Γενικά Αρσενικό ή θηλυκό κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kalishi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kalishi

PB New Member
Εγγραφή
1 Οκτ 2016
Μηνύματα
196
Πόλη
Βούλα
Καλησπέρα σας,
εδώ και δυο βδομάδες εχω στην κατοχή μου ένα νέο κοκατιλάκι για το οποίο μου είχανε πει ότι είναι θηλυκό. Στην αρχή ήταν ήσυχο και έβγαζε κάποιες μεμονωμένες φωνούλες. Τις τελευταίες δυο μερες όμως εχει αρχισει να μιμείται το αρσενικο και να στελνει φιλια, καθως επισης και να σφυριζει για αρκετη ωρα με λεπτη φωνουλα αλλα μελωδικά...
Μηπως τελικα πρόκειται για αρσενικο πουλακι. Αν ναι μπορουνε δυο αρσενικα να συμβιώσουνε μαζι; Το μεγαλυτερο το εχει αποδεχτει, του τραγουδάει και απλα καποιες φορες τσακωνονται για το ποιο θα καθησει στο αγαπημενο τους ποστο..
WP_20160923_12_40_54_Pro_zpslcuubu0e.jpg

DSC00285_zpsqzppry0f.jpg

DSC00283_zpsqdy0dbqq.jpg

k4_zpszi61qft4.jpg
 
Αρσενικό φαίνεται και μικρό αν κρίνω από τς νύχια του καθώς το κίτρινο στο πρόσωπο του φαίνεται να "καθαρίζει". Επίσης το ότι σφυρίζει και μιμείται συνηγορούν σε αυτό. Ηλικία ξέρεις;
 
Γεια σου, να σου ζήσει!
Κι εμένα για θηλυκό μου φαίνεται, όχι σίγουρα ωστόσο λόγω ηλικίας. Το γεγονός ότι φωνάζει, δεν σημαίνει απαραίτητα αρσενικό, κι η δική μου η θηλυκή είναι φωνακλού. Ξέρεις ηλικία; Περνάει πτερόρροια τώρα;
Μόλις πήρες το νέο πουλάκι το έβαλες μαζί με το δικό σου; Τώρα βέβαια έγινε πια αλλά κανονικά κρατάμε 40 μέρες καραντίνα για προφύλαξη και των δύο πουλιών.
Πάντως ναι δύο αρσενικά μπορούν να ζήσουν αρμονικά και να γίνουν φίλοι.
 
Δεν γνωρίζω ηλικια αλλα φαινεται ότι είναι μικρούλι.. απλως επειδή πρωτη φορα εχω κοκατιλ σε αυτό τον χρωματισμο και καποιοι επιμενανε ότι είναι θηλυκο, παραξενευτηκα που το ακουω τωρα να διαρκει το σφυριγμα του

καραντινα δεν κρατησα 40 μερες, το ειχα σε άλλο κλουβακι αλλα στον ιδιο χωρο η αληθεια είναι με το κλουβι του αρσενικου γιατι ειχε χασει το ταιρι του, τσιριζε συνεχεια και σκεφτηκα πως αν το δει θα ηρεμησει...

επισης να αναφερω πως κατά την διαρκεια που τραγουδουσε εκανε πισω τα φτερακια του σε καποια φαση όπως κανουνε τα αρσενικα..
 
επισης να αναφερω πως κατά την διαρκεια που τραγουδουσε εκανε πισω τα φτερακια του σε καποια φαση όπως κανουνε τα αρσενικα..
Κάνε του τεστ DNA για σιγουριά. Γίνονται λάθη και από έμπειρους με την οπτική εξέταση. Ειδικά τώρα τελευταία έχουν ακουστεί πολλά.
 
ευχαριστώ Μαρια, δεν με πειραζει αν είναι αρσενικο, αρκει να μην εχει πρόβλημα και το άλλο και να μπορουνε να συμβιώσουνε αρμονικα. Μεχρι τωρα καλα τα παμε, θα δειξει στην πορεια!
 
δεν με πειραζει αν είναι αρσενικο,
Μια χαρά, πολύ υγιής σκέψη!
Μια και είσαι καινούργια στο φόρουμ, κράτησε τον οδηγό φροντίδας παπαγάλων έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα χρήσιμα άρθρα για τους παπαγάλους, όπου μπορείς να ανατρέχεις ανά περίπτωση ή και να τα διαβάσεις σιγά-σιγά.
Ειδικά για τα cockatiels υπάρχει άρθρο εδώ.
Επίσης, βάλε και τον "πρωτότοκο" φωτογραφία να τον θαυμάσουμε :)
 
Καλημέρα Καλώς ήρθες στην παρέα μας!
Να χαίρεσαι τον παπαγάλο σου.
Και μένα μου κάνει για αρσενικό εφόσον έχει καθαρό κίτρινο στο πρόσωπο και γκρι πάνω πάνω.
Βέβαια με μπερδεύει λίγο η πορτοκαλί βούλα που δεν είναι πολύ έντονη.
Αλλά αφού στο τελείωμα των φτερών πτήσης του οι άκρες των φτερών είναι μακρυες και στο εσωτερικό των φτερών δεν έχει σημάδια και βούλες αυτό δείχνει πως είναι αρσενικό. Όπως και το οτι πήγαινε πίσω τα φτερά του και οτι άρχισε να σιγο "τραγουδάει" και συνεχόμενα κιόλας αυτό είναι ένα ακόμα σημάδι πως ο παπαγάλος σου είναι αρσενικός.
Καντου ενα τεστ όπως είπε και η Μαρία να είσαι σίγουρη.
Καλή συνέχεια. 🙂
 
Μαρία και Εύα σας ευχαριστώ πολύ! Θα σας γνωρίσω και τον πρωτότοκο κάποια στιγμή! Τώρα πρέπει να ψάξω νέο όνομα για το μικρούλι γιατί σήμερα το πρωί τραγούδησε τον ίδιο ακριβως σκοπό με τον μεγάλο, αλλά σε άλλο τόνο! Και πάλι ευχαριστώ!
 
Back
Top