Γενικά Αρσενικό ή θηλυκό το καναρινάκι;

Βασίλη, σου προτείνω τις ακόλουθες αλλαγές στη διάταξη του κλουβιού:
  1. Η πάνω πατήθρα να μετακινηθεί κάτω δίπλα στην αριστερή ταΐστρα. Ομοίως και το μανατλάκι
  2. Η ποτίστρα να τοποθετηθεί δίπλα στην κάτω αριστερή πατήθρα. Δλδ η κάτω αριστερή ταΐστρα και η ποτίστρα να βρίσκονται εκατέρωθεν της κάτω αριστερής πατήθρας.
  3. Αν υπάρχει πατήθρα εκεί που έχεις την ποτίστρα, να αφαιρεθεί
  4. Η αυγοθήκη να πάει πάνω, πίσω δεξιά
  5. Να μπει κόκκαλο σουπιάς στο πίσω μέρος του κλουβιού κοντά σε μία από τις δύο πατήθρες
Αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το πουλάκι κοιμάται στην άνω δεξιά πατήθρα. Αν κοιμάται στην άνω αριστερή, κάνεις ακριβώς τα αντίθετα.
Έτσι θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο να ανοίγει τα φτεράκια του πηγαίνοντας από το ένα μέρος στο άλλο.
 
@Akanthillis συμπληρωματικά θα σου έλεγα εάν η πάνω πατηθρα είναι τόσο ψηλά που δεν του αφήνει χώρο να κορδωνεται, βάλε την στο πιο χαμηλό επίπεδο. Θα σου πω τις συμβουλές που μου είχε δώσει ο @ΙΩΑΝΝΗΣ@ κ τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Την σιδερένια μπάρα που είχε η Ζευγαρώστρα κάτω για να μπει το διαχωριστικό (είμαι σίγουρη ότι θα είχε κ η δικιά σου), την έβαλα στην θέση της (ανάποδα όμως μην πάει κ κάτσει στις πλευρές κ χτυπήσει τα ποδαράκια του) για ναναι πιο στιβαρή η Ζευγαρώστρα. Από πάνω από την μπάρα έχω βάλει κ μια μεσαία πατηθρα 10 εκ διαμέτρου . Την έχω βάλει γιατί εκεί από πάνω έχω βάλει την μια ποτίστρα η οποία επειδή είναι κενού αέρα, ανεβαίνει στην μεσαία πατηθρα, σηκώνει κεφαλάκι κ πίνει από το ρύγχος. Αλλιώς την ποτίστρα βάλε την δίπλα σε μία από τις πατήθρες στις άκρες όπως σου είπε κ ο @ianos. Τις πατήθρες είτε αφήσεις δύο (για να είσαι σίγουρος ότι γυμνάζεται) είτε τρεις, να προτιμήσεις να μην είναι ίδιας διαμέτρου. Πχ μια ή δύο των 8 εκ κ μια των 10 εκ.
Κ επειδή θέλω να βλεπόμαστε με τον Σοφοκλή μου, τις αυγοθηκες με φαγητό ή γκριτ τις έχω τοποθετήσει στην πλάτη της Ζευγαρώστρας ή στα πλαϊνά. Βασιλιάς ο μικρός! Να τον χαίρεσαι!
 
@MARY58 τελικά δεν χρειάστηκε να κάνω αυτό με την μπάρα
Επίσης εφάρμοσα αυτή τη διάταξη και στα δύο καναρίνια μου (θα βάλω ξύλινες στον μικρό διαφορετικής διαμέτρου μόλις βρω γιατί είναι σε έλλειψη σε όλα τα άλλα έχω ήδη ξύλινες διαφορετικής διαμέτρου)
Στις καρδερίνες τις έχω σε ίσο επίπεδο τις πατηθρες
 

Συνημμένα

  • IMG_20230605_161508_(1080_x_1080_πίξελ).webp
    IMG_20230605_161508_(1080_x_1080_πίξελ).webp
    95,4 KB · Προβολές: 20
  • IMG_20230605_161456_(1080_x_1080_πίξελ).webp
    IMG_20230605_161456_(1080_x_1080_πίξελ).webp
    81,7 KB · Προβολές: 20
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@Akanthillis το μανταλάκι όλα τα λεφτά! 🤭 Πρόσεχε όταν την μεταφέρεις, ειδικά αν την μεταφέρεις σε εξωτερικό χώρο, να μην φύγει σχάρα κ συρτάρι! Την έχω πατήσει γι'αυτό στο λέω! Βάλε το σουπιοκοκκαλο λίγο πιο πέρα απ' την πατηθρα για πηγαίνουν να τσιμπάνε τις άκρες του. Σε εμένα προσωπικά αρέσουν οι ξύλινες πατηθρες. Κ από πλαστικές χρησιμοποιούσα ως εφεδρικές αυτές που αλλάζουν λίγο διάμετρο (ειδικά την γκρι, σου στέλνω screen shot). Τις συγκεκριμένες κίτρινες τις είχα πάρει κ εγώ αλλά επειδή είναι λίγο μικρές σε πάχος κ τετραγωνισμένες κ υπάρχουν κενά όταν την γραπώνει το πόδι του Σοφοκλή, δεν είναι από τις αγαπημένες μου.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-06-05-17-28-38-246_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-06-05-17-28-38-246_com.android.chrome.webp
    76,4 KB · Προβολές: 8
Το μανταλάκι το έβαλα για να πιάνει τη σχάρα με το υπόλοιπο κλουβί και τώρα είναι σταθερό και δεν μπορεί να δραπετεύσει ο μικρός, αποσο είδα το σουπιοκοκαλο το φτάνει και το τσιμπάει κανονικά, τις πατηθρες θα τις αντικαταστήσω πολύ σύντομα ,θα βάλω μια και καλή ξύλινες, είναι ήδη σε εξωτερικό χώρο μέσα σε ιδιοκατασκευή με σίτα η οποία μοιάζει με ντουλάπα και μπαίνουν μέσα η μια ζευγαρωστρα πάνω από την άλλη όταν τα καθαρίζω τα μεταφέρω μέσα στο σπίτι για περισσότερη ασφάλεια.
Ολα καλά 😊 , ευχαριστώ για τον χρόνο σας
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top