Γενικά Αρσενικό ή θηλυκό το κοκατίλ μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kiki kk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kiki kk

PB New Member
Εγγραφή
22 Ιαν 2019
Μηνύματα
65
Καλησπέρα σας και πάλι. Μετά από την σχετικά πρόσφατη απώλεια του προηγούμενου αγοριού Κοκατιλ Ρίκη σκέφτηκα πως είναι καιρός να αποκτήσω ένα νέο αγοράκι να κάνει και παρέα και στην Μίκα μου που δεν ήταν καθόλου καλά τον τελευταίο καιρό. Όμως έχω μια αμφιβολία ως προς το φύλλο. Είναι γεννημένο το 2019 και μου είπαν πως είναι αγοράκι όμως δεν είμαι σίγουρη λόγο των χρωματισμών στην ουρά του. Παρακαλώ πείτε μου και εσείς την γνώμη σας.
[automerge]1572514986[/automerge]
img1572514494013.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τι έχει η Μίκα;
Κρατησες καραντίνα;
Να το χαίρεσαι το νέο πουλάκι. Θα σου πούνε τα άλλα μέλη για το φύλο του, εγώ δυστυχώς δεν ξέρω.
Τα στρογγυλά κλουβιά είναι εντελώς ακατάλληλα. Σκοπεύεις να το αντικαταστήσεις;
 
Επειδή είναι σε καραντίνα το έχω σε αυτό το κλουβί προσωρινά. Είναι ήδη δύο εβδομάδες και είπα να αρχίσω να φέρνω το κλουβί στο δωμάτιο με την Μίκα. Η Μίκα Κοκατιλ είναι λουτινο. Θέλω να τα βάλω μαζί σε μια εβδομάδα περίπου αν έχουν εξοικειωθεί μεταξύ τους. Σ' ευχαριστώ πολύ βλέπω και τα δικά σου Κούκλια στη φωτογραφία 😘.
[automerge]1572515858[/automerge]
Στεναχωρήθηκε όταν πέθανε ο Ρίκη το ζευγαράκι της δεν έτρωγε δεν έκανε τίποτα. Μετά συνήλθε και κόλλησε πάνω μου αλλά έχει από το καλοκαίρι που όταν βλέπει η ακούει άλλα πουλιά κάνει σαν τρελή με αποτέλεσμα να χτυπάει τα φτερά της ναι να ματώνουν. Ιδικά όταν βλέπει περιστέρια. Σταμάτησε και ένα διάστημα να τρώει όσο έτρωγε αλλά κατά τ αλλά είναι φυσιολογικοί και οι κουτσουλιές και όλα. Τώρα απ' όταν έφερα το άλλο το άκουγε στην αρχή χωρίς να το βλεπει και φώναζε και αυτή. Αλλά τώρα σαν να το γράψει λίγο και ας είναι στο ίδιο χώρο γ αυτό μου φαίνεται περίεργο μήπως δεν είναι αρσενικό τελικα. Με τον Ρίκη από την αρχή γιατί μαζί τα πήρα όλο αγκαλιά τον είχε και αυτός την έδιωχνε μερικές φορές.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα έχω διαβάσει αυτά και πάλι δεν μπορώ να βγάλω άκρη επειδή έχει λίγο γκρι στα μάγουλα γύρο από το κόκκινο και έχει Κόντι ουρά με λίγα σχετικά γκρί φτερά. Αλλά μπορεί να είναι και από ηλικία δλδ αυτός που μου το έδωσε ήταν σίγουρος για το φύλλο. Δεν ξέρω.
 
Το κλουβακι νομιζω ειναι αρκετα ακαταλληλο ακομη και για συντομη διαμονη, περα απο ολα τα υπολοιπα λαθη στην εικονα, οι σκουριες κανουν απαγορευτικη τη διαβιωση ενος πτηνου αυτου του ειδους.
Σε δευτερη φαση τα διαφημιστικά φυλλαδια που λειτουργουν ως υποστρωμα θα πρεπει να αφαιρεθουν.
Νομιζω τα πρωτα που θα επρεπε να σε ανησυχουν ειναι αυτα και επεται το φυλο και η ηλικια.

Να το χαιρεσαι!
 
Λοιπόν; Είδες αντιδράσεις;
Πολύ όμορφο πουλάκι!
Ναι κάθεται στο κάτω κλαδί και η Μίκα στο πάνω. Τον πλησιάζει πολλές φορές και τον κοιτάει αλλά αυτός είναι ακόμα τρομαγμένος. Πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Μίκα καθόταν και με το θηλυκό Κοκατιλ του φίλου μου μαζί και έξω από το κλουβί. Είναι γενικά κοινωνική και με θηλυκά.
 
Back
Top