Ασθένειες Αρσενικό καναρίνι με όγκο στο στήθος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eshu
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν φαίνεται καθαρά. Αν θέλεις, βρέξεις στο σημείο εκείνο το πουλάκι, παραμέρισε τα πούπουλα και ανέβασε μια φωτογραφια. Αν κρίνω από τα φτερά του, πιθανά πρόκειται για κύστη από φτερό που δεν βγήκε.
 
Αν κρίνω από τα φτερά του, πιθανά πρόκειται για κύστη από φτερό που δεν βγήκε.
Ναι, είναι κύστη φτερών.

@Eshu, πρέπει να το πας σε έναν ειδικευμένο στα πτηνά κτηνίατρο για να την αφαιρέσει χειρουργικά.
 
@Eshu
Πρέπει οπωσδήποτε να πάει σε γιατρό. Κοίταξε το link και αν εχεις δυνατότητα επιλογής, διάβασε και τις κριτικές και πες μας σε ποιον γιατρό καταλήγεις.
 
Μιας και το πρόβλημα έχει πάρει τις διαστάσεις που βλέπουμε καλόν θα ήταν η επέμβαση να γίνει μετά το "κλείσιμο" της αλλαγής πτερώματος. Μόλις δηλαδή αλλάξει και τα φτερά της κεφαλής. Θα υπάρχει πολύ λιγότερη αιμορραγία (κάποιες φορές και καθόλου).
 
Τελικα πηγα σε κτηνιατρο και το αφαιρεσαμε. Παιρνει αντιβιοτικο και φαινετε μια χαρα. Βεβαια το κοστος επισκεψης και η επεμβαση ηταν αρκετα τσουχτερο!
 
Mε αφορμή το θέμα, ήθελα να πώ οτι απο άποψη πτερώματος,το μωσαϊκού τύπου είναι όμοιο ή σχεδόν όμοιο με το έντονο. Αυτό σημαίνει σχετικά κοντό φτερό , με μικρά γένια και πολύ συνεκτικό. Θα έλεγα ο ορισμός του σκληρόπτερου. Τέτοια πουλιά σχεδόν ποτέ δεν παρουσιάζουν λάμπς. Το συγκεκριμένο πουλάκι έχει ένα ιδιαίτερα μαλακό πτέρωμα, πράγμα που θα το συνοδεύει σε όλη του την ζωή γι' αυτό και χρειάζεται έναν έλεγχο στο χέρι τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Οποιος είναι οπαδός και λάτρης αυτής της ποικιλίας,η ποιότητα του πτερώματος είναι κάτι που πρέπει να εξετάζει πριν κάθε αγορά.
 
@ianos
animal medical center
μεσογειων 267, ν.ψυχικο, αττικη
επισκεψη 40ε
επεμβαση 20ε
[automerge]1595342037[/automerge]
@mgerom
ο γιατρος μου μπερδεψε σχετικα με το ταισμα αβγου. ειπε οχι σε σκονι και το βραστο οχι πιο συχνα απο 15μερες
 
Καλημέρα!
Πολύ χαίρομαι που είστε καλύτερα! 🙂
Μήπως αυτό που σου είπε για το αυγό κάθε 15 μέρες, αφορά αυτή την περίοδο που παίρνει την αντιβίωση;
Φαντάζομαι ότι μπορείς να τους πάρεις ένα τηλέφωνο να το επιβεβαιώσεις...
Σας εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!
 
@xristianc
Το θεμα ειναι οτι οποιον ρωτησεις θα σου πει και κατι αλλο... Τελος παντων, εγω τους αραιωσα τα αυγα και τους βαζω πιο συχνα φρουτα & λαχανικα. Αν εχετε να μου πειτε καποιο σαιτ με επιβεβαιομενα καλες πληροφοριες για διατροφη καναρινιων?
 
Back
Top