Γενικά Αρωματικό χώρου και παπαγάλοι

ParrotletTwityZeta

PB Member
Εγγραφή
8 Ιουν 2020
Μηνύματα
795
Πόλη
Μυτιλήνη
Μας πήρανε δώρο για το δωμάτιο ένα αρωματικό χώρου. Το έβαλα στο δωμάτιο του γιου μου που είναι μεγάλο σχετικά και είναι το 3ο πιο συχνό παπαγάλοι. Το έβαλα πάνω σε μια ντουλάπα κρυμμένο σε ένα αρκουδάκι που έχει μέσα ένα τσεπάκι για να μην το πειράξουν. Το δωμάτιο μυρίζει από την μέση και μετά.
Τι να κάνω;
ΥΓ:Συγγνωμη για την φλυαρία!
 
@Φοίβος Είναι ένα μπουκαλάκι που έχει μέσα άρωμα και βάζει από πάνω τρία Stics που μεταφέρουν το άρωμα σιγά σιγά προς τα επάνω .Ως τώρα τα βάλαμε σε μέρη που δεν πολιπηγαινουν όπως κουζίνα και μπάνιο.Επισης δεν κάνει ούτε οι άνθρωποι να το ακουμπάνε ή να είναι πολύ κοντά και να το μυρίζουν γι'αυτό το έβαλα ψηλά.
[automerge]1609661677[/automerge]
IMG_20210103_101004.webp
 
@ParrotletTwityZeta είχα παρόμοιο (εγώ το είχα το καλοκαίρι στο μπαλκόνι) έχει αρκετά έντονη μυρωδιά, καλά κάνατε και το βάλατε στο μπάνιο/κουζίνα. Δεν θα το έβαζα κοντά σε παπαγάλο.
 
Και εγώ νομίζω ότι δεν κάνουν καλό στα πτηνά, τα αρωματικά χώρου. Και το συγκεκριμένο αν πάει το παπαγαλάκι και το τσιμπάει - γλύφει... παίζει να δηλητηριαστεί.
 
αν πάει το παπαγαλάκι και το τσιμπάει - γλύφει... παίζει να δηλητηριαστεί.
Το αναπνευστικό σύστημα των πουλιών είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το δικό μας. Δεν χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με ουσίες που σε εμάς που δεν προκαλούν άμεσα κάποιο πρόβλημα. Τα αρωματικά χώρου ανήκουν στην κατηγορία των επικίνδυνων προϊόντων όταν χρησιμοποιούνται σε χώρους που βρίσκονται πουλιά.
 
Αυτο καλο ειναι να το αποφυγεις πρψτα για εσας τους ιδιους και μετα για τα πουλια!
Χρησιμοποιησε φυσικες μεθοδους αν σε ενδιαφερει να μυριζει ομορφα ενας χωρος
 
@Tony Forpus δεν το αγόρασα εγώ αλλά μας το έκαναν δώρο

Ναι το διαβασα και πιο πανω αλλα δεν παιζει καποιο ρολο αυτο, παραμενει ακαταλληλο.
Και απο την στιγμη που ειναι ακαταλληλο αυτο ειναι το σημαντικοτερο και οχι το γεγονος οτι ειναι δωρο κατα την δικη μου αποψη.
 
@fortunatos Έχουμε ένα diffuser στο σπίτι. Δεν ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά, ίσως αν το μεταφράσουμε κατά λέξη "διαχυτήρας"? Σε αυτό βάζουμε κρύο νερό και μερικές σταγόνες απο συγκεκριμένα αιθέρια έλαια (young oils) ασφαλή για τα πουλιά όπως τα εσπεριδοειδή. Το χρησιμοποιούν σε πολλά σπίτια στη Β. Αμερική και είναι ασφαλές.

Μια άλλη καλή λύση είναι να βράσεις νερό με φλούδες απο εσπεριδοειδή, στικς κανέλλας, γαρύφαλλα κτλ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top