου είναι ότι ο αρσενικός δεν μουγγάθηκε από το ζευγάρωμα, αλλά πριν από αυτό, και μάλιστα ακόμα και την ώρα που βατεύει δεν βγάζει μιλιά. Είχε εξαρχής επαφή στενή με τα θηλυκά του κοπαδιού σου;
 
Γιάννη είχε μουγγαθεί ενώ ήτανε μόνος στο κλουβί του. Δεν είχε οπτική επαφή.. Μόνο άκουγε τα υπόλοιπα.. Ενώ ήτανε μουγγός τον μετέφερα σε κλουβί με 2 θηλυκά. Και ενώ ζευγάρωσε συνεχίζει απαθής τη μουγγαμάρα.. Τίποτα, κανένας ενθουσιασμός, καμιά εκδήλωση χαράς ενόψει της επικείμενης πατρότητας.. Τι να πω!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Τότε, το καναρίνι προφανώς αν είναι απαθές ακόμα και στο ζευγάρωμα, θα πρέπει να πάρει το όνομα:
Ανήδωνις (=ανηδονία + 'Αδωνις) αρκετά αρχαιοπρεπές, έτσι; 😛
Υπάρχει η πιθανότητα να είναι θηλυκό; Χλωμό το βλέπω, αλλά κάτσε να δούμε το αποτέλεσμα στα αυγά.
 
Δεν ξέρω βρε παιδιά τι ισχύει αλλά θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, έλεγαν οι παππούδες πως αν κάποιος αρσενικός είναι πολύ τραγουδισταράς και κυριαρχικός, μπορεί να καθηλώσει κάποιον άλλο με λιγότερη αυτοπεποίθηση και να πάψει το τραγούδι.
Ισχύει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: roti
Θηλυκό; Αφού είδα να βατεύει την θηλυκιά! Μπα αποκλείεται..
Πάντως κι εγώ έχω ακούσει αυτό που λέει η Μαρία..
Είναι το μόνο από τα 7 αρσενικά που δε λέει..
 
Ωιμέ.. Πως να το αποδεχτώ αυτό! Τα βλαστάρια μου που τα μεγάλωσα με αρχές..
Λευτέρη, είναι απίθανο, μα ωστόσο είναι κι αυτό μια προοπτική που θα μπορούσε ίσως να εξηγήσει την κατάσταση. Οψόμεθα
 
Aυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι ότι τα αρσενικά μου έχουν ένα τόνο στο χρώμα λίγο πιο έντονο από τα θηλυκά. Είναι και λίγο πιο ντελικάτα. Αυτός (συνεχίζω να λέω αυτός και όχι αυτή) είναι έτσι... Ο λεβέντης..
 
Back
Top