Ασθένειες Αρσενικό καναρίνι με όγκο στο στήθος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Eshu
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@Eshu πρωτα απ ολα ευχομαι περαστικα και σιδερενιο 😁 η αποψη μου ειναι οτι αυγο δεν κανει μαζι με την αντιβιωση εδω στους ανθρωπους δεν κανει οταν παιρνει αντιβιωση! Καλυτερα για μενα φρουτα και λαχανικα να συνεχισεις! Οσο για να σου προτεινουμε σαιτ με επιβεβαιομενες καλες πληροφοριες εδω θα τις βρεις και με το παραπανω σε οτι χρειαζεσαι! Να σου παραθεσει καποιο μελος το λινκ γιατι εγω δεν ξερω και να το διαβασεις προσεκτικα...θα διαβασεις και θα μαθεις αρκετα για την διατροφη των καναρινιων! Ευχομαι και παλι περαστικα
 
@Eshu δεν έχω να σου προτείνω κάτι καλύτερο από το petbirds !
Τριγυρνάω στο internet και διαβάζω διάφορα άρθρα και forums, και έχω γραφτεί και σε κάποιες ομάδες στο facebook για πουλάκια και καναρίνια, αλλά... κάθε φορά νιώθω λίγο... σαν ο καθένας να θέλει να πουλήσει κάτι (τροφή, πουλάκια, κλουβιά, ιατρικές γνώσεις, κλπ)
Εδώ, αντιθέτως νιώθω σαν όλοι να έχουν μια αδυναμία για τα πουλάκια τους κι ένα γνήσιο ενδιαφέρον για τα πουλάκια γενικώς.
Νομίζω ότι με μια αναζήτηση στα άρθρα της σελίδας και στο forum θα μπορέσεις να δεις τη γνώμη ανθρώπων που ασχολούνται χρόνια με τα καναρίνια και να αποφασίσεις το πως θα "αναθρέψεις" τα δικά σου πουλάκια 🙂
 
Οι δίαιτες των πουλιών είναι απολύτως εξειδικευμένες ανάλογα την ποικιλία,την γεωγραφική αναφορά, την εποχή και τον χώρο διαβίωσης. Εξ' άλλου οι εταιρείες, φτιάχνουν μείγματα υπολογίζοντας όλες αυτές τις παραμέτρους. Δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο ψάξιμο, μόνον γνώση. Φυσικά όποιος δεν διαθέτει αυτή την γνώση πρέπει να προσέχει, πού ρωτά και να ζυγίζει τις απαντήσεις. Οσον αφορά τις κύστες,οι πλέον αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι εκτροφείς των Γκλόστερς - Νόριτς - Κρέστς - Μπορντερς που είναι μέσα στα καθημερινά τους συμβάντα. Το έχουν κάνει. Η βασική απάντηση έχει να κάνει με την κληρονομικότητα και την ποιότητα του πτερώματος. Δίαιτες και λοιπά, μόνον ως βοηθητικές κινήσεις μπορεί να υπολογίζονται. Εκείνο που έχω να πώ είναι οτι, δεν πρέπει να συγχέουμε τις πρωτεΐνες με τα λιπαρά. Το αυγό είναι απαραίτητο κατα την αλλαγή πτερώματος σαν πηγή ζωικής πρωτεΐνης. Περιορισμός λιπαρών επίσης, ενδείκνυται στα νεαρότερα πουλιά που η επιδερμίδα έχει την "ελαστικότητά" της και δύσκολα δημιουργεί προβλήματα κύστεων. Τα μεγαλύτερα πουλιά (πέραν των 2 ετών) πρέπει να έχουν μια πολύ καλά ισορροπημένη δίαιτα σε λιπαρά για να κρατήσουν αυτή την ιδιότητα της επιδερμίδας. Ενας έλεγχος που μπορεί να γίνεται στο χέρι την περίοδο της αλλαγής πτερώματος, είναι η παρατήρηση της επιδερμίδας και της ποσότητας "σκόνης" (κυτταρίνης) που αποβάλλεται απο τα φτερά, όταν κινούμε αντίθετα προς την φυσική φορά τους τον αντίχειρά μας.
 
Back
Top