Διατροφή Ας γράψουμε εδώ τι τρώνε τα κοκατίλ μας

Εμένα η κοκατιλίτσα μου, κατάφερα να την κάνω να τρώει μετά από τέσσερα χρόνια μήλο. Επίσης τρώει μαρούλι και λίγο από άλλα πράσινα λαχανικά. Οι ηλιόσποροι ενώ της αρέσουν, φροντίζω να αφαιρώ τους περισσότερους από την τροφή της. Προσπαθώ ακόμα να την κάνω να φάει και άλλα φρούτα, αλλά τίποτα ακόμα. Γενικά θεωρώ ότι είναι πουλιά που δύσκολα δοκημάζουν νέες τροφές αν κρίνω από την δικιά μου αφού δεν τις έμαθε από την αρχή στο πετ.
 
εμενα τρελαινεται για αυγο, κ επισης για κοτσανακια απο σπανακι μαιντανο (πιο πολυ), κ ανιθο αλλα μονο με τα κοτσανια τους... Επειδη ειναι τρυφερα τισ αρεσει να τα ροκανιζει κ να τα τρωει αλλα οτι ειναι ζουμερο το συνεχεται με το που τα ακουμπαει φευγει πχ αγγουρι πορτοκαλι, μελι, τις τα βαζω αλλα ουτε τα ακουμπαει, αλλα καθημερινα τρωει αρκετα κοτσανακια απο μαιντανο πιο πολυ...
 
παιδεια για το μαιντανο που εγραψα ρωτησα ειδηκο ειναι δηλητηριο για τον παπαγαλο δεν το ξαναδινω μου ειπε οτι μονο οι ανθρωποι το τρωνε αυτο στους παπαγαλους προκαλει τρελα!😱περιεχει πολυ συδιρο κ δεν κανει!
 
Κάπου εδώ μέσα είχε ξανααναφερθεί για τον μαιντανό.. Οι απόψεις ποικίλουν! Ο Αργυρού ας πούμε στη Ρόδο δίνει στα πουλιά του και μάλιστα υποστηρίζει ότι κάνει πολύ καλό.
Πάντως ο πατέρας μου, μου είχε πει για έναν παπαγάλο που θυμόνταν όταν ήταν πιτσιρίκος που έλεγε:
"-Παπαγάλε, παπαγάλε θες καφέ;
-Θέλω, θέλω απαντούσε
-Παπαγάλε παπαγάλε, θες μαιντανό;
-Τον κακό σου τον καιρό!"
Τώρα ποιός ξέρει γιατί του το είχαν μάθει αυτό..😛
Αν και ούτε ο καφές κάνει..:D
 
δεν ξερω εγω παντως φοβηθηκα δεν του ξαναδινω για καλο κ για κακο!
 
παιδεια για το μαιντανο που εγραψα ρωτησα ειδηκο ειναι δηλητηριο για τον παπαγαλο δεν το ξαναδινω μου ειπε οτι μονο οι ανθρωποι το τρωνε αυτο στους παπαγαλους προκαλει τρελα!😱περιεχει πολυ συδιρο κ δεν κανει!
https://community.petbirds.gr/threads/Ειναι-επικινδυνος-ο-μαιντανος-για-τους-παπαγαλους-ή-οχι.11057/
 
παιδεια για το μαιντανο που εγραψα ρωτησα ειδηκο ειναι δηλητηριο για τον παπαγαλο δεν το ξαναδινω μου ειπε οτι μονο οι ανθρωποι το τρωνε αυτο στους παπαγαλους προκαλει τρελα!😱περιεχει πολυ συδιρο κ δεν κανει!

Σιγουρα ο πραγματικος λογος δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λες η σου ειπανε. :D

Παντως οντως οι αποψεις διιστανται για τον μαιντανο οποτε ο καθενας κανει οτι πιστευει σωστοτερο και ασφαλεστερο για τα πουλια του.
 
Αφου υπαρχει μια αμφιβολια και μια υποννοια γιατι να το ρισκαρουμε;
Υπαρχουν κι αλλες πηγες σιδηρου 😉
 
Προχτές η Κίμπα δοκίμασε και τριμμένη, αποξηραμένη καρύδα, αμύγδαλο και καρύδι. Καί τα τρία της άρεσαν πολύ. Αλλά το καρύδι δεν το άφηνε με τίποτα απο το στόμα της!
 
Το μαρούλι δεν είναι καλό γιατί τα πιάνει διάρροια. Είχα δώσει μια μέρα στα δικά μου και τα έπιασε και τα δύο.
 
cockatiels μου φάνε μαγειρεμένο ρύζι με λαχανικά. Τα λαχανικά είναι διαφορετικά κάθε εβδομάδα. Ωστόσο συνήθως τους δίνω καλαμπόκι, μπιζέλια, και τα σπανάκια. Μερικές φορές τους δίνω τα καρότα και τα πράσινα φασόλια.
Τους δίνω ZuPreem συσφαιρώματα επίσης κάθε μέρα
 
Παιδιά η δική μου παπαγαλίνα (Budgerigar) τρελαίνεται για βρασμένο καλαμπόκι, ζοχούς (χόρτα) ωμούς, πεπόνι και δίνει ρέστα για βερύκοκο! Μαρούλι δεν τους βάζω καθόλου τώρα πια. Τα παραπάνω τα τρώνε και τα καναράκια μου!
 
Κατά καιρούς τους δίνω διάφορα να δοκιμάσουν, αλλά συνήθως αποτυγχάνω...☹ Πως θα τα μάθω να τρώνε κι άλλα τρόφιμα εκτός σπόρια και λίγο μαρουλάκι που τους άρεσε πολύ. 🙂 Το αγόρι μας τσίμπησε και λίγο ψωμάκι αλλά δεν έδειξε να ενθουσιάζεται... Πως τα βάζω να δοκιμάσουν κάτι...υπάρχει τρόπος; Σας ευχαριστώ... έμαθα πολλά απ' αυτό το πόστ. (Είμαι πρωτάρα...) Ούφφφφ!
 
ελα ντε. αν εχετε κανενα μαγικο τροπο να δοκιμαζουνε τα κοκατιλς καινουργια φαγητα (εκτος απο τον τροπο με το ανακατεμα με σπορια) πειτε τον μας! Και η δικια μου κοκατιλ ειναι πολυ σνομπ με τα φαγητα εκτος απο σπορια και κεχρι! Καλα το κεχρι ειδικα το τσακιζει! αν και δεν της βαζω πολυ, το εχω σχεδον μονο για να την εκπαιδευω, σαν επιβραβευση. Δεν ακουμπαει τιποτα αλλο. μεχρι και στο μιξερ ειχα βαλει φρουτα και λαχανικα και μετα τις ανακατεψα κεχρι μεσα. αλλα εγινε χαλια, πασαλειφτηκε παντου και δεν της ξαναεβαλα. αμαν πια 🙄
 
ρε παιδιά για cockatiel τι προτείνεται; Εκτος από μήλο

Ο,τιδήποτε μπορούν να καταναλώσουν. Κάθε πουλάκι έχει τις δικές του προτιμήσεις. Δοκίμασε διάφορα φρουτάκια, λαχανικά και χορταρικά και θα δεις ποια του αρέσουν πιο πολύ. :)

Πως θα τα μάθω να τρώνε κι άλλα τρόφιμα εκτός σπόρια και λίγο μαρουλάκι που τους άρεσε πολύ...

Κωνσταντίνα όταν κάποιο πουλάκι δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του φρούτα και λαχανικά φυσιολογικό είναι να διστάζει να τα δοκιμάσει, όταν του προσφερθούν. Χρειάζεται υπομονή από μέρους σου. Θα του τα προσφέρεις τακτικά και θα δοκιμάσει... Πού θα πάει;! 😉


  • Μπορείς να κάνεις ένα mix φρούτων [λαχανικών ή χορταρικών (να τα κόψεις σε μικρά κομμάτια και να τα βάλεις στο μπολάκι τους)]. Τα διάφορα χρώματα κάνουν εντύπωση στους παπαγάλους. Ίσως παρακινηθούν και πάνε να τα δοκιμάσουν.
  • Επίσης, μπορείς να προσθέσεις και σπόρους μαζί με τα φρουτάκια για να τα δελεάσεις.
  • Και κάτι ακόμα που μπορείς να δοκιμάσεις... Μπορείς να τους προσφέρεις ένα φρουτάκι και να πάρεις κι εσύ ένα φρούτο και να το τρως μπροστά τους δείχνοντας ότι το απολαμβάνεις. Οι παπαγάλοι ζηλεύουν αρκετά και ίσως πάνε να δοκιμάσουν.
Μία σχετική συζήτηση: https://community.petbirds.gr/threads/Τα-lovebirds-μου-τρώνε-επιτέλους-φρούτα.9757/

Αυτά μπορεί να μην πιάσουν απ' την πρώτη μέρα... χρειάζεται υπομονή κι επιμονή!
 
τα δικα μου κοκατιελ τρωνε πολλα φρουτα οπως ροδακινα πορτοκαλι κερασια αχλαδι και επισης βρασμενο αυγουλακι αυγοτροφη καροτακι αγγουρακι και αλλα. Ισως θα επρεπε να απαντησω τι ΔΕΝ τρωνε τα μικρα μου 😛 ειναι φαγανα τι να κανουμε :D
 
Οι δικοί μου κοκατίλ λατρεύουν το βρεγμένο ψωμί και τα αγγουράκια.
 
Εγώ στα κοκατίλ μου δίνω τροφή με σπόρους και πουκαι που τους δίνω καμιά λιχουδιά με φρουτα και λαχανικά. Τα φρεσκα φρόυτα δεν τα πολυσυμπαθούν{έκτος από το μαρούλι}.
 
Έγώ το κόλπο της Μαρίας (mariah) το δοκίμασα μία φορα επειδή δεν είχα δεύτερο μπολ φαγητού. Σήμερα πήρα και το δοκίμασα.
 
Back
Top